Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.04.2018 19:49 | Správy | Domáce správy

Smer-SD vyberá nového ministra vnútra: Novinári sa Fica spýtali na konkrétne meno, toto im povedal

Užšie vedenie Smeru-SD a krajskí predsedovia rokujú v sídle centrály strany aj o tom, koho strana navrhne na ministra vnútra. Spomínať sa má už iba meno štátnej tajomníčky Ministerstva vnútra (MV) SR Denisy Sakovej.

"My v tom máme jasno. Bude to človek, ktorému dôverujeme, o ktorom sme presvedčení, že profesionálne zvládne rezort ministra vnútra," vyhlásil Robert Fico na tlačovej konferencii, no konkrétne meno neprezradil s tým, že tak strana urobí pravdepodobne v priebehu utorka. Najprv chce o nominácii oboznámiť prezidenta a koaličných partnerov.

Manažér Smeru Viktor Stromček na tlačovej konferencii potvrdil, že o túto funkciu záujem nemá.

Otvoriť galériu
Podpredseda strany Peter Žiga hovorí o viacerých menách, spomenul aj exministra spravodlivosti Tomáš Boreca. Premiér Peter Pellegrini má svojich favoritov, ale nechce o menách hovoriť skôr, ako rozhodne predsedníctvo. Chce, aby to bol človek, ktorý dokáže riadiť MV okamžite a nepotrebuje čas na zorientovanie sa v rezorte. Na poznámku novinárov, že opis sedí na Sakovú, povedal "možno".

 

Predseda poslaneckého klubu Smeru-SD Martin Glváč by Sakovú podporil. Sakovú za jedného z kandidátov označil aj podpredseda Smeru-SD Juraj Blanár, podľa ktorého by nominácia mohla byť známa už v pondelok, ale určite to povedať nevie. Ani on, ani Ján Podmanický nepovedal, či by Sakovú podporil. "Som pripravený podporiť takého kandidáta, ktorý presvedčí predsedníctvo, že dokáže zvládnuť tento rezort," uviedol Blanár.

Otvoriť galériu
Ako možný kandidát sa spomínal aj generálny manažér Smeru-SD Viktor Stromček, ten však o post záujem nemá. Nemyslí si, že by bolo dobré spojiť funkciu manažéra s exekutívnou. Hovorilo sa aj o šéfovi finančnej správy Františkovi Imreczem, ten však údajne ponuku ani nedostal. Blanár nechce o menách veľmi hovoriť, kandidátom bude podľa jeho slov ten, na ktorom sa strana dohodne.

Ministerka kultúry Ľubica Laššáková tvrdí, že mená možných kandidátov nepozná. Saková by podľa nej možno bola dobrá ministerka. "Uvidíme," poznamenala. Vicepremiér pre investície Richard Raši tiež nechcel hovoriť, aké mená sú v hre. Sakovú pozná podľa referencií, tie má na ňu dobré. Niektorí jeho kolegovia s ňou spolupracovali užšie. "Pokiaľ skonštatujú, že jej práca bola vykonávaná kvalitne, tak ja s tým určite problém nebudem mať. Ale nechcem predbiehať," poznamenal Raši.

Exminister vnútra a podpredseda strany Robert Kaliňák si nemyslí, že sa v pondelok verejnosť dozvie nomináciu na tento post. "Rozhodnuté nie je. Ak bude rozhodnuté, budete to vedieť," povedal pri príchode do centrály Kaliňák. Predpokladá, že meno nového ministra by sa verejnosť mohla dozvedieť v najbližších dňoch.

Post ministra sa uvoľnil po tom, čo odstúpil Tomáš Drucker. Rezignoval, keď sa rozhodol neodvolať policajného prezidenta Tibora Gašpara. Rezort dočasne vedie premiér Pellegrini.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
Tisícky služobne mladých lekárov štrajkujú v Južnej Kórei.
Zavrú štrajkujúcim lekárom ústa? Vláda sa rozhodla pre finálne kroky: Protestujúci reagujú!
Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Aktualizované
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?