Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.04.2018 20:05 | Šport | Hokej

Ak to takto pôjde aj na MS, máme sa na čo tešiť: Forma Slovákov stúpa!

Slovenskí hokejoví reprezentanti zvíťazili v 6. zápase záverečnej prípravy pred MS nad Lotyšmi 4:1.

Na zaplnenom zimnom štadióne v Poprade sa o slovenské góly postarali premiérový reprezentačný strelec Martin Fehérváry, Marek Hovorka, Andrej Kudrna a Ladislav Nagy. Pre zverencov Craiga Ramsayho to bolo štvrté víťazstvo za sebou.

Slovensko - Lotyšsko 4:1 (1:0, 1:1, 2:0)
Góly: 9. Fehérváry (Graňák, Paulovič), 40. Hovorka (Bakoš, Čajkovský), 60. Kudrna (Hovorka), 60. Nagy (Čajkovský) - 25. Bukarts. Rozhodovali: Kubuš, Orolin - Gajan, Smrek, vylúčení: 4:3 na 2 min, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0, 4253 divákov

Slovensko: Godla - Valach, Grman, Jánošík, Ďaloga, Trška, Čajkovský, Graňák, Fehérváry - Svitana, Buc, Bondra - Kudrna, Hovorka, Bakoš - Cingel, Šimun, Nagy - Paulovič, Krištof, Sukeľ - 

Lotyšsko: Gudlevskis - Balinskis, Zile, Siksna, Rubins, Salija, Galvins, Jevpalovs, Ševčenko - Redlihš, Pavlovs, Rob. Bukarts - Indrašis, Abols, Karsums - Meija, Batna, Cipulis - Razgals, Bičevskis, Krastenbergs

 

 

Do zostavy slovenského tímu sa vrátil útočník Ladislav Nagy, v kádri už nefiguroval Michel Miklík. Prvá tretina herne aj výsledkovo patrila slovenskému tímu. Bakoš v 1. minúte a Šimun v 8. však ešte svoje šance nepremenili. V 9. minúte najskôr Čajkovský nezakončil ofenzívny výpad, ale krátko nato sa strelou od modrej čiary presadil Fehérváry, pre ktorého to bol prvý gól v seniorskej reprezentácii. Lotyši neboli v prvej časti ofenzívne nebezpeční, no v 11. minúte mohli vyrovnať, keď Indrašisovu sľubnú šancu zmaril brankár Godla.

Druhá tretina priniesla väčšiu aktivitu Lotyšov a Godla musel viackrát dávať pozor. V 25. minúte však kapituloval, keď nestačil na Bukartsovu strelu v presilovke - 1:1. Lotyši si v 28. minúte utvorili tlak aj zásluhou viacerých slovenských chýb v rozohrávke, Pavlovs ani Indrašis však Godlu neprekvapili. Aj na druhú prestávku išli spokojnejší domáci reprezentanti po tom, ako v 40. minúte Hovorka usmernil prihrávku Čajkovského - 2:1.

Tretia tretina bola najmä o taktickej hre slovenského tímu, ktorý sa snažil o kontrolovanie výsledku. Slováci viackrát zamkli súpera v jeho pásme, ale do výhodných streleckých pozícií sa dostávali iba zriedkavo. Tesný náskok nezvýšili ani v dvoch presilovkách, v ktorých mali sľubné šance Hovorka i Kudrna. Ten si však všetko vynahradil v 60. minúte, keď pri power play Lotyšov skóroval do prázdnej bránky. Na konečných 4:1 uzavrel dve sekundy pred koncom Nagy, ktorý využil výbornú prihrávku Čajkovského. Tímy si po riadnom hracom čase opäť vyskúšali aj samostatné nájazdy. V nich sa zo slovenského tímu presadili Hovorka a Svitana.

 

Craig Ramsay, tréner SR: "Myslím si, že s týmto zápasom môžeme byť spokojní. V prvej tretine to bol z našej strany dobrý výkon, no neskôr sme sa opäť nevyhli viacerým vylúčeniam. Máme ešte na čom pracovať, najmä naše presilovky by mali byť lepšie."

Ladislav Nagy, kapitán SR: "V prvej tretine sme hrali dobre, boli sme lepší, no v druhej sme upustili od našej hry. Lotyši sa dostali do zápasu aj presilovkami, boli nepríjemní. V tretej časti sme to však na konci rozhodli." 

Marek Hovorka, autor víťazného gólu: "S dvoma víťazstvami nad Lotyšskom sme spokojní, ale vieme, že sú činnosti, na ktorých musíme pracovať v ďalších dňoch. Dôležité je, že sme vyhrali, bol plný dom, ľudia sa bavili, takže čo viac si priať? Som rád, že sa zápasy konali v mestách, kde ľudia prišli na hokej a mohli si ho užiť."

Denis Godla, brankár SR: "Potešili nás výsledok aj výkon. Pri inkasovanom góle som puk nevidel ideálne, ale, našťastie, nás ten gól nemusel mrzieť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Judge holding gavel in courtroom
V Nemecku takmer došlo k najhoršiemu: Extrémisti plánovali únos ministra a zvrhnutie vlády!
Foto
Tréner Kozák v deň 70. narodenín rozprával o hriechoch minulosti: TOTO Weissovi ml. nikdy nezabudne
Herec si z toho ťažkú hlavu nerobí.
Milo Kráľ prezradil, koľko mu zarobí hudba: Za TOTO by máloktorý muzikant hral
Na snímke starosta Kyjeva Vitalij Kličko
Prehrá Ukrajina vojnu už tento rok?! Znepokojivé varovanie z USA: To znie zle
(ilustračné foto)
Lekári sú v stave vysokej pohotovosti: Šíri sa záhadná choroba! Hrozivé, čo robí s ľuďmi
(ilustračné foto).
Ďalšia krajina požiadala o vstup do NATO! Budete prekvapení, ktorá to je
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
Donald Trump šokoval: Výzva pre Európu! Týka sa to Ukrajiny
ilustračné foto
Mimoriadne! Izrael zaútočil na Irán: Výbuchy v blízkosti jadrového zariadenia
Jaroslava pred sudcom uviedla, že deti sú z Milana v strese.
Váš Tip
Mama z domu hrôzy hádže zverstvá na otca: Čo odhalil výsluch Jaroslavy a lekárska správa!
Boris Kollár mal v Dubaji na mále.
Foto
Boris Kollár v strachu o život v zaplavenom Dubaji: Zachránilo ho osudové rozhodnutie!
B. Zurian s M. Šutajom Eštokom informovali o policajnej inšpekcii.
Šéf policajnej inšpekcie Branislav Zurian: Generál Lučanský nebol zabitý
Minister práce Erik Tomáš ohlásil skvelé správy.
Odklepnuté: Seniori pred Vianocami dostanú vyše 600 eur! Čo všetko sa mení?