Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
22.04.2018 09:10 | Šport | Hokej

Finále Tipsport ligy sa pritvrdzuje: Hádka kapitánov!

Jasná záležitosť. Piate finále play off hokejovej ligy mal od začiatku do konca v rukách Trenčín, ktorý deklasoval Banskú Bystricu 6:0.

Slávna Dukla tak odvrátila druhý mečbal súpera a znížila stav série na 2:3. Hostia na čele s kapitánom Tomášom Surovým to niesli ťažko a vyvolali viacero šarvátok. V nedeľu 22.apríla o 18.00 hod. sa bude hrať na ľade HC´05. Trenčín šiel už po 22 sekundách do vedenia zásluhou Juraja Bezúcha a podobne ako vo 4. zápase vyhrali úvodnú tretinu 3:0. „Proti nim je to dôležité, prvý gól nakopol celú arénu,“ tešil sa kapitán domácich Branko Radivojevič. Pred skvelou kulisou nemali hostia nárok na obrat, nepomohol rýchly oddychový čas a ani taktická pauza, ktorú si vypýtali s odôvodnením, že ich brankárovi svieti do očí zapadajúce slnko. „V tejto atmosfére sa hrá ťažko, ako dieťa som to zažil za federálu a teraz vidím, že je to neskutočné. Títo ľudia si zaslúžia, aby sme sa sem ešte na siedmy zápas vrátili,“ želá si Radivojevič. Zároveň si uvedomuje, že zdolať Banskú Bystricu tretíkrát v rade bude nesmierne ťažké: „V piatok sme urobili len malinký krôčik, stále máme nožík na krku. Dnes sa im pokúsime ukradnúť ďalší zápas, presvedčili sme sa, že zdolať sa dajú. Urobíme všetko, aby sa rozhodlo až v utorok.“

 

Otvoriť galériu

Kým v kádri Banskej Bystrice je takmer polovica legionárov zväčša zo zámoria, Trenčín v piatok nastúpil bez svojho jediného Kanaďana, bitkára Andrého Devauxa. To hostia využili na tvrdšiu hru, viackrát si vyšliapli aj na najlepšieho hráča finálovej série Branka Radivojeviča. Ján Brejčák, ktorý v prvom zápase pred výzvou Devauxa na bitku ušiel, inkasoval práve po faule na kapitána Dukly trest do konca zápasu a po Brankovom šiestom góle sa strhla hromadná bitka. „Po góle som dostal krošček a z toho to vzniklo. Oni majú v podstate kanadské mužstvo, a keď prehrávajú, snažia sa urobiť nejaký rozruch. No my sa nebojíme, každý z nás sa dokáže postaviť. Nič vážne sa však nestalo, nebola to žiadna bitka. Už sme sa tam len držali,“ usmial sa Radivojevič. Je však možné, že dnes bude zlý muž Dukly opäť pripravený. „V závere piateho zápasu tam možno trošku aj chýbal, určite by nám pomohol a hodil sa tam. Verím, že si oddýchol a dnes nabehne,“ uviedol útočník Dukly Juraj Bezúch.

 

 

Najhorší zápas

Tréneri obhajcu titulu z Banskej Bystrice si piatkový výkon tímu nevedeli vysvetliť a označili ho za najhorší v play off. „Nemôžem byť spokojný! Súper bol hladnejší po víťazstve, čo ma mrzí, pretože vo finále sa hrá o všetko. Musíme sa vrátiť k tomu, čo sme hrali predtým a doma nastúpiť s iným nastavením i emóciami,“ naznačil tréner Vladimír Országh.

 

Otvoriť galériu

Počas zápasu a aj po odchode do kabín sa do ostrejšej slovnej výmeny dostali kapitáni tímov a dlhoroční reprezentační spoluhráči Branko Radivojevič a Tomáš Surový. „Je to boj. On chce vyhrať pre svoje mesto a ja pre svoje. Keď sa to skončí, budeme opäť kamaráti,“ verí Radivojevič

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Marián Ragula

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Prvá hnedo-biela medvedica bola objavená v roku 1985.
Foto
Vedci objavili 12 pánd zvláštnej farby: Po 39 rokoch úvah zistili, odkiaľ sa vzali
V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí