Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.04.2018 21:53 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Foto

Šokujúca smrť dídžeja Aviciiho († 28) otriasa hudobnou scénou: Dojímavé reakcie svetových celebrít!

Švédskeho dídžeja a producenta známeho pod menom Avicii našli mŕtveho v piatok popoludní v Ománe. Informovala o tom agentúra AP.

Fotogaléria
14
fotiek v galérii
Správa o úmrtí je o to šokujúcejšia, že mladý švédsky dídžej mal len 28 rokov! „S hlbokým smútkom oznamujeme stratu Tima Berglinga, známeho ako Avicii,“ znelo v oficiálnom vyhlásení, ktoré citujú viaceré renomované weby z celého sveta.

Avicii produkoval tiež hudobné albumy. Prvý singel Seek Bromance, vydaný v roku 2010, sa dlho držal vysoko v rebríčkoch v niekoľkých krajinách. Hudbu vytváral v počítačovom programe FL Studio. Avicii získal dve ocenenia MTV a dve nominácie na Grammy, píše agentúra AP. Jeho najväčším hitom je Le7els, slávne sú tiež Wake Me Up!, The Day a You Make Me.

Počas svojej kariéry spolupracoval s celým radom hudobníkov. Radia sa medzi nich Chris Martin, Wyclef Jean, Robbie Williams, Rita Ora, Selena Gomez či Brandon Flowers. Po správe o nečakanej smrti mladého umelca vyjadrili svoj zármutok jeho známi i celebritní priatelia.

Otvoriť galériu
„Také smutné. Také tragické. Zbohom, drahý Tim. Odišiel si príliš skoro,“ žiali za umelcom speváčka Madonna. „Nemám slov. Pamätám si, aké úžasné bolo vytvárať Lonely Together a príde mi to ako včera, keď sme spolu naposledy hovorili. Úprimnú sústrasť Aviciiho rodine, priateľom a fanúšikom, ktorí ho podporovali. Nech odpočíva v pokoji. Odišiel príliš skoro. Mám zlomené srdce,“ napísala medzi prvými tiež speváčka Rita Ora.

 

„Zničujúce správy o Aviciim, krásnej, zapálenej a extrémne talentovanej duši, ktorá mala veľa pred sebou. Cítim s jeho rodinou. Boh ti žehnaj, Tim,“ napísal hudobný producent Calvin Harris. „Inšpiroval si mnohých z nás. Želám si, aby som ti to mohla povedať osobne,“ netajila zármutok Ellie Goulding. "Odpočívaj v pokoji, starý parťák," odkazuje do neba Harry Styles.

"Dnes som stratil špeciálneho človeka, skvelého priateľa, brata. Ľúbim ťa, kamarát. RIP AVICII," reaguje Dj a skladateľ Zedd.

Pred svojou náhlou smrťou trpel Avicii dlhodobo značnými zdravotnými problémami. V roku 2014 mu odstránili žlčník a slepé črevo, kvôli čomu zrušil mnohé predstavenia. Mladý umelec skončil so živými vystúpeniami v roku 2016 pre ďalšie zdravotné problémy. Mal akútnu pankreatitídu, stav, ktorý sa môže skončiť dokonca smrťou. V prípade Aviciiho ju spôsobovalo aj jeho nadmerné pitie, píše Variety. Príčina jeho náhlej však smrti zatiaľ nebola objasnená.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, pkr, Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Futbalový Slovan sa ocitol v náročnej situácii.
V hre príchod reprezentanta: Uloví futbalový Slovan veľkú rybu?
Na snímke ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Nečakaná návšteva na Ukrajine! Aha, kto pricestoval do Kyjeva
(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!