Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.04.2018 12:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Odsúdený Cinkota sa stane prvýkrát otcom: Pustia herca z basy, keď bude manželka rodiť?

Bude stáť pri manželke?! Dušan Cinkota (47) sa onedlho stane prvýkrát otcom, o čom exkluzívne informoval Nový Čas vo štvrtok.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Hercova „polovička“ Zuzana (31) je totiž tehotná a bábätko sa narodí ešte tento rok. Budúci rodičia sa z obrovskej novinky veľmi tešia a veľkého dňa sa už nevedia dočkať. Čo musí Cinky spraviť, aby ho pustili z basy a v čase pôrodu bol pri Zuzke?

Cinkota je už skoro šesť rokov za mrežami a momentálne sa nachádza vo väzení v Opatovciach, kde sa dozvedel radostnú správu. Jeho manželka je totiž tehotná a ich prvý potomok by mal prísť na svet ešte tento rok. „Áno, je to pravda. Zuzka čaká bábätko. Obaja sa veľmi tešia,“ prezradil nám Dušanov kamarát s tým, že manželia po dieťatku veľmi túžili.

Ani skutočnosť, že Cinky ešte stále sedí v chládku, páru radostné chvíle nekazí, lebo je viac ako pravdepodobné, že herec bude v čase pôrodu pri manželke. „Jedným z účelov výkonu trestu je aj podpora a rozvoj vzťahov s rodinou a blízkymi osobami. Preto sa aj z uvedeného dôvodu môže pri udeľovaní mimoriadneho voľna (až na 5 dní) na toto prihliadať,“ vysvetlil Novému Času riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa Zboru väzenskej a justičnej stráže (ZVJS) Adrián Baláž.

Otvoriť galériu
O jeho slovách svedčí aj fakt, že Cinkotovi sa v danom zariadení páči a podľa slov jeho priateľa má slobody viac ako dosť. „Často chodí domov na priepustky,“ vysvetlil nám zdroj z okolia umelca. Je isté, že aj časté návštevy pomohli Cinkotovcom k tomu, aby sa stali hrdými rodičmi a rozšírili tak svoju rodinku o nového člena. Nový Čas sa s otázkami obrátil aj na hercovu manželku Zuzku, no tá do uzávierky neodpovedala.

 

Vytúžená sloboda

Okrem toho, že Cinkota z väzenia dostáva časté priepustky, tento rok môže požiadať aj o predčasné prepustenie. Ako sme sa totiž dozvedeli, tri štvrtiny jeho trestu uplynú už v júli a práve vtedy by mal byť správny čas na to, aby podal žiadosť na príslušný súd. Napriek tomu, že Dušan nastúpil do výkonu trestu v decembri 2012, žiadosť môže podať už v lete.

Otvoriť galériu
Podľa našich informácií si totiž Cinky v minulosti odsedel vo väzbe viac ako päť mesiacov, a navyše ide o rovnaký obzvlásť závažný zločin. Tento čas sa mu teda od ôsmich rokov odpočíta. Zaujímavé však je, že podľa umelcovho kamaráta tak urobí až na jeseň. „Dušan mi povedal, že žiadosť bude dávať v októbri. Zrejme mu to poradili právnici,“ prezradil nám Cinkotov dobrý priateľ.

Udelenie priepustky z väzenia

Adrián Baláž, riaditeľ Kancelárie generálneho riaditeľa ZVJS

Jedným z účelov výkonu trestu je či už obnova, alebo podpora a rozvoj vzťahov s rodinou a blízkymi osobami. Aj z uvedeného dôvodu sa môže v záujme dosahovania tohto čiastkového cieľa prihliadať či už pri udeľovaní mimoriadneho voľna na opustenie ústavu (až na 5 dní), alebo pri vychádzke mimo ústavu až na 48 hodín v prípade odsúdených umiestnených v otvorenom oddelení. 

Avšak ani tento zámer nemôže byť nadradený bezpečnostnému hľadisku a celkovému komplexnému hodnoteniu osoby z hľadiska plnenia si svojich povinností a rešpektovania zákazov počas výkonu trestu odňatia slobody.

Podmienečné prepustenie

Osoba, odsúdená za obzvlášť závažný zločin, môže byť podmienečne prepustená po vykonaní troch štvrtín trestu, o čom rozhoduje súd najneskôr do 60 dní od jeho doručenia. Ak bol návrh o podmienečné prepustenie zamietnutý, môže ho odsúdený opakovať až po roku od zamietnutia okrem prípadu, keď bol návrh zamietnutý preto, že ho podal predčasne.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, mrh, mm

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




knife crime
Odporný čin v Čechách: Mladík znásilnil a pobodal iba 15-ročné dievča! Nasledoval ďalší horor
(ilustračné foto).
Výbor odobril odvolanie členov súdnej rady: Mazák a Majerník to odmietajú! Aha, čo povedali
V období jarnej zeleniny je už jednoduché nájsť čerstvé zdroje zdravia.
Bojujete s jarnou únavou? Telo po zime treba posilniť: 8 zložiek, ktoré vám naštartujú organizmus
Hovorca Kremľa Dmitrij Peskov vľavo a vpravo ruský prezident Vladimir Putin.
Rusko sa pripravuje na americkú pomoc pre Ukrajinu: Tvrdšie útoky! Peskov neváhal potvrdiť, čo chystajú
Touto fotkou s priateľom Martinom oznámila Benčičová, že je v druhom stave.
Foto
Tenistka Benčičová oznámila radostnú správu: Som mama!
Polícia hľadá svedkov nehody, pri ktorej sa zranila 72-ročná chodkyňa.
Foto
Vodička v Banskej Bystrici zrazila chodkyňu: Skončila v nemocnici! Polícia prosí verejnosť o pomoc
Ilustračné foto
Nové detaily o podvodnej stránke, ktorá sa vydávala za zbierku pre Ukrajinu: Sila, čo prezradila polícia
(ilustračné foto)
Festival sa zmenil na nočnú moru: Stovky nakazených! Vypuknutie epidémie?
(ilustračné foto)
Z lietadla plného ľudí sa odrazu začalo dymiť! Takto to dopadlo
V okolí obce Košická Belá zaznamenali pohyb medveďa.
Foto
Medveďa spozorovali pri ďalšej obci na Slovensku: Polícia vyzýva obyvateľov! Kde šelmu videli?
ÚS preskúma ústavnosť núdzového stavu, dostal dve podania (ilustračné foto).
Aktualizované
Ústavný súd si posvieti na zmeny zákona ešte z minulého roka! O čo ide?
Tehotná žena potrebovala pomoc. (Ilustračné foto)
Váš Tip
Hrozivý pohľad na tehotnú ženu v Bratislave: Okoloidúci museli privolať políciu!