Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.04.2018 08:59 | Správy | Domáce správy

Modelka odsúdená za vraždu milionára Busha († 48): Kukučová sa vracia domov na Slovensko!

Zvyšok si odsedí doma. Modelku Máriu Kukučovú (28) z malej obce Nová Bošáca (okr. Nové Mesto nad Váhom) poznajú na Slovensku aj v Španielsku.

Nepreslávila sa však krásou, ale vraždou britského exmilenca Andrewa Busha († 48) v apríli 2014. Súd jej po odvolaní skrátil trest z 15 na 13 rokov a 9 mesiacov. Trest si odpykáva vo väznici v Granade, odkiaľ by Máriu onedlho mali previezť do slovenskej basy. Ministerstvo spravodlivosti už má žiadosť o jej deportáciu na stole.

Kukučová je už v španielskej väznici 4. rok. Odlúčenie od rodiny znáša ťažko, zvyšok trestu by si chcela odpykať v našej väznici. Jej otec Ľubomír robí všetko pre to, aby ju dostal na Slovensko. „Je to naša dcéra, ktorá bude naša za každých okolností. Urobíme všetko pre to, aby prišla na Slovensko a bola k nám bližšie,“ povedal pred časom Novému Času užialený otec, ktorý je presvedčený, že slovenské súdy Máriu prepustia na slobodu.

Otvoriť galériu

Mária je s rodinou v pravidelnom kontakte. „Stále si píšu a volajú. Mária to síce zvláda, ale chýba jej rodina, ktorá je pre ňu veľkou oporou. Jej otec otočil všetko hore nohami, vybavoval, chodil po úradoch, len aby mo­hla prísť domov čím skôr,“ prezradila modelkina známa.

 

V súčasnosti už Máriina žiadosť o deportáciu čaká len na posledné detaily. „Papiere máme už na stole, čaká sa ešte na formality, ale nebude to dlho trvať a deportácia sa uskutoční,“ prezradil Novému Času zdroj blízky polícii. O ďalšom osude Márie, ako aj o tom, do ktorej slovenskej väznice pôjde, následne rozhodne sudca na Slovensku.

Otvoriť galériu

V Španielsku sedí už štvrtý rok

Kukučová podľa obžaloby zastrelila klenotníka Busha 3 ranami v jeho vile v Costa del Sol 5. apríla 2014, keď zistila, že si priviedol novú partnerku, ruskú modelku Mariu Korotaevovú (24). Následne sa s novým priateľom, ktorý za ňou priletel do Madridu, vrátila na Slovensko.

Po prihlásení sa na polícii v Novom Meste nad Váhom tvrdila, že konala v sebaobrane, keď na ňu Bush vytiahol zbraň. „Začal kričať, mlátiť ma a schmatol ma pevne za ramená. Povedala som mu, že chcem odísť, ale on povedal, že nie. Kričal, že mňa aj moju rodinu zabije,“ bránila sa Kukučová pred súdom. Túto verziu však porota zamietla.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Biely dom (ilustračná fotografia).
Vedeli USA o Izraelskom útoku na Irán? Šéf americkej diplomacie sa odmietol vyjadriť
Český prezident Petr Pavel.
Petrovi Pavlovi pribudlo na tvári krvavé zranenie! Ako sa to stalo? Strohá odpoveď hlavy štátu
Bývalí partneri sa stále majú v zuboch.
Soukup a Hanychová: Drsná HÁDKA na ulici! Keď vyšiel Agátin muž, milionár sa nezdržal a... Fúha!
Predsedníčka Európskej komisie (EK) Ursula von der Leyenová.
Von der Leyenová sa obula do Ruských manévrov: Na toto využívajú Putin a jeho spojenci migrantov!
Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!