Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.04.2018 10:59 | Správy | Domáce správy
Foto

Markíza odmieta platiť Kočnerovi milióny, predložila znalecký dôkaz: Paľo, toto má byť tvoj podpis?!

Vojna znalcov. Na okresnom súde v Bratislave pokračuje súdny spor medzi kontroverzným podnikateľom Mariánom Kočnerom a televíziou Markíza.

Kočner tvrdí, že mu v roku 2000 podpísal zmenky za desiatky miliónov eur vtedajší riaditeľ Pavol Rusko, ktorý je aktuálne obvinený z objednávky vraždy bývalej spoločníčky Sylvie Volzovej. Rusko podpisy nepopiera, no Markíza sa snaží dokázať, že exriaditeľ televízie a bývalý minister hospodárstva úpisy podpísal len nedávno a určite nie v čase, keď šéfoval televízii.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Kočner s Ruskom, ktorí sa poznajú od detstva, svorne tvrdia, že zmenky vznikli ako odplata za licenciu na vysielanie televízie v časoch kauzy Gamatex koncom 90. rokov. Právni zástupcovia Markízy oponujú, že podpis je Ruskov, avšak nie je z čias, keď bol štatutárom televízie. Už od začiatku sa snažia docieliť, aby zahraniční znalci preverili vek atramentu pri podpise Ruska, aby dokázali, že dané dokumenty podpísal len nedávno.

Teraz vyrukovali s novým tvrdením, že Rusko sa v roku 2000 podpisoval úplne inak, ako vyzerá podpis na predmetných zmenkách. „Podpisy boli vytvorené oveľa neskôr, asi v rokoch 2016 alebo 2017. Fakty nepustia, Pavol Rusko sa nikdy v roku 2000 nepodpísal takým spôsobom, ako je jeho podpis na zmenkách,“ vyrukoval s novým posudkom súdnej znalkyne Márie Zelenkovej právny zástupca Markízy Tomáš Kamenec.

 

Rusko sa bráni

Televízia sa voči zmenkám bráni, pretože hoci sú písané na Ruska, ručiteľom je Markíza. Rusko podpis potvrdil, ale k veci sa odmietol pre Nový Čas vyjadriť a odkázal nás na svojho právneho zástupcu. „Znalkyňa v odbornom stanovisku nevylúčila, že originály zmeniek boli podpísané v roku 2000,“ reagoval Ruskov právny zástupca Miloš Novák. Kočner tvrdí, že posudok nie je platný, keďže markizácka znalkyňa nevychádzala z originálu. Naďalej aj odmieta originál sprístupniť zahraničným znalcom. „Ja sa tiež podpisujem dvoma, troma podpismi,“ povedal k aktuálnej obrane Markízy Kočner.

Otvoriť galériu

Sudkyňa prípad Ruskových zmeniek odročila s tým, že si rozmyslí, či vypočuje znalkyňu, ktorá podľa televízie potvrdzuje, že Rusko síce zmenku mohol podpísať, ale určite nie v čase, keď bol štatutárom. V hre boli štyri zmenky, súd prebieha v troch, celkovo za vyše 42 miliónov eur.

Kočner má znalca z Bonanna

Ešte vo februári Kočner priniesol posudok znalca Pavla Masaryka, podľa ktorého je vek papiera datovaný maximálne do roku 1991, a preto je vraj podľa neho pravdepodobnejšie, že zmenka pochádza z roku 2000 a nie zo súčasnosti. Ide pritom o rovnakého znalca, ktorý v minulosti spochybňoval pravosť fotografických záberov zo známej kauzy Bonanno. Pravosť pre Nový Čas pritom naopak potvrdil český kriminalistický ústav. V jednom prípade už Ústavný súd dal za pravdu Novému Času a právu občanov na informácie.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Moskva a Kyjev dospeli k dohode: Ide o veľmi citlivú záležitosť! K čomu pristúpili?
Ilustračné foto
Najvyšší súd potvrdil rozhodnutie v kauze expremiéra: Viezol sa v tom spolu s manželkou!
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
Bidenov podpis SPEČATIL nielen osud Ukrajiny: O niekoľko hodín sa to začne!
The poor old man's hands hold an empty bowl. The concept of hunger or poverty. Selective focus. Poverty in retirement.Homeless. Alms
Pochmúrne vyhliadky pre celý svet: Hrozivé konflikty zvyšujú prípady akútneho hladu
Rowan poklad našiel pri prechádzke so psom.
Foto
Školák pri venčení psa natrafil na zvláštnosť: Zistili, čo to je, mama lapala po dychu!
Foto
Spečatí Hancko životný prestup? Záujem majú tieto dva veľkokluby
Pri pobreží Kanárskych ostrovov sa utopili najmenej traja migranti
Nelegálna migrácia s tragickým koncom: Medzi obeťami je aj dieťa! Úrady zadržali podozrivých
Paľo Habera
Foto
FOTOhádanka: Je vám štrbavý chlapček povedomý? Vďaka nemu sa stal tento kúsok oblečenia legendárnym!
Nemecký kancelár Olaf Scholz
Scholz sa zaviazal podporovať Ukrajinu: Pridal sa k nemu ďalší mocný muž! Kancelár však túto vec odmieta
(ilustračné foto).
V strese sú zamestnanci, potom cestujúci: Odbory štrajk odvolali, stovky letov sa však neuskutočnia
Siren light on roof of police car at street. Themes crime, emergency and help.
V škole sa odohral vážny incident: Malo dôjsť k útoku! Podozrivú osobu zadržali
Driver due to being subject to test for alcohol content with use of breathalyzer
Chlapík za volantom nafúkal: Nevypil však ani kvapku alkoholu! Čo ho ZACHRÁNILO pred pokutou?