Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2018 14:44 | Správy | Domáce správy

Súd v prípade zmenkovej kauzy: Právnik Markízy predložil vyjadrenie, má spochybňovať Ruskov podpis

Na Okresnom súde (OS) Bratislava V v pondelok pokračovalo hlavné pojednávanie v prípade zmenkovej kauzy týkajúcej sa TV Markíza a jej bývalého riaditeľa Pavla Ruska.

Ide o zmenku vo výške 8,3 milióna eur, kde na strane žalobcu figuruje spoločnosť Mariána Kočnera Správa a inkaso zmeniek, s. r. o., a na strane žalovaných Pavol Rusko a spoločnosť Markíza – Slovakia, s. r. o.

Otvoriť galériu

Právny zástupca TV Markíza na pondelňajšom pojednávaní predložil odborné stanovisko ohľadom pravosti podpisu Ruska na zmenke na sumu 8,3 milióna eur. "Na základe predloženej vzorky porovnávacích podpisov je značne nepravdepodobné, že originály sporných zmeniek boli podpísane Pavlom Ruskom v roku 2000," vyplynulo okrem iného zo záverov odborného vyjadrenia. Právnik žalobcu poukázal však okrem iného na skutočnosť, že znalkyňa pri spracovaní odborného vyjadrenia vychádzala len z fotokópie, a nie originálu zmenky a svoj podpis na zmenke potvrdil aj samotný Rusko, ktorý sa vyjadril, že zmenku podpísal v roku 2000. Právnik Ruska argumentoval, že v odbornom stanovisku znalkyňa neuviedla použitú metodiku. "Znalkyňa v odbornom stanovisku nevylúčila, že originály zmeniek boli podpísané v roku 2000," zdôraznil právnik.

Právny zástupca televízie taktiež uviedol, že je prekvapený námietkami Ruskovho právnika voči predloženému odbornému vyjadreniu. "Nakoľko znalkyňa v zásade hovorí, že je sporné, že Pavol Rusko predmetné zmenky podpísal. Inak povedané, nie je presvedčená o pravosti podpisov Pavla Ruska na skúmaných zmenkách. Právny zástupca žalovaného v prvom rade namieta takýto záver. V rámci procesnej obrany odmieta dôkaz, ktorý by svedčil o neoprávnenosti uplatneného nároku voči jeho klientovi vo výške 8,3 milióna eur," skonštatoval. V ďalšom priebehu súdneho konania jednotlivé strany predložili viacero listín a navrhli vypočuť ďalších svedkov. "Aj súd, aj strany sporu sa majú právo podrobnejšie oboznámiť s listinnými dôkazmi," uzavrela sudkyňa. Pojednávanie odročila na 26. apríla.

 

Bývalý riaditeľ televízie Markíza mal v roku 2000 podpísať spolu štyri zmenky, pričom dve vystavil na Kočnera a dve na Štefana Ágha. Pre tieto zmenky teraz na súdoch prebiehajú tri súdne pojednávania, v ktorých spoločnosť Kočnera žiada od Ruska a spoločnosti Markíza – Slovakia spolu viac ako 42 miliónov eur.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši
Na scenáristu nedá televízia dopustiť.
Foto
Andy Kraus zdolal jeden zo svojich najväčší strachov: Uf, to chcelo ale odvahu!
Ilustračné foto
V Keni sa zrútil vrtuľník s vedením armády: Hlásia mŕtvych! Trosky okamžite pohltili plamene
Generálny tajomník Severoatlantickej aliancie Jens Stoltenberg.
Šéf NATO na plné ústa: Ukrajina naliehavo potrebuje posilniť protivzdušnú obranu
(ilustračné foto).
Turci sa ešte nespamätali z minuloročného zemetrasenia: Prišla ďalšia rana! Krajina je v pozore
Radko Urbanyak
Foto
Spoznávate tohto malého chlapca? Z barmana sa stal televíznou hviezdou! Teraz vystupuje na obrazovkách