Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.04.2018 06:52 | Správy | Zahraničné správy

Bývalý šéf FBI odhalil škandalózne správanie Trumpa: Môžu ho Rusi týmto vydierať?!

Bývalý riaditeľ amerického Federálneho úradu pre vyšetrovanie (FBI) James Comey v nedeľu uviedol, že americký prezident Donald Trump nie je "morálne spôsobilý" na to, aby bol prezidentom.

"Osoba, ktorá zaobchádza so ženami, akoby boli kus mäsa, ktorá neustále klame o malých i veľkých záležitostiach a necháva Američanov, aby v to verili, taká osoba z morálnych dôvodov nie je spôsobilá byť prezidentom Spojených štátov," povedal Comey v rozhovore pre televíziu ABC, z ktorého citovala z noci na pondelok agentúra AP.

Šlo o Comeyho prvý veľký televízny rozhovor, odkedy ho Trump vlani v máji odvolal, napísala spravodajská televízia BBC. V rozhovore Comey ďalej povedal, že Trump je niekto, kto pravdu nepovažuje za vysokú hodnotu.

Comey vydáva na budúci týždeň svoje pamäti, v ktorých sa venuje aj prezidentovi USA Donaldovi Trumpovi a uvádza podrobnosti o svojich rozhovoroch s ním. Comey označuje Trumpa za človeka "nespätého s pravdou". Štýl, akým Trump riadi krajinu, je podľa Comeyho "diktovaný jeho sebectvom" a "založený na osobnej oddanosti". Týmto svojím prístupom sa Trump ponáša na mafiánskeho bossa, konštatuje Comey na stránkach svojej knihy.

 

Súčasný prezident USA podľa Comeyho "nekonečne poškodzuje" inštitucionálne a kultúrne normy. Bývalý šéf FBI sa obáva, že Trumpova návšteva Moskvy v roku 2013, kde sa údajne v hoteli prizeral tomu, ako na seba močia prostitútky, by mohla slúžiť Rusom ako potenciálny materiál na vydieranie. "Je to možné, ale s istotou to neviem," odpovedal  na otázku, či Rusi kompromitujúce materiály skutočne majú.

Vo svojich pamätiach Comey rekapituluje svojich 20 rokov kariéry, počas ktorej zastával post prokurátora New Yorku, námestníka ministra spravodlivosti vo vláde Georgea W. Busha a šéfa FBI v rokoch 2013-17. Ako šéf FBI Comey koordinoval vyšetrovanie podozrenia o napojení členov Trumpovho predvolebného tímu na Rusko.

Spúšťačom pre odvolanie Jamesa Comeyho z funkcie riaditeľa FBI bol jeho nesúhlas prisľúbiť vernosť prezidentovi Trumpovi, ktorý ho o to požiadal krátko po svojej inaugurácii. Comey namiesto prísľubu lojality uviedol, že bude k prezidentovi vždy čestný.

Comey bol nečakane odvolaný vlani 9. mája. Trump sa tak od čias prezident USA Richarda Nixona a aféry Watergate stal prvým prezidentom USA, ktorý odvolal vysokopostaveného predstaviteľa vyšetrujúceho kauzu súvisiacu s Bielym domom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ČTK

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?