Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.04.2018 08:35 | Šport | Hokej
Video

Play-off NHL: Boston si s Torontom robí čo chce, bodový koncert českej hviezdy!

Hokejisti Bostonu Bruins s kapitánom Zdenom Chárom zvíťazili v noci na nedeľu v druhom zápase 1. kola play off NHL nad Torontom Maple Leafs 7:3 a v sérii vedú 2:0.

Rovnaký stav je aj v druhej sérii štvrťfinále Východnej konferencie medzi Tampou Bay a New Jersey v prospech "bleskov". Bruins rozhodli o svojom víťazstve už v úvodnej tretine, ktorú vyhrali 4:0 a brankára hostí Andersena vyhnali z bránky už po 13. minútach. "Medveďov" potiahla za presvedčivým víťazstvom najmä prvá formácia. Brad Marchand a Patrice Bergeron získali zhodne po štyri body za asistencie, no hlavnou hviezdou večera bol český útočník David Pastrňák. S bilanciou tri góly a tri asistencie v jednom zápase si vytvoril osobné maximum v play off i v NHL celkovo. S deviatimi bodmi (4+5) je po dvoch zápasoch lídrom produktivity play off pred klubovým spoluhráčom Torey Krugom (1+5). Slovenský obranca Zdeno Chára získal dva plusové body a na ľade strávil 22:25 min., čo bol druhý najvyšší čas spomedzi všetkých hráčov. Hráčom Toronta veľmi nepomohol ani lepší pomer striel 33:28 a v dvoch nasledujúcich zápasoch na domácom ľade budú bojovať o udržanie sa v sérii.

Výborné individuálne výkony diváci videli aj v zápase Tampy Bay proti New Jersey, v ktorom domáci zvíťazili 5:3. Rus Nikita Kučerov pomohol "bleskom" k druhému víťazstvu v sérii jedným gólom a dvomi asistenciami, útočník Alex Killorn zaznamenal dva góly, rovnako dvojbodový bol aj ich spoluhráč Brayden Point (1+1). Hráčom New Jersey veľmi nepomohol ani výrazne lepší pomer striel 44:26 a v sérii prehrávajú už 0:2 na zápasy.

Aj vlaňajší finalista Nashville Predators opäť zužitkoval domáce prostredie a proti Coloradu vedie takisto 2:0 v sérii. Avalanche síce po 1. tretine viedli 1:0, no "predátori" v druhej časti otočili skóre a v zápase bohatom na góly vyhrali 5:4. Ako víťazný gól sa napokon ukázal zásah Ryana Hartmana v 59. minúte, keďže útočník Avalanche Alex Kerfoot ešte v 60. minúte znížil na konečných 5:4.

Anaheim išiel proti San Jose do vedenia už v 1. minúte, ale Sharks sa na začiatku 2. tretiny ujali vedenia 3:1 a hoci domáci Lindholm znížil na 2:3, "káčeri" už vyrovnať nedokázali. San Jose však v kalifornskej derby sérii vedú už 2:0.

  

TAMPA BAY LIGHTNING - NEW JERSEY DEVILS 5:3 (1:1, 4:1, 0:1)
Góly: 13. Point (Palát, McDonagh), 24. Killorn (Kučerov, Stamkos), 25. Johnson (McDonagh, Point), 27. Kučerov, 34. Killorn (Miler, Kučerov) - 14. Hischier, 40. Vatanen (Greene, Schneider), 52. Coleman (Zajac, Moore). Brankári: Vasilevskij - Kinkaid (34. Schneider), strely na bránku: 26:44, 19.092 divákov.

/stav série: 2:0/

 

 

BOSTON BRUINS - TORONTO MAPLE LEAFS 7:3 (4:0, 1:2, 2:1)
Góly: 6. Pastrňák (Krug, Bergeron), 10. Debrusk (Krug, Bergeron), 13. Miller (Pastrňák, Marchand), 16. Rick Nash (Pastrňák, Krug), 34. Krejčí (Pastrňák, Marchand), 53. Pastrňák (Bergeron, Marchand), 59. Pastrňák (Marchand, Bergeron). Brankári: Rask - Andersen (13. McElhinney), strely na bránku: 28:33, 17.565 divákov.

/stav série: 2:0/

 

NASHVILLE PREDATORS - COLORADO AVALANCHE 5:4 (0:1, 3:1, 2:2)
Góly: 22. Fiala (Sissons, Turris), 33. Arvidsson, 37. Johansen (Ekholm, Subban), 48. Watson (Fiala, Bonino), 59. Hartman (Subban, Ekholm) - 3. G. Bourque (Compher, Wilson), 38. MacKinnon (Zadorov), 50. Landeskog (MacKinnon, Barrie), 60. Kerfoot (Landeskog, Barrie). Brankári: Rinne - Bernier, strely na bránku: 33:30, 17.369 divákov.

/stav série: 2:0/

 

ANAHEIM DUCKS - SAN JOSE SHARKS 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)
Góly: 1. Silfverberg (H. Lindholm), 38. H. Lindholm (Getzlaf, Kesler) - 10. Sörensen (Dillon), 15. Couture (Labanc, Pavelski), 22. Hertl (Bödker, Couture). Brankári: Gibson - Jones, strely na bránku: 30:35, 17.430 divákov.

/stav série: 0:2/

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Eva Mišíková spomína na vyšetrovanie Černáka.
Foto
Exprokurátorka Mišíková o Černákovi: Akú má šancu na slobodu?! Aha, čo vylúčila
Otec Lucky - primátor Ľuboš Tomko je prezidentke nesmierne vďačný za podporu.
Foto
Pietna spomienka na zrazené dievčatá: Dojemné slová otca po strate milovanej Lucky († 17) vám zovrú srdce
Brat postrelenej kadetky Mišky preskočil plot Mikulca.
Foto
Brat postrelenej Mišky preskočil plot Mikulca: Sila, aký trest dostal! Tvrdé slová advokáta
Starostlivosť sa začína už v nemocnici, tam sa však nekončí... Trvá tisíc dní.
Pôrodné babice nahrádzali mamu už 500 deťom: Svoju pomoc sa chystajú rozšíriť!
Tom Cruise so svojou dcérou Suri nemá dobrý vzťah.
Foto
Katastrofálny vzťah Cruisa s dcérou: Tom pre ňu neexistuje! TOTO pretrhlo už všetky väzby
Po úprave - Fanúšikovia Madonnu za jej BBL kritizovali.
Foto
Veľká riť musí očariť! Ktoré známe krásny zverili svoje pozadie do rúk chirurgov?
Pravdepodobnosť, že sa narodia takéto výnimočné štvorčatá, je jedna k 70 miliónom.
Foto
Tehotná mamička sa dozvedela šokujúcu správu: Šanca, že sa niečo také stane, je jedna k 70 miliónom!
(ilustračné foto).
Francúzska polícia zadržala tínedžera: Čoho sa chcel dopustiť? Svoj neľudský plán avizoval verejne!
(ilustračné foto).
Grécko zablokovalo pravicovej strane účasť v eurovoľbách: Chceli vyhrať podvodom? Ich lídrom je trestaný muž!
(ilustračné foto).
Dráma na podujatí Ľavicovej strany: Do miestnosti vtrhli útočníci! Hrozivé, čo nasledovalo
 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!