Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.04.2018 17:59 | Šport | Hokej

Trenčania chcú dokončiť čo začali: Urobíme pre to všetko!

Hokejisti Dukly Trenčín vlani bojovali v play out o udržanie v Tipsport Lige, teraz majú úplne iné starosti.

Od začiatku sezóny hrali o špicu tabuľky a hoci sa nevyhli kríze, ktorá v priebehu sezóne nepostihne len máloktoré mužstvo, dostali sa opäť na víťaznú vlnu. Vo vyraďovačke je pred nimi posledná prekážka, ktorú chcú zdolať.

Semifinálová séria Trenčína so Zvolenom priniesla ofenzívny hokej, netypický pre play off. Vo finále proti Banskej Bystrici očakáva kapitán Dukly Branko Radivojevič úplne inú partiu: "Banská Bystrica má veľmi disciplinované mužstvo, ktoré nedostáva veľa gólov, bude to úplne iný hokej." 

V prvom kole Kaufland play off Tipsport Ligy začínal Trenčín na domácom ľade, v druhom na ľade súpera. Finále odštartuje opäť na zimnom štadióne Pavla Demitru. V meste je hokejový ošiaľ, Dukla si zahrá o zlato po jedenástich rokoch. Na lístky sa deň pred zápasom čakalo od šiestej hodiny ráno v dlhom rade. "My sme preto hrali dobre v základnej časti, aby sme začínali doma. Diváci nás budú hnať dopredu, ale my sa spoliehame na vlastné sily. Človek ak sa dostane takto ďaleko, tak chce titul. My pre to urobíme úplne všetko," povedal pre TASR tréner Peter Oremus. "Klobúk dolu pred divákmi, verím, že sa im za toto všetko odmeníme," dodal Radivojevič. 

 

Zverenci trénera Petra Oremusa si pred finálovou sériou doprajú tri dni oddychu, Bystričania odohrali posledný semifinálový zápas v prebiehajúcej sezóne 3. apríla. Ale či budú mať viac síl sa nedá predpokladať. "My máme síl dosť, dobre sme trénovali. Mali sme nejaký čas na oddych, oni nehrali dlhšie. Takže uvidíme, pre koho to bude väčšia výhoda. Ale na druhej strane my máme len o jeden zápas menej ako Bystrica, takže nie je to až také zlé. Podľa mňa je dobré, že sme viac v tempe," poznamenal kapitán Dukly. Tréner Oremus nechal po semifinálovej sérii so Zvolenom hráčov oddýchnuť, ale zároveň im naordinoval aj tréning. "Príprava bola taká, ako sme si predstavovali."

Trenčania sa spoliehajú sami na seba, na meno ani zloženie súpera vo finále nepozerajú. "Ja som sa k súperovi nikdy nevyjadroval a nebudem sa ani teraz. My sme dostatočne skúsené mužstvo a pripravené na to, aby sme ho zdolali," dodal Oremus, ktorý však môže byť so sezónou spokojný už teraz, pretože "vojaci" vrátili hokejovým divákom v Trenčíne radosť. "Je to kolektívna práca. My sme nastavili veci a to, že sme sa dostali ďaleko, je výborné. Už to musíme iba dokončiť."

Rovnaký názor má aj kapitán, ktorý však vie, že posledný krok býva najťažší. Radivojevič si zahrá tretie finále po sebe, dve predchádzajúce zažil v drese Liberca v českej lige. V jednom uspel, v druhom nie. "Ešte nie je koniec, nie každý rok sa podarí byť vo finále, chceme to dotiahnuť do konca. Sme plní očakávaní, tešíme sa na neskutočnú atmosféru. Vieme, že nás čaká drina, ale rozhodovať bude srdiečko. Ja viem, čo to je prehrať finále, nechcem to zažiť opäť."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Požiar zničil 9 obydlí a o strechu nad hlavou prišlo takmer 50 ľudí.
Foto
Požiar v Stropkove pripravil o strechu nad hlavou desiatky ľudí: Polícia začala trestné stíhanie
Na snímke predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD)
Fico má veľký plán: Priláka k nám Čínu? Premiér im chce predložiť túto ponuku
(ilustračné foto)
Boje s povstalcami môžu mať vážnu dohru! Zopakujú sa predchádzajúce ukrutnosti?
(ilustračné foto)
Kežmarčan jazdil s autom zo strany na stranu: Keď ho policajti zastavili, nestačili sa čudovať
Blue siren on the top of a french police car.
Útok na školáčky otriasol krajinou: Potom prišla ďalšia rana! Dievča († 14) zomrelo na infarkt
Ilustračné foto
Poplach na Slovensku: Stovky prípadov čierneho kašľa! Prečo sa situácia zhoršuje?
Nemecký kancelár Olaf Scholz.
Scholzovo varovanie by si mal vypočuť celý svet: Niečo také NESMIE nastať!
Archeológovia začali výskum na miestach masových popráv v Kremničke
Foto
Niečo takéto sa na Slovensku ešte nedialo: Všetko prebehne tu!
Samovražedný atentátnik na motorke sa v piatok v Karáčí odpálil v blízkosti dodávky.
Smrti unikli len o vlások! Samovražedný atentátnik sa odpálil v tesnej blízkosti dodávky
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdnu radu po odvolaní Mazáka dočasne povedie tento muž: Čo bude ďalej?
Malému Timkovi diagnostikovali akútnu leukémiu, vlani v júli nastúpil na dvojročnú liečbu.
Foto
Syn herca Dobríka bojuje s rakovinou, manželka má SKVELÚ správu: Plačem a usmievam sa zároveň
Úchylný muž obťažoval vo vlaku mladú ženu, ktorá si incident natočila na video.
Váš Tip
Vo vlaku vyčíňal ďalší úchyl: Mladú Slovenku si fotil, vzdychal a... bude vám zle! Zarážajúca reakcia okolosediacich