Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.04.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Škandál pre Knechtovej sexuálne urážky naberá na obrátkach: Trestné oznámenie?!

Zavarila si! Speváčka Katarína Knechtová (37) zasadla tento rok prvýkrát do poroty speváckej šou a hneď šliapla poriadne vedľa.

Katka sa ako úplný nováčik ocitla v kresle vedľa povestného kata Paľa Haberu (55) a zrejme popri ňom nechcela nijako zaostávať.

Pri svojich hodnoteniach si servítku pred ústa nedávala, čo sa potvrdilo aj pri mladíkovi Tomášovi Křížkovi (20), ktorému naložila poriadnu dávku kritiky. Jeho nádeje na kariéru speváka rozdrvila urážlivými slovami, keď ho pred kamerami zhodila a jeho výkon prirovnávala k sexuálnym schopnostiam. Tomáš, ktorý sa najprv vyjadril, že mu je to jedno, má chystať odplatu!

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Knechtová sa ocitla v netradičnej úlohe, keď ako skúsená muzikantka zasadla do poroty speváckej súťaže. Do kresla hodnotiacej zasadla ako úplný zelenáč, no hneď od začiatku sa dala drsnou cestou kolegu Haberu, ktorý sa uplynulé ročníky predstavil ako nekompromisný kritik. Knechtová, ktorá zrejme nechcela chradnúť v jeho tieni, tak pred kamerami vypúšťa jednu perlu za druhou.

 

Dokonca sa jej podaril poriadny prešľap, keď sa hanlivo vyjadrila k výkonu speváka Tomáša Křížku. „Ty si prototyp speváka, ktorý nemá cit, a obávam sa, že nebudeš dobrý ani v posteli, keď takto spievaš. Ďakujem,“ šplechla mu do tváre Katka. Aj keď sa najprv mohlo zdať, že ostré slová si k srdcu veľmi neberie, všetko je inak. Podľa českého Blesku Křížka dokonca zvažuje trestné oznámenie. „Uvažujem o právnych krokoch,“ priznal. „Po tom, čo mi Katarína povedala, som sa otočil na päte a odišiel zo súťaže, pretože som prišiel po skúsenosť v speváckej súťaži, a nie sa nechať urážať nemiestnymi poznámkami porotkyne,“ povedal pre Extra.cz Tomáš.

Otvoriť galériu

V prípade, že by sa mladík odhodlal podať na speváčku trestné oznámenie, mala by zavarené na pekný problém. „Mohlo by to byť posúdené ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, trestný čin ohovárania, alebo by mohlo ísť o trestný čin poškodzovania cudzích práv,“ povedal nám advokát Róbert Bános a dodal: „Mohol by vysúdiť verejné ospravedlnenie, alebo finančné odškodnenie, ktoré by však podľa mojich skúseností, nebolo vysoké.“ Keď sme sa na reakciu spýtali samotnej Knechtovej, do reči jej nebolo. „Všetko už bolo povedané, nebudem sa k tomu ďalej vyjadrovať,“ napísala Katarína.

Prsty v tom má aj televízia

Po tom, ako sa Katka dala uniesť a mladíka verejne zhodila, si zrejme uvedomila, že urobila chybu. Na jej hlavu sa totiž zniesla vlna kritiky. Speváčka sa bránila tým, že sa neskôr ospravedlnila, čo však podľa nej televízia vystrihla.

Ako dôkaz dala na sociálnej sieti prepis celej komunikácie a zverejnila aj časť, ktorá sa neodvysielala. „V žiadnom prípade som ťa nechcela uraziť. Bola to metaforicky podaná správa, že jednoducho mám pocit, že nemáš cit,“ vysvetlila Katka a u speváčky si to vyžehlili aj televízie. „Ospravedlnenie a vysvetlenie Kataríny Knechtovej na adresu súťažiaceho sme do epizódy SuperStar nezaradili z dramaturgických dôvodov. Celá situácia nás mrzí a Kataríne sa ospravedlňujeme,“ napísali v spoločnom stanovisku Markíza a Nova.

Vážna ujma na právach

Róbert Bános, advokát

Mohlo by to byť posúdené ako priestupok proti občianskemu spolunažívaniu, ktorého sa dopustí ten, kto inému ublíži na cti tým, že ho urazí, alebo vydá na posmech. Do úvahy prichádza trestný čin ohovárania. V krajnom prípade by mohlo ísť tiež o trestný čin poškodzovania cudzích práv, ak by mu bola spôsobená vážna ujma na právach tým, že porotkyňa uviedla niekoho do omylu, čím za­sia­hla do jeho práva na in­ti­mi­tu súk­ro­mia, za­chova­nia cti, ľud­skej dôs­toj­nos­ti a dob­rej po­ves­ti.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: pro, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu
Tragický prípad Émila († 2) vyvoláva mnoho otázok.
Smrť malého Émila († 2) šokovala krajinu: Vynárajú sa ďalšie otázky! Mrazivé, ako mohlo dôjsť k tragédii
Hasiči zasahujú po utorňajšom požiari historickej budovy burzy v centre dánskej metropoly Kodaň v stredu 17. apríla 2024.
Foto
Najhoršie obavy sa naplnili: Historická budova v Kodani sa rúca, pozrite si FOTO
Legendárny britský prírodovedec a moderátor David Attenborough.
Foto
Na záchranu planéty máme POSLEDNÚ šancu! Prírodovedec to videl na vlastné oči: Desivé svedectvo
Na snímke šarvátka hokejistov Slovenska (modré dresy) a Švajčiarska (biele dresy) pred striedačkou Slovenska v prípravnom zápase na májový svetový šampionát Slovensko - Švajčiarsko v Humennom.
Nemecko - Slovensko ONLINE: Sledujte prípravný hokejový zápas pred MS
Na snímke poslanec Národnej rady SR Peter Kotlár (SNS)
Finančná správa si posvieti na MOMky: Kotlár má vážne podozrenie, že počas pandémie sa niečo zanedbalo
Medzi Izraelom a Iránom je napätá situáacia (ilustračná fotografia).
V hre sú jadrové zbrane! Irán sa vyhráža Izraelu: Hrozné, čo majú v pláne urobiť
Europol
Europol hlási úspech: Klepli po prstoch globálnym podvodníkom, pozrite sa, čo majú na rováši