Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.04.2018 11:55 | Šport | Šport mix

Veronika Velez-Zuzulová pretekala posledný raz: Už budem len fanúšik a čoskoro asi aj mama

Dala si do tela! Celkom 15 paralelných slalomových jázd s najbližšími, sponzormi, fanúšikmi i talentovanými deťmi absolvovala legenda slovenského lyžovania Veronika Velez-Zuzulová v sobotu v Jasnej ako bodku za svojou dlhou a úspešnou kariérou.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Ako prezradila, už bude len fanúšikom športu, ktorému obetovala 18 rokov svojho života. A čomu sa bude venovať? To naznačila už vo viacerých rozhovoroch, v ktorých sa niekoľkokrát vyjadrila, že by chcela aj svojho malého lyžiara. „Ja som pripravená. Už to nie je ďaleko,“ povedala.

Na Priehybe pod Chopkom sa Veronike tisli slzy do očí viackrát. Najmä však počas rozlúčkovej jazdy so svojou nasledovníčkou v bielom cirkuse Petrou Vlhovou, ktorej bude držať palce. „Som rada, že prišlo toľko ľudí, nikdy na to nezabudnem. Bola to pekná bodka za celou kariérou. Som rada, že som to neukončila v Ofterschwangu a absolvovala som aj túto rozlúčku so slovenskými fanúšikmi, pre ktorých som vždy rada jazdila,“ uviedla Veronika Velez-Zuzulová na svojej poslednej tlačovej konferencii.

Otvoriť galériu

Zmierená s koncom

 

Dvojnásobne druhá najlepšia slalomárka Svetového pohára sa už vyrovnala s faktom, že je to koniec jej kariéry. Tragédiu z toho však rozhodne nerobí. „Emócie boli a ešte aj budú, všetko sa mi premietalo v hlave, dojímali ma slová fanúšikov a najmä oni samotní. Kariéru som si už viackrát zanalyzovala. Lyžovanie bude stále súčasťou môjho života, lúčim sa len s cestovaním, balením a pretekovým tempom,“ poznamenala Veronika, ktorú dojali tri tisícky fanúšikov, ktorí sa s ňou prišli rozlúčiť. „Bolo tu viac ľudí, ako napríklad na ktorýchkoľvek pretekoch v Amerike,“ poznamenala.

 

Minister si trúfol

Uctiť si skvelú športovkyňu prišli aj predstavitelia štátu. Paralelný slalom s ňou absolvoval minister obrany Peter Gajdoš, zatiaľ čo prezident Andrej Kiska si netrúfol. „Najviac dal do tela súboj s mojím manželom. Bolo vopred jasné, že to bude v podstate jediná jazda naplno. Tie ostatné išli jedna za druhou, ale bola som na to nachystaná a dopadlo to dobre. Vychutnala som si to,“ dodala Veronika Velez-Zuzulová, ktorá nezabudla pripomenúť aj krivdy, ktoré jej spôsobilo vedenie slovenského lyžovania, s ktorým stále nenašla spoločnú reč.

 

Otvoriť galériu

LYŽOVANIE NEOPUSTÍ

Po takmer 18 rokoch driny to ani nejde! Veronika lyžovanie neopustí. Budúcnosť spája so športom, ktorý z nej urobil slovenskú legendu bieleho športu. S otcom a svojím dlhoročným trénerom Timotejom Zuzulom chcú rozbehnúť už v máji akadémiu, ktorá by vychovávala lyžiarske talenty. „Otec by tam bol trénerom, pred sa len robil to úspešne dlhé roky. Ja by som mu pomáhala svojimi skúsenosťami z pretekov. Taká je naša predstava,“ uviedla Veronika a otec doplnil: „Chceli by sme spolupracovať so Slovenským olympijským výborom, nájsť aj silného sponzora. Myslím si, že takáto pomoc slovenskému lyžovaniu je potrebná.“

 

Otvoriť galériu
Zdroj: anc

PRVÝM SÚPEROM 93-ROČNÝ OTTO KRAJŇÁK!

Z radu súperov na rozlúčku vyčnieva 93-ročný Otto Krajňák, najstarší aktívny slovenský a svetový lyžiar. Držiteľ Krištáľového glóbusu za triumf vo Svetovom pohári Masters. Rodák z Kežmarku má parádnu kondíciu, na ktorú má tento recept: „Každé ráno cvičím 35 minút a urobím 260 drepov a cvikov sed - ľah.“ Otto je brat Vladimíra Krajňáka, účastníka dvoch zimných olympiád (St. Mortiz 1948 a Cortina d´Ampezzo 1956), ktorý sa smrteľne zranil na svahu v januári 2014, mal vtedy 68 rokov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: uka, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!