Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.04.2018 11:46 | Správy | Politika

Nečakaná smrť Pavla Pašku († 60) otriasla politikmi: Smutné reakcie z koalície aj opozície

Nečakaná smrť! V piatok náhle zomrel známy politik Pavol Paška († 60). Smutná správa nenechala ľahostajnými ani opozičných politikov.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Smer-SD

Náš dlhoročný kolega, straník a v prvom rade priateľ dnes odišiel. Úprimnú sústrasť celej jeho rodine a ďalším pozostalým. Na sociálnej sieti to v reakcii na úmrtie Pavla Pašku napísala jeho materská strana Smer-SD.

Premiér Peter Pellegrini

Otvoriť galériu

Zosnulý expredseda Národnej rady SR Pavol Paška sa ako človek, ktorý viedol najvyšší zákonodarný zbor šesť rokov, navždy zapíše do novodobej politickej histórie SR. Vyhlásil to predseda vlády Peter Pellegrini (Smer-SD). Práve terajší premiér nahradil Pašku vo funkcii predsedu parlamentu, keď sa jej v roku 2014 po kauze piešťanského CT vzdal. "Hlboko ma zarmútila informácia, že zomrel dlhoročný predseda NR SR, môj dlhoročný kolega, priateľ a spolustraník. Správa nás hlboko zasiahla a v mene vlády vyjadrujem pozostalým a rodine hlbokú sústrasť," dodal Pellegrini.

Richard Sulík

Otvoriť galériu
Richard Sulík
Zdroj: anc

Predseda SaS Richard Sulík, ktorý v minulosti zastával funkciu predsedu Národnej rady SR, vyjadruje úprimnú sústrasť rodine zosnulého bývalého šéfa parlamentu Pavla Pašku.

 

Prezident Andrej Kiska

Otvoriť galériu
Prezident Andrej Kiska
Zdroj: Michal Hanko, Nový Čas

Prezidenta SR Andreja Kisku zaskočila náhla smrť bývalého predsedu parlamentu Pavla Pašku, rodine a príbuzným vyjadril úprimnú sústrasť. "Prezidenta zaskočilo náhle úmrtie Pavla Pašku a vyjadril úprimnú sústrasť najbližším príbuzným, rodine, priateľom a známym," napísal Kiskov hovorca Roman Krpelan v písomnom stanovisku.

Andrej Danko

Otvoriť galériu

Predseda Národnej rady SR a SNS Andrej Danko vyjadruje úprimnú sústrasť rodine zosnulého bývalého šéfa parlamentu Pavla Pašku. Vo vestibule parlamentu bude v piatok popoludní možné zapísať sa do kondolenčnej listiny. "Ťažko sa hľadajú slová, keď predčasne odíde človek. O to ťažšie, keď zastával takú vysokú funkciu a osobne som ho poznal. Videl som v poslednej dobe, ako sa trápi z toho, čo sa v tejto spoločnosti deje. Je mi veľmi ľúto, že nás Pavol Paška, človek vzdelaný, múdry, opustil. Chcel by som vyjadriť čo najúprimnejšiu sústrasť celej rodine, skloniť hlavu," uviedol predseda parlamentu.

Danko by tiež chcel vyzvať všetkých ľudí, "aby sme sa dnes na Slovensku spamätali, aby prestali riešiť problémy emóciami, aby na sebe vzájomne hľadali dobro, porozumenie a lásku, pretože mám pocit, že ideme veľmi zlou cestou".

Béla Bugár

Otvoriť galériu

Správa o úmrtí bývalého predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku zaskočila aj dlhoročného podpredsedu parlamentu a šéfa Mosta-Híd Bélu Bugára. "Správa o úmrtí Pavla Pašku, človeka v mojom veku, ma zaskočila. V tejto chvíli by som chcel vyjadriť úprimnú sústrasť pozostalým," uviedol pre TASR Bugár.

Boris Kollár

Otvoriť galériu

Opoziční poslanci vyjadrujú úprimnú sústrasť rodine zosnulého bývalého predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku. "Každá smrť človeka, hlavne náhla, je tragédiou. Vyjadrujem úprimnú sústrasť rodine," povedal pre TASR predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár.

Kondoluje aj jeho stranícky kolega Peter Pčolinský. "Napriek tomu, že to bol náš politický konkurent, každé úmrtie človeka bez ohľadu na politickú príslušnosť je tragédia. Veľmi ma to prekvapilo, som šokovaný," uviedol pre TASR.

Peter Žiga

Otvoriť galériu

Správa o odchode Pavla Pašku osobne zasiahla ministra hospodárstva Petra Žigu (Smer-SD). Rodine vyjadruje úprimnú sústrasť. "Nečakane skoro odišiel dlhoročný priateľ, múdry a vzdelaný človek, štátnik, s ktorým som aj v tvrdom svete politiky veľa prežil a vážil som si ho. Je to veľká strata a bude nám mnohým chýbať. Úprimnú sústrasť rodine a všetkým blízkym. Česť jeho pamiatke," uviedol pre TASR Žiga.

Martin Poliačik 

Otvoriť galériu

Úprimnú sústrasť rodine vyjadril na sociálnej sieti aj nezaradený poslanec Martin Poliačik.

Igor Matovič

Otvoriť galériu

Predseda hnutia OĽaNO Igor Matovič reagoval tým, že zomrel človek, ktorý si myslel, že sa dá všetko kúpiť. "Ale zabudol, že Boha nepodplatí. Teraz ho čaká ten najspravodlivejší súd," doplnil s tým, že rodine zosnulého vyjadruje úprimnú sústrasť.

Pavol Hrušovský

Otvoriť galériu
Pavol Hrušovský
Zdroj: anc

Správa o náhlej smrti bývalého predsedu Národnej rady SR Pavla Pašku (Smer-SD) zaskočila a šokovala Pavla Hrušovského, ktorý tiež v minulosti zastával post šéfa parlamentu za KDH. "Som z toho smutný, aj keď sme vždy boli na opačných stranách a nikdy sme v koalícii nespolupracovali. Ale s Pavlom Paškom sme mali dobrý vzťah. Bol schopný filozof a vnášal do politiky nové prvky. Aj keď sme na viaceré veci mali rozdielny názor, som z tejto správy šokovaný a smutný," povedal pre TASR Hrušovský.

Richard Raši

Otvoriť galériu
Richard Raši (Smer-SD), podpredseda vlády SR pre investície a informatizáciu a bývalý primátor mesta Košice, v ktorom zosnulý bývalý predseda parlamentu Pavol Paška žil, vyjadruje úprimnú sústrasť jeho rodine. "Vyjadrujem úprimnú a hlbokú sústrasť rodine, priateľom a blízkym Pavla Pašku, rovnako aj všetkým, ktorí si ho vážili a mali ho radi. Odišiel, aj keď bol stále plný entuziazmu a chuti do života. Pavol Paška počas svojho života na náš kraj a mesto nikdy nezabudol a vždy bojoval za východné Slovensko," uviedol.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo