Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.05.2018 16:00 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Šou Najväčší víťaz ovplyvnila aj moderátorku: Monika Zázrivcová dramaticky schudla

Svoje súkromné víťazstvo v šou Najväčší víťaz dosiahla hneď v začiatkoch jej vysielania. Moderátorka markizáckej šou o chudnutí - MONIKA ZÁZRIVCOVÁ (32) totiž v krátkom čase schudla deväť kilogramov.

Fotogaléria
8
fotiek v galérii

Čo ju motivovalo k tomuto výkonu? A prečo speváčka, ktorá už 12 rokov pracuje ako rozhlasová moderátorka, spočiatku televíznu ponuku vôbec nechcela prijať?

Verejnosť sa s vami zoznámila pri prvej sérii SuperStar, kde ste skončili tesne pred finále. Ako si na toto obdobie ošiaľu spomínate s odstupom?

Mám na to dva pohľady. Vždy si spomeniem na ten obrovský stres, ktorý som vtedy prežívala, pretože na SuperStar som spievala prvýkrát v živote s hudobným sprievodom a to hneď pred celým Slovenskom. Mala som strach, že to pokazím a budem od hanby chodiť po kanáloch. Vôbec som nečakala, že postúpim. Do súťaže ma prihlásila kamarátka, ktorá ma počula spievať doma. Myslela som, že mi povedia, že síce mám hudobný talent, ale na SuperStar to nie je. A odrazu som sa ocitla v semifinále a mala som z toho taký stres, že by ste sa mi krvi nedorezali. Ale na druhej strane mi to otvorilo dvere a opustila som svoju komfortnú zónu. V SuperStar som našla Binďa, ktorý tam pobehoval s mikrofónom, a vďaka tomu som neskôr išla na konkurz do rádia, v ktorom pracujem doteraz. A je to moja práca a vášeň zároveň. Takže spomienky mám vcelku dobré.

 

Ako ste na tom so spevom teraz?

Stále si všade spievam. (smiech) A ústa sa mi nezavrú. Ale netlačím na pílu, nebudem dávať vyhlásenie, či vydám album, alebo nie. Keď sa vesmír stretne a budem mať chuť, tak niečo nahrám. Ťažko sa mi o tom teraz tak teoreticky hovorí, lebo mám toľko práce, že som rada, že stíham to, čo musím. Tiež si myslím, že sa nedá sedieť na viacerých stoličkách naraz, keď niečo chcete robiť poriadne.

Otvoriť galériu

Momentálne moderujete šou o chudnutí Najväčší víťaz. Ako ste zareagovali, keď prišla televízna ponuka?

Povedala som - nie! (smiech) Bola som v tom období v rádiu veľmi spokojná a šťastná, konečne som žila svoj sen a nechcela som na tom nič meniť. Potom mi z televízie zavolali znova a myslím, že som znova povedala nie. (smiech)

Čo vás nakoniec presvedčilo?

Ozval sa mi človek, ktorého poznám osobne, a ktorý na tomto projekte robí. Kvôli nemu som sa nakoniec išla ukázať na kamerové skúšky. Vždy, keď idem robiť niečo nové, potrebujem mať pocit bezpečia. To znamená mať tam niekoho, kto ma má rád, a tak celému projektu aj viac verím. Alebo aj preto, že sa mám na koho obrátiť, ak by sa vyskytol nejaký problém. Na tomto projekte sa mi najviac páči, že môžem byť pri tom, ako súťažiaci nielen chudnú, ale ako sa pritom psychicky menia. Najviac sa mi páči, keď každý týždeň idú po móle. Keď si spomeniem, ako kráčali prvýkrát - bez sebavedomia a zhrbení! Teraz sú už vystretí a bez strachu. Veľmi ma teší, že môžem byť pri ich víťazstvách.

Najväčší víťaz je súťaž o chudnutí. Prešli ste aj vy v živote nejakými diétami?

Myslím, že to má za sebou každá žena. Na začiatku som si povedala, že by diváci ani súťažiaci neocenili, aby pri nich stála moderátorka, ktorá by mala veľkosť S, to by bolo také provokačné. Predstavte si tam Máriu Čírovú. (smiech) Preto si teda myslím, že ma vybrali. Od začiatku projektu som však schudla 9 kíl. Naháňam sa z práce do práce, z televízie do rádia a okrem toho nestíham nič, ani poriadne jesť, cvičiť už vôbec. Takže to je moja diéta.

Hovoríte, že necvičíte. Ale kedysi ste robili thajský box...

Áno, venovala som sa mu asi štyri roky a bola som v tom celkom dobrá. Bojovala som v ringu, vtedy už musí mať človek čosi natrénované. Ale potom som pochopila, že to nie je šport pre ženu. Chcela som mať ženskejšie telo, byť krehkejšia a tie svaly pri takomto tvrdom kontaktnom športe sa vyvíjajú úplne inak ako napríklad pri cvičení pilates. Preto som sa vzdala športu, ktorý som mala rada.

Otvoriť galériu

V rádiu máte najpočúvanejšie poobedné vysielanie, v televízii moderujete veľkú šou o chudnutí. Kde sa cítite lepšie?

Určite v rádiu. Je tam väčšia sloboda, čo je pre mňa úplne najdôležitejšie. Nie je to také zaškatuľkované, človek si nemusí dávať pozor na to, ako stojí, ako vyzerá, kam a kedy sa má pozerať... V rádiu to je také prirodzené ako život. Aj s poslucháčmi sa rozprávame tak, akoby sme sedeli doma v obývačke, sme sami sebou a na nič sa nehráme. Môžeme si dovoliť občas niečo aj hodnotiť, pretože to je ľudské a je dôležité, aby nás poslucháč poznal.

Zo začiatku ste si vraj s vaším rádiovým partnerom Michalom Sabom nesadli...

Bola to katastrofa! Hovoríme, že nás dali dohromady ako také indické dohodnuté manželstvo. Zrazu vám donesú manžela, s ktorým máte tráviť sedem hodín denne a musíte spolu komunikovať a vychádzať. Mišo je tiež silná osobnosť, ktorá si nenechá do ničoho hovoriť. Takže spočiatku to bol súboj kto z koho.

Ako ste to vyriešili? Lebo dnes z vás mám pocit, že ste nerozlučná dvojica.

Náš vzťah sa vyhrotil až natoľko, že sme si jedného dňa sadli a povedali, že vyložíme na stôl všetky karty, pretože nás večný boj o priestor nebavil a netešil. Vyrozprávali sme sa, čo komu na druhom prekáža, ako to vidíme, kam sa chceme posunúť a hlavne sme uznali kvality toho druhého. Najdôležitejšie bolo, že sme nikdy nepochybovali o svojej profesionalite a mali sme rovnaký cieľ. A tak sme sa začali sústrediť na tento cieľ, uznali svoje chyby, vyzdvihli prednosti - čo komu ide lepšie - a zapadlo to do seba ako puzzle. Klaplo to. Odvtedy je to neporovnateľné a môžem povedať, že sa mi nikdy predtým lepšie nepracovalo.

Aj keď voľna máte teraz málo, čo v takých vzácnych chvíľach robíte?

Som bohém a veľmi rada si užívam voľno akýmkoľvek spôsobom, hlavne počas leta. Maľujem, robím s hlinou, chodím k vode na paddleboard. Moji rodičia svojpomocne postavili chalupu a ja si to tam totálne užívam. Baví ma robiť čokoľvek, pokiaľ je to opak toho, čo ma živí. A tak okopávam rastlinky, natieram, pokosím. Keď budem mať vlastnú záhradu, tak určite budem chovať domáce zvieratko. Premýšľala som nad somárom, ale to sa nikomu nepáči. Somárik je veľmi zlatý a vraj aj dobrý strážca, ale priateľ ma hneď odpísal, že keď začne híkať o 4. hodine ráno, tak bude zle! (smiech)

Otvoriť galériu
Monika s milovanými rodičmi.
Zdroj: Archív M. Zázrivcovej

Je o vás známe, že vašou záľubou je fyzika. Na ženu naozaj nezvyčajné hobby.

Čítam knihu známeho fyzika Feynmana s názvom Prednášky z fyziky, okrem toho biológiu a najnovšie začínam aj s chémiou. Fascinuje ma prichádzať na princípy, ako všetko funguje a zisťovať, koľko o svete nevieme. Keď si človek zapamätá nejaké základné zákony a prepojenia, na každú vec sa pozerá inak. Šoféruje z práce domov, bežne sa pozrie na pekný západ slnka a keď číta o lome svetla, zamyslí sa, prečo sa to svetlo takto správa, prečo má také farby, je schopný si odpovedať a prináša to istý druh satisfakcie. Je veľmi fajn cibriť si telo, ale aj mozog.

Váš kolega Michal o vás prezradil, že milujete pozerať na internete rôzne operácie.

To je moja úchylka. Už by som pravdepodobne vedela urobiť plastiku nosa, bajpas alebo tracheotómiu. (smiech) Veď operácie sú spojené s biológiou a je to fascinujúce. Dozviete sa množstvo zaujímavých vecí, napríklad aj to, že ak má niekto chybný zhryz, môže to vplývať dokonca aj na držanie tela.

Nedá mi nespýtať sa na súčasnú politickú situáciu...

Kde začať? Nerada by som niekomu hovorila, kto má koho mať rád a koho nie. Je to taká zložitá otázka, rovnako ako odpoveď na ňu. Rozhodne sa mi nepáči, čo sa na Slovensku deje, ale na všetkom zlom treba nájsť niečo dobré. Možno sme sa naozaj potrebovali dožiť niečoho takého tragického, aby sme sa spamätali a začali byť aktívni. Reálne by mal každý človek začať od seba, každý musí mať morálne hodnoty a pokiaľ ich nebude vyznávať vo vlastnej firme, vo vlastnom dome, darmo môže kázať, aby to tak bolo v politike. Myslím, že na všetko, s čím nesúhlasíme, by sme mali smelo vedieť povedať NIE!

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas víkend, Karin Brodňanová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


V okrese Liptovský Mikuláš potvrdili výskyt tuberkulózy. (ilustračná foto)
Chronický kašeľ ako nový štandard: Lekári trúbia na poplach! Čo sa to deje?
Škótsky premiér Humza Yousaf.
Škóti priznávajú porážku: Ambiciózny klimatický cieľ nesplnia, jednej veci sa ale nevzdajú
passing a truck
Poľskí poľnohospodári zúria! Blokujú hraničné priechody: Vláde posielajú jasný odkaz
Slovenskí hokejisti absolvovali ďalší prípravný duel pred MS v Česku.
Foto
Víťazná šnúra sa skončila: Slovenskí hokejisti vysoko podľahli Nemecku
Na archívnej snímke z 12. marca 2024 poľský premiér Donald Tusk.
Poľský premiér predpovedá: Najbližšie týždne môžu rozhodnúť vojnu na Ukrajine
Four kitchen gas stoves burning with natural gas
Slovenská a ukrajinská vláda sa stretli za jedným stolom: Počas rokovania padali jasné návrhy
Český premiér Petr Fiala.
Slováci vyzbierali pre Ukrajinu poriadny balík: Čo bude s peniazmi? Český premiér má riešenie
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Ďalší útok! Medveď si urobil zálusk na 300-kilového býka: Dobytok vláčil po lúke
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Foto
Fenomenálny Jaromír Jágr neprestáva udivovať: V českej baráži prepísal svetový rekord!
Airplane cabin during flight. Shallow DOF, selective focus.
HOROR na palube lietadla! Tehotná žena netušila, že jej manžel zomiera: Smutný záver
Premiér SR Robert Fico (Smer-SD) počas vyhlásenia po skončení 19. rokovania vlády SR.
Fico po summite v Bruseli ostal skeptický: S týmto návrhom zásadne nesúhlasí
Klimatická zmena je veľký problém ľudstva (ilustračná fotografia).
Nádrže s vodou v Barcelone sú poloprázdne: Krajina bije na poplach, chcú zabrániť najhoršiemu