Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
31.03.2018 09:45 | Šport | Futbal

Senica bojuje o prežitie! Záhorákom hrozilo, že nebudú hrať Fortuna ligu vo vlastnom meste

Poslanci mesta Senica nenechali skrachovať miestny klub.

Na mimoriadnom zasadnutí zastupiteľstva odsúhlasili (19 za, štyria sa zdržali) zo svojho rozpočtu 115 000 eur na podporu prvoligového klubu, ktorý je osem kôl pred koncom súťaže na poslednom mieste tabuľky. Peniaze pôjdu výhradne na prevádzku štadióna, ktorú vypovedal k 1. aprílu jeho vlastník - spoločnosť OMS.

Radnica tak zachránila aj zhruba 300 žiakov a dorastencov. Mesto jasne deklarovalo, že sa zaujíma o mládež, ktorá je združená vo futbalovej akadémii FK Senica. „My sme v tomto roku už podporili futbal sumou 35 000 eur. Peniaze išli do OMS. Keďže tá sa už nebude starať o prevádzku štadióna, schválených 115 000 eur sme presunuli pre FK Senica na dohratie sezóny. Na udržanie prevádzky športového areálu. Aby sa svietilo, kúrilo, sprchovalo, lajnovalo, kosilo. Nie sú to financie určené na platy hráčov či funkcionárov,“ povedal pre Nový Čas primátor Senice Branislav Grimm.

NEISTÁ BUDÚCNOSŤ

 

Ligový futbal v Senici sa ocitol na križovatke. O jeho budúcnosti sa rozhodne po skončení tejto sezóny. Klubu sa cez zimu podarilo zohnať sponzora z Venezuely a priviesť na Záhorie niekoľko juhoamerických hráčov. Problémom sú stále nesplatené záväzky. Potvrdil ich aj Martin Šnegoň, predseda a. s. FK Senica: „Klub má nejaké dlhy, ale vďaka investorovi zo zahraničia sa ich snaží priebežne splácať. Doteraz nebola podaná na FK Senica žiadna exekúcia.“ Konkrétne čísla neprezradil.

Podľa ekonómky klubu predstavoval najvyšší dlh futbalovej Senice sumu 2 631 722 eur. „S každým rokujeme. Máme splátkové kalendáre. Vlani sa podarilo splatiť 80 percent dlhov. Pri účtovnej uzávierke k 31. decembru boli vo výške 390 222 eur. Situácia sa stále zlepšuje,“ informovala Filová. Klub pracuje s mesačným rozpočtom 80 000 eur. Nový investor prispieva sumou 70-tisíc. Z toho 50-tisíc ide na A-mužstvo a 20-tisíc na mládež. Zvyšok tvorí prevádzka štadióna, ktorú vykrýva mesto.

Holanďan Ton Caanen zastupuje zahraničného investora. Zároveň je aj trénerom FK Senica. Podľa neho má Senica vynikajúce zázemie. A férových ľudí s dobrým srdcom. „Prvou fázou po vstupe sponzora bolo zabezpečiť platy hráčov. Druhou zistiť, či má klub budúcnosť. Sme presvedčení, že má. Rozhodli sme sa zabezpečiť jeho chod do konca sezóny. Nik sa nemusí obávať, že nedostane plat. Tretia fáza príde v júni, keď padne definitíva, či klub kúpime a začneme ho budovať.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Miroslav Bukov

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).
Zákony o strategických investíciách a VO sú podľa SaS nebezpečné: Sme zásadne proti
(ilustračné foto)
Zlé správy z Ukrajiny! Rusi tvrdo udreli: Zasiahli obytné oblasti
Úrad na ochranu osobných údajov uložil hnutiu pokutu, OĽaNO sa odvolalo.
Úradu na ochranu osobných údajov nemá šéfa už 4 roky: nového predsedu navrhnú bez hodnotiacej komisie
Europarlament. (ilustr. foto)
Voľby do europarlamentu sa blížia: Ako požiadať o hlasovací preukaz?
Foto
Krásna fyzioterapeutka Trnavy spôsobila boom: V Turecku by ju vyvážili zlatom!
Statného medveďa najprv postrelil hubár, následne aj poľovníci, no vypátrať sa ho nepodarilo a zranená šelma unikla do lesov. (ilustračná snímka)
Postupy pri výrube drevín sa majú zjednodušiť! Má to pomôcť problému s medveďmi
Tisovým rodným domom sa v Bytči nezaoberali prvýkrát.
Foto
Osud rodného domu Jozefa Tisa spečatený: Boj o budovu konečne uzavretý?!
Amnesty kritizuje SR za Rómov aj LGBT, vo svete varuje pred zrútením poriadku.
Amnesty sa pustilo do Slovenska: Drsná kritika! Hrozí globálny kolaps?
Nikodým s Emmou ešte keď bola bábätko.
Foto
Nikodýmova dcéra oslávila 20 rokov: Z malého dievčatka SEXI modelka! Nespustíte z nej zrak
(ilustračné foto)
Stovky sôch majú zmiznúť! Vláda sa zaviazala k drastickému kroku: Čo je za tým?
Polícia v prípade obvinila 45-ročnú ženu.
Foto
Vražda v Petržalke: Desivý pohľad na miesto činu a posun vo vyšetrovaní
Minister zahraničných vecí Juraj Blanár.
Blanár tvrdí, že vojna nie je riešením k dosiahnutiu mieru: Pomôžu podľa neho rokovania