Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Náraz do múru usmrtil policajta Braňa († 24) a jeho kamaráta Mareka († 31): Desivá predtucha pred haváriou!

Z toho, čo sa stalo, sa nedokážu spamätať. V noci z piatka na sobotu došlo v centre Liptovského Mikuláša k obrovskej tragédii.

Auto Subaru Impreza, ktoré šoféroval policajt z pohotovostnej motorizovanej jednotky Branislav († 24), narazilo za nejasných okolností do betónového múru a začalo horieť. Na sedadle spolujazdca sedel Braňov kamarát, podnikateľ Marek († 31), ktorému vozidlo patrilo. Obom mužom sa svedkovia rozbehli ihneď na pomoc, podľa ich slov však z havarovaného auta šľahali dvojmetrové plamene a Mareka sa z neho kvôli zakliesneniu už, žiaľ, nepodarilo dostať. Braňa, ktorého z vraku vytiahli, ešte oživovali, no zraneniam napokon podľahol. V ten večer mal byť pritom podľa slov sesternice Nikoly (19) mladý policajt úplne inde.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Z obrovského nešťastia sa len ťažko spamätávajú rodiny a blízki oboch mladých mužov. Tragická havária sa stala za nejasných okolností na Ulici 1. mája v noci z piatka na sobotu, keď sa nové Markovo Subaru Impreza stalo pre šoféra Branislava († 24) ťažko ovládateľným. Nasledoval náraz do betónového múru a auto okamžite vzbĺklo. „U jedného z mužov lekár konštatoval smrť namieste, druhého sa záchranári pokúšali ešte oživiť, ale žiaľ, bezúspešne,“ informovala hovorkyňa záchranárov Alena Krčová. Informáciu, že za volantom sedel policajt, potvrdila hovorkyňa ministerstva vnútra Andrea Dobiášová. „Prípadom sa zaoberá inšpekcia. Spolujazdec bol namieste mŕtvy, policajt po prevoze do nemocnice zraneniam podľahol,“ dodala.

Polnočný telefonát

 

Kamaráti sa pritom v ten večer vôbec nemali stretnúť. Podľa informácií rodiny si Braňo o polnoci doma skladal novú posteľ, keď mu zatelefonoval Marek, či by ho nešiel z klubu v Ružomberku odviezť domov, pretože si dal drink a nemôže šoférovať. „Braňo mal kamarátov rád, a tak mu šiel pomôcť a zaviezť ho domov, hoci bol už po nočnej a nechcelo sa mu,“ opisuje posledné chvíle života svojho bratranca Nikola (19), ktorá sa s tým, čo sa stalo, nedokáže zmieriť.

Braňo bol podľa nej láskavý človek a svedomitý policajt, ktorý nepil, bol disciplinovaný a celej rodine pomáhal. „Bol naše zlatíčko, my sesternice sme ho milovali. Všetci tí, ktorí naňho špinia, že si zabil kamaráta a že bol nezodpovedný, ho vôbec nepoznali,“ plače s tým, že v osudný okamih sa stalo niečo, čo si doteraz nevie vysvetliť. V čase, keď Braňo zomrel, sa totiž náhle zobudila a jej telefón na nočnom stolíku sa rozsvietil. „Na displeji sa objavil posledný čet s ním, sám od seba. Vypla som to a spala ďalej. O dve hodiny mi mama prišla povedať, že zomrel,“ utápa sa v slzách dievčina.

Neľahký osud

„Braňo nebol žiaden adrenalínový magor, muselo sa stať nešťastie, keď sa šli previezť, nezvládol situáciu. Včera na tom mieste horelo dvesto sviečok. Všetci sme ich poznali ako dobrákov,“ hovorí policajtov kamarát Michal. S tragédiou sa nikdy nezmieri ani Nikoletta, expriateľka podnikateľa Marka († 31), ktorá sa so svojou láskou rozišla len prednedávnom.

Otvoriť galériu

Marka podľa nej každý poznal ako usmievavého chlapa s dobráckym úsmevom, ktorý mu z tváre nemizol aj napriek ťažkému osudu, ktorý mu zobral pred ôsmimi rokmi matku a zostal mu len otec. „Boli sme spolu 6 rokov, rozišli sme sa pred piatimi mesiacmi,“ utiera si slzy Nikoletta a dodáva: „V mojom srdci zostane navždy, bude so mnou už celý život. Vždy mi hovorieval, že ja som jeho anjel strážny a teraz bude anjelom, ktorý na mňa dáva pozor, on.“

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: roj, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Speváčka Jana Kirschner
Foto
Jana Kirschner už do MHD nevkročí: Revízor na mňa KRIČAL a povedal, že som... Uff, silná káva!
Ostrý boj Kralevich a Chrena o nábytok z čiernej stavby!
Foto
Kralevich vs. starosta Ružinova: Ostrý boj o majetok z čiernej stavby! Nadávala mu do ZLODEJOV, čo jej odkázal?
Military surveillance drone flying over rocky deserts.
Ukrajina zasiahla viaceré ciele v Rusku: Medzi nimi aj viaceré elektrické stanice
Na archívnej snímke vľavo Stephane Da Costa (CSKA) a vpravo Tomáš Zigo (Slovan) počas zápasu KHL
Návrat do reprezentácie: Hráč z KHL ide na MS!
Poľský prezident Andrzej Duda podpísal v stredu 16. augusta 2023 zmenu zákona o referende.
Poľsko hovorí o jadrových zbraniach: Hrozby z Ruska silnejú, sme pripravení! Čo sa chystá?
(ilustračná fotografia).
Nečakaný zvrat! Kto môže za výbuchy na základni v Iraku?
Lonely sad woman deep in thoughts sitting daydreaming or waiting for someone  in the living room with a serious expression,  she is pensive and suffering from insomnia sitting on couch
Cítite, že sa s vami niečo deje? 11 príznakov rakoviny, ktoré by ste nemali ignorovať
Po náročnej liečbe robí veľké pokroky v hokeji.
Foto
Hokejista Martinko strieľa góly, hoci nemal žiť: Lekári mu dávali len 3 týždne! Dojemný príbeh malého bojovníka
Mesto Galanta má mladežnícky parlament.
Váš Tip
Galanta podporuje mladých ľudí: Títo mladí ľudia budú rozhodovať o dôležitých veciach!
(ilustračné foto)
Zahynul vojnový spravodajca ruských novín: Za útokom mali byť ukrajinské drony
Caution
Na jarné slniečko zabudnite! Počasie na budúci týždeň ako zo zlého sna
Empty Courtroom Interior With Wooden Desk And Blurred Background
Neuveriteľné, čo sa stalo počas Trumpovho súdneho procesu! Muž sa v parku...