Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2018 21:25 | Šport | Hokej

Tipsport liga: Mečbal má v rukáve ďalší favorit

Piaty štvrťfinálový zápas Kaufland play off hokejovej Tipsport ligy doprial víťazstvo domácemu Zvolenu.

HKM zdolal MsHK Žilina 4:1, s hetrikom Milana Kytnára. Na zápasy vedú Zvolenčania 3:2, ďalší je na programe v nedeľu o 18.00 h na žilinskom ľade.

 

HKM Zvolen - MsHK Žilina 4:1 (2:0, 0:0, 2:1)

Góly: 6. Coffman (Kytnár, Chovan), 10. Kytnár (Coffman, Chovan), 53. Kytnár, 57. Kytnár (Chovan, Coffman) - 51. Ondruš. Rozhodovali Baluška, J. Konc - Tvrdoň, Šefčík, vylúčení 3:4, presilovky 1:0, v oslabení 0:0, 2345 divákov. Stav série 3:2.

 

HKM Zvolen: MacIntyre - Bokroš, Kováčik, Zeleňák, Hraško, Ulrych, Ťavoda, Dubeň - Coffman, Kytnár, Michal Chovan - Šišovský, Špirko, Flick - Puliš, Steen, Obdržálek - Török, V. Fekiač, Matis

MsHK Žilina: Tomek - Hatala, Kozák, Roman, Andersons, Juraško, Mazanec - Pospíšil, Hruška, Handlovský - Konečný, Holovič, Tvrdoň - J. Jurík, Húževka, Švihálek - Klimenta, Ondruš, Stupka

Po prvej tretine boli oveľa spokojnejší domáci. Strelili dva góly, mohli aj viac a keďže Žilinčanov trápila streľba, rozohrali pomerne jednoznačnú partiu. Už po 10 sekundách Coffman vyskúšal Tomeka v bránke, akoby chcel naznačiť, že to bude práve on, ktorý sa stane kľúčovým hráčom. Z jeho spolupráce s Kytnárom sa zrodili oba góly, v 6. min sa obaja ocitli v prečíslení a Američan namieril sprava presne pod žŕdku, v 10. min zasa Coffman naservíroval po krížnej nahrávke v presilovke o dvoch hráčov puk na čepeľ Kytnára a Tomek kapituloval druhýkrát. Na vývine zápasu sa podpísala hlavne presilová hra piatich na troch. Od 10. min ju mali domáci k dispozícii najskôr dve minúty, po góle ešte ďalších 74 sekúnd a aj keď už ďalší nestrelili, súpera aspoň otriasli v sebavedomí. Žilinčania mohli vyťažiť z príležitostí aj viac, či už Kozák v 7. min, alebo Húževka v 17-tej. Produktivita 'rytierov' však bola oveľa vyššia a ak by Matis v 3. min, Chovan v 8., alebo Puliš pri tutovke v 15. min mierili presnejšie, priebežný stav by hostia len ťažko rozdýchali.

V 23. min Zeleňákovi chýbala po brejku väčšia odvaha, aby vystrelil a pridal možno ďalší gól. Ešte väčšiu šancu spálili v 26. min Špirko, úplne sám pred Tomekom, a aj Puliš v 40. min v nádejnej streleckej pozícii. Žilinským 'vlkom' chýbala v 2. tretine väčšia energia a skôr sa zamerali na to, aby neinkasovali ako na kontaktný gól, ku ktorému mali príliš ďaleko.

Všetko však mohli napraviť v tretej tretine, ak by strelili rýchlo gól, čo sa však nestalo a MacIntyra v bránke ani poriadne neohrozili. Až Švihálek v 49. min úplne zblízka prestrelil, zápas ešte nezdramatizoval, no podarilo sa to Ondrušovi po rýchlom protiútoku v 51. min. Rozhodnutie padlo po hrúbke Žilinčanov v 53. min, najskôr Chovan šancu nepremenil, vzápätí nerozhodnosť obrancov i vykorčuľovaného brankára Tomeka spôsobila, že sa k puku dostal Kytnár a od mantinelu z uhla trafil prázdnu bránku. Zaslúženú prehru Žilinčanov zvýraznil hetrikom v 57. Kytnár po predchádzajúcej šanci Chovana a presnej dorážke.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tyumen, Russia - January 21, 2020: TikTok and Facebook application  on screen Apple iPhone XR
Známa sociálna sieť unikla pokute len o chlp: Prečo sa Európska komisia obáva o bezpečnosť detí?
recycling Plastic in junkyard wait for recycling.The plastic  waste can  reused many times  ,decreased air pollution and greenhouse gases
Zatočí svet s plastami? V Kanade odštartovalo rokovanie: Odzneli tam slová do boja
Biely dom (ilustračná fotografia).
Ukrajina je o krôčik bližšie k sľúbenej vojenskej pomoci od USA: Pentagón je pripravený
Lutz Berlemont-Bernard - Stadt-Land-Fotografie - Israel von Norden bis Süd
Grécko zavalili mračná prachu zo Savany: Takéto niečo nezažili roky! Úrady varujú
Na rchívnej snímke z 27. augusta 2023 športovkyne plávajú v rieke Seina počas prvej etapy testovacích pretekov v triatlone žien pre OH2024 vo francúzskej metropole Paríž.
Olympijské hry sú už za dverami: Bude sa plávať v Seine? Macron si neodpustil poznámku
Talianska polícia (ilustračná fotografia).
Poplach v centre Ríma: Z hotela museli evakuovať hostí, hrozné, čo sa tam dialo
Maratón s vínom
Foto
Šialenec na maratóne zvolil netradičnú taktiku: Prechľastal sa až do cieľa! Odpadnete, ako to skončilo
Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu