Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2018 19:20 | Šport | Futbal

Šťastena sa nakoniec vrátila: Skvelý obrat slovenských mladíkov!

Slovenská futbalová reprezentácia do 21 rokov triumfovala v piatkovom stretnutí 2. skupiny kvalifikácie majstrovstiev Európy 2019 tejto vekovej kategórie na pôde albánskych rovesníkov 3:2.

Zverenci Ota Brunegrafa síce prehrávali 0:1 aj 1:2, ale dvoma gólmi v záverečných minútach riadneho hracieho času preklopili zápas na svoju stranu. Víťazný zásah si pripísal Samuel Mráz a Brunegraf absolvoval úspešný debut v úlohe hlavného trénera. Tímy si opäť zmerajú sily v utorok 27. marca o 17.20 h v Žiline. Mladí Slováci figurujú po šiestich odohraných dueloch na tretej priečke s deviatimi bodmi.

Albánsko 21 - Slovensko 21 2:3 (1:0)
Góly: 44. a 52. Manaj - 48. Špalek, 80. Dimun, 87. Mráz. Rozhodovali: Apostolov - Dobrijanov, Kolev (všetci Bul.), ŽK: Maloku, Ceka, Fangaj, Sherri, Cekici - Chvátal, Urblík
Albánsko 21: Sherri - Tafa, Ceka, Ndoj, Maloku (51. Fangaj) - Toli, Kallaku (51. Bardhi) Bare - Cekici (77. Hakaj), Manaj, Sulejmanov
Slovensko 21: Rodák - Chvátal, Vavro, Hancko, Šulek (42. Varga) - Dimun, Lesniak, Urblík - Špalek (77. Haraslín), Mráz, Černák (61. Jirka)

V Tirane sa hralo na náročnom zablatenom teréne, hráči oboch mužstiev si však aj na ňom dokázali vypracovať viacero príležitostí. V úvode sa po faule na Černáka prezentoval delovkou z priameho kopu slovenský kapitán Vavro, s jeho pokusom si poradil albánsky brankár Sherri. Štandardnú situáciu mali k dispozícii aj domáci, z nej ani následnej snahy ešte neohrozili Rodáka v bránke SR 21. Podarilo sa im to v 24. minúte, keď Rodák musel bravúrnym zákrokom zneškodniť krížnu strelu Sulejmanova. Na opačnej strane sa do šance dostal Urblík, ktorého zakončenie zblokoval Toli. V 42. minúte sa zranil slovenský obranca Šulek, vystriedal ho stopér Varga a Hancko sa posunul na ľavý kraj defenzívy. Slováci nechali Albáncom príliš veľa priestoru a trest prišiel v závere prvého polčasu. Ceka prihral pomedzi protihráčov do šestnástky a našiel voľného Manaja, ktorý nemal problém prekonať Rodáka a poslal domácich do vedenia. O odpoveď sa ešte do prestávky pokúšal Černák, ale nepresnou strelou sa mu to nepodarilo.

Slováci dokázali vyrovnať zakrátko po zmene strán, Hancko odcentroval z ľavej strany a Špalek ideálne trafil volejom. Vyrovnaný stav však nevydržal dlho a do vedenia sa opäť dostalo Albánsko. Vavro prehral osobný súboj v hĺbke pola, po pravom krídle potiahol loptu Sulejmanov, prihral cez pokutové územie a nechránený Manaj pridal do odkrytej bránky svoj druhý gól v stretnutí. Tréner Brunegraf pristúpil po vyše hodiny hry k druhému striedaniu, Jirka nahradil Černáka. Slováci v úsilí o vyrovnanie často bojovali proti presile brániacich protihráčov, spoluprácou to chcelo zmeniť trio Urblík, Jirka a Hancko, posledný menovaný nepochodil strieľaným centrom. V 75. minúte sa domáci pripomenuli ofenzívne, Rodák musel zasiahnuť po zakončení Cekiciho. Vzápätí striedali Slováci po tretí raz, Haraslín prišiel namiesto Špaleka. Zverenci Brunegrafa vyrovnali aj druhýkrát, v 80. minúte sa Mráz dobre zorientoval v šestnástke, na jeho center si nabehol Dimun a skóroval hlavičkou. Hostia išli aj za víťazným zásahom, Mráz ho ešte tesne nedosiahol hlavičkou po rohovom kope, no v 87. minúte sa presadil v tesnej blízkosti albánskej bránky. Slováci si už náskok nenechali vziať a do tabuľky si pripísali tri body.

tabuľka 2. skupiny:
1. Španielsko    5 5 0 0 16:5  15
2. Severné Írsko 6 3 1 2 11:10 10
3. Slovensko     6 3 0 3  8:14  9
4. Island        5 2 1 2  7:6   7
5. Albánsko      6 1 3 2  6:7   6
6. Estónsko      6 0 1 5  6:12  1

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustr.foto)
Vodiči, v Nitre si dávajte pozor: TU je cesta obmedzená zátarasami! Čo sa tam stalo?
Hana († 77) žila posledné roky v ústraní.
Foto
Skonala Hana Brejchová († 77): So sestrou sa zmieriť nestihla! Zvláštne, čo povedala jej neter
Ilustračné foto
Slováci, túto ZNÁMU aplikáciu si za žiadnu cenu nesťahujte! Predstavuje obrovské RIZIKO
Medvede sa vyskytujú už aj v oblastiach, ktoré pre ne nie sú prirodzené.
Odstrel medveďa, ktorý mal útočiť v Liptovskom Mikuláši: Iniciatíva podala trestné oznámenie! Prípad rieši polícia
Peter Pellegrini
Aktualizované
Web českej agentúry napadli hackeri: Vydali nepravdivú správu o Pellegrinim
Ilustračné foto
Trávite veľa času na telefóne? Môžete mať problém! Pozrite sa, čo ukázal prieskum
Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81).
Foto
Odišiel velikán: Známe tváre spomínajú na Grúňa († 81), ich slová vám naženú slzy do očí
Ilustračné foto
Váš Tip
V slovenských lesoch sa deje niečo zvláštne: Prekvapení sú aj skúsení hubári!
Nemeckí policajti počas razie zameranej proti prevádzačom v Solingene.
Horor v Nemecku: Slovenku (13) mali týrať 4 tínedžerky! ÚNOS a 5-hodinové mučenie?
Záchranári mali plné ruky práce (ilustračné foto).
Nešťastie v jazdeckom areáli v Bratislave: Žena spadla z koňa! Na miesto letí vrtuľník
Végh si miešaním sa do volieb zavaril.
Attila Végh schytal po voľbách ďalšiu FACKU: Prišiel už o tretí KŠEFT! Košom mu dala TÁTO značka
Americký minister zahraničných vecí Antony Blinken.
USA tvrdia, že Čína podporuje Rusko vo vojne, minister sa nezdržal: Nepripustíme, aby...