Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
23.03.2018 11:34 | Správy | Domáce správy

Výluky na železniciach: Ak dochádzate vlakom, na týchto trasách sa pravdepodobne zdržíte!

Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) oznámili na najbližšie obdobie viacero výluk, z dôvodu rozličných opráv, či výrubov v okolí koľajníc. Pre pasažierov využívajúcich zmienené železničné trasy ŽSR zabezpečila náhradnu autobusovú dopravu, no v niektorých prípadoch dôjde k spomaleniu prevádzky a predpokladané sú aj mierne meškania.

Výluka v úseku Humenné – Strážske 
Železnice Slovenskej republiky (ŽSR) budú dňa 26. marca 2018 realizovať výlukové práce v úseku Humenné - Strážske. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje smerová a výšková úprava železničného zvršku, teda oprava smerových, výškových nerovností a úprava koľajového lôžka do predpísaného profilu. Cieľom prác je zlepšenie komfortu jazdy vlakov. Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca.

Výluka v úseku Dunajská Streda – Orechová Potôn – Lehnice 
Železnice Slovenskej republiky budú dňa 24. marca realizovať výlukové práce v úseku Dunajská Streda - Orechová Potôň a dňa 25. marca v úseku Orechová Potôň – Lehnice. V rámci týchto výluk sa v uvedených medzistaničných úsekoch zrealizujú činnosti spojené s výmenou a zváraním koľajníc. Dôvodom prác bude odstraňovanie defektoskopických chýb koľaji. Práce ŽSR vykonajú vlastnými personálnymi kapacitami. Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci sú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca RegioJet.

Výluka v úseku Brezno – Podbrezová 
Železnice Slovenskej republiky budú v dňoch 26. až 28. marca, v čase od 09.55 h do 13.40 h, realizovať výlukové práce v úseku Brezno – Podbrezová. V rámci tejto výluky sa v uvedenom medzistaničnom úseku zrealizuje strojný výrub porastu. Práce ŽSR vykonajú vlastnými personálnymi kapacitami. Vzhľadom na to, že ide o jednokoľajnú trať, cestujúci sú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca ZSSK. 

 

Výluka v úseku Strekov – Gbelce 
Železnice Slovenskej republiky v dňoch 26. až 28. marca 2018 realizujú výlukové práce v úseku Strekov – Gbelce. V rámci tejto výluky sa v uvedenom úseku pokračuje v realizácii zriadenia zabezpečeného priechodu pre peších v km 171,145. Počas výlukovej činnosti je popri pracovnom mieste zavedené prechodné obmedzenie traťovej rýchlosti na 50km/h, počas výluky preto môže dôjsť k miernemu meškaniu vlakov. Práce ŽSR vykonávajú dodávateľským spôsobom.

Výluka v úseku Humenné - Strážske

Železnice Slovenskej republiky budú 26. marca v úseku Humenné – Strážske vykonávať úpravu železničného zvršku, čo bude mať dosah na jazdu vlakov. Ako informovala Ivana Popluhárová z komunikačného  odboru, vzhľadom na to, že ide o jednokoľajovú trať, cestujúci budú prepravovaní náhradnou autobusovou dopravou, ktorú zabezpečuje dopravca. "V uvedenom medzistaničnom úseku pôjde o opravu smerových, výškových nerovností a úpravu koľajového lôžka do predpísaného profilu. Cieľom prác je zlepšenie komfortu jazdy vlakov," uviedla Popluhárová.

ŽSR prosia cestujúcich o trpezlivosť a pochopenie v súvislosti s obmedzeniami v železničnej doprave, ku ktorým môže dochádzať v dôsledku výlukových prác a zároveň apelujú na zvýšenú pozornosť pri sledovaní vývesiek a hlásení staničného rozhlasu v železničných staniciach. Informáciu TASR poskytla hovorkyňa ŽSR Martina Pavliková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, tku

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




 Biden bude v utorok 12. decembra v Bielom dome hostiť ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského.
USA tajne poslali Ukrajine rakety s dlhým doletom, na priamy príkaz prezidenta
Na snímke radosť po góle zľava Branislav Mezei (Nitra) a Samuel Buček (Nitra). Budú sa dnes večer Nitrania tešiť so zisku titulu?
Prvé slová kapitána Nitry po zisku titulu: Zaslúžime si dlhé oslavy!
Nemecký europoslanec za krajne pravicovú Alternatívu pre Nemecko (AfD) Maximilian Krah
Nemecký europoslanec čelí vážnemu obvineniu: Úplatky z Ruska a Číny?!
Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona