Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2018 14:43 | Prominenti | Domáci Prominenti
Video

Riaditeľ RTVS Rezník reaguje na Kňažkov kontroverzný prejav v televízii: Úplný suterén!

V súvislosti s podnetmi a sťažnosťami, ktoré prišli od divákov RTVS na odvysielanie galavečera odovzdávania televíznych cien, sa na stredajšej Rade RTVS vyjadril generálny riaditeľ verejnoprávneho média Jaroslav Rezník.

Odvysielaný program sa podľa neho, i napriek trom sexistickým vetám Milana Kňažka, sa nijakým spôsobom nespreneveril svojmu verejnoprávnemu poslaniu. Zdôraznil, že išlo o tri vety, nie o celý Kňažkov príhovor. "To, čo povedal na podporu mladých ľudí, organizujúcich zhromaždenia Za slušné Slovensko, to bolo úplne v poriadku," zdôraznil. "Ale tie vety o tom, že kto čo chytil, to považujem za zneužitie verejnoprávneho priestoru, za úplný suterén a niečo, čo je nehodné Milana Kňažka," povedal Rezník. Myslí si, že v tej chvíli si herec pomýlil televíziu i program. "Jednoducho takéto vety nepatria do laudácia pri uvádzaní do siene slávy," mieni Rezník.

Zároveň odmietol, že by on, resp. niekto z vysielacieho štábu pred vysielaním Kňažka upozorňoval, že by nebolo vhodné sa vyjadrovať k aktuálnej politickej situácii. Podpredseda rady Martin Kákoš upozornil, že RTVS ako koprodukčný partner programu a jeho vysielateľ má iba málo možností vstúpiť do vyjadrení oceňovaných, ktorí nie sú navyše viazaní zmluvnými podmienkami.

Otvoriť galériu
Poukázal tiež na to, že vyjadrenie k spoločenským témam i napriek slávnostnému charakteru relácií, ako je odovzdávanie televíznych cien, sa etablovalo v našich zemepisných šírkach. "V podmienkach priameho prenosu nie je možné vystúpenie účinkujúcich ovplyvňovať, je na nich, akú formu si zvolia, či budú situáciu glosovať za hranicou dobrého vkusu a primárnej ľudskej slušnosti, alebo zvolia tolerantnejší a všeobecne akceptovateľnejší tón," povedal. "Je tiež na divákoch, aký názor si na to vytvoria," dodal Kákoš.

I v súvislosti i s ďalšími podnetmi a sťažnosťami, ktoré Rada RTVS v poslednom období prijala od divákov a poslucháčov, odporučil sťažovateľom, že ak majú podozrenie na porušenie zákona o RTVS, mali by sa obrátiť na Radu pre vysielanie a retransmisiu, ktorá má kompetenciu sťažnosť vyhodnotiť a v prípade porušenia zákona uplatniť sankciu.

 

V priamom prenose zo slávnostného galavečera na obrazovke RTVS sa vo svojom príhovore, pri uvedení do siene slávy, dotkol herec Milan Kňažko aktuálnej politicko-spoločenskej situácie. Vyjadril podporu občianskym zhromaždeniam a zároveň sa sarkasticky vyjadril na adresu rekonštrukcie vlády.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ministerstvo zdravotníctva Slovenskej republiky.
Rozruch na rezorte zdravotníctva: Obmedzená činnosť! Čo sa tam stalo?
Ilustračné foto
Počasie na Slovensku sa zblázni: Hrozí príchod SNEHU? Na toto by ste sa mali pripraviť!
vojak
Trest pre bojaschopných Ukrajincov v zahraničí? Na úradoch ostanú zarazení
Ilustračné foto
Aktualizované
Akčné ráno v Bratislave: Vodičov na ceste prekvapila brána! Vyrazili ju zlodeji, ktorí... Tomu nebudete veriť
(ilustračné foto)
Tiché zmeny v Ázii, ktoré nás budú bolieť všetkých: Stalo sa to vôbec prvýkrát v histórii
Legendárny český hokejový útočník Jaromír Jágr.
Jágr ostro kritizuje pomery v českom hokeji: A bude ešte hrať?
Na snímke z okna zaplavený park, ktorý sa nachádza pri brehu rieky Pej-ťiang v meste Čching-jüan, v provincii  Kuang-tung na juhu Číny.
Strach a obavy, na krajinu sa rúti apokalypsa: Príde to, čoho sa všetci obávajú?!
Psík preskočil múr, pod ktorým je prázdnota.
Foto
Venčili psa na hrade Špilberk, zviera sa rozbehlo a... Prešiel im mráz po chrbte, už bolo neskoro!
Ilustračné foto
Má Čína svojich špiónov v Nemecku? Veľvyslanectvo posiela drsný odkaz: Prestaňte!
Luxemburčan má rád dobré podniky.
Ďalší škandál problémovej hviezdy: Koniec Gersona v Slovane?
Slávenie pesachu v Izraeli zatienili obavy o rukojemníkov väznených v Pásme Gazy
Foto
V Izraeli vládnu obavy, vystrašené rodiny zakročili: Výzva pre židov po celom svete!
Medveď hnedý (ilustračné foto)
Foto
V ďalšom meste na Slovensku spozorovali medveďa: Znepokojivé, kde sa pohyboval