Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
21.03.2018 05:55 | Správy | Politika

Toxickí Pellegriniho ministri podľa hlavy štátu: Kto prekážal Kiskovi?!

Prezident Andrej Kiska (55) ukázal, že nevymenuje len tak kohokoľvek koho mu vládna koalícia navrhne.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Rázne sa rozhodol, že s menoslovom, ktorý priniesol Peter Pellegrini (42), ako nádejný nový premiér, nepochodí. „Pelleho“ tak poslal späť do sídla Smeru. A už dnes ide Pellegrini skladať reparát a prezidentovi dá nový zoznam, kde Jozefa Ráža ml. nahradí Tomáš Drucker. No Kiska mohol mať problém aj s inými menami. Kto ešte mohol hlave štátu prekážať?

 

Kaliho človek

Jozef Ráž (38), minister vnútra

Otvoriť galériu
Jozef Ráž ml.
Zdroj: tasr
Jeho meno ako náhrada za Roberta Kaliňáka (46) sa objavilo ako blesk z čistého neba. Ráž pracoval na ministerstve obrany ešte u Martina Fedora, neskôr prešiel do Slovenskej pošty, kde sa zoznámil s aktuálnym ministrom zdravotníctva Tomášom Druckerom (39). Práve on dotiahol Ráža do svojho rezortu. Doteraz o ňom bolo známe najmä to, že je synom speváka kapely Elán. Peter Pellegrini (42) povedal, že prvou voľbou na ministra vnútra bol Drucker, no ten to odmietol a ukázal na Ráža. Pellegrini následne zdôraznil, že Ráža vybrali preto, že nie je smerák, ale nestraník, aby sa mohla spoločnosť upokojiť. Podľa zverejnených informácií je však pravda niekde inde. Ráž bol na Kaliňákovej oslave 40. narodenín. Rovnako mal mať aj blízko k vplyvnému bratislavskému smerákovi, exministrovi obrany Martinovi Glváčovi. Ráž zareagoval slovami, že rozhodnutie Kisku rešpektuje.

NeČistý Richter

Ján Richter (61), minister práce

Otvoriť galériu
Richter je silne kritizovaným ministrom práce. V kuloároch sa šepkalo, že aj on má byť súčasťou rekonštrukcie vlády. Richter musel čeliť tvrdej kritike politikov aj odborníkov za kauzu Čistý deň, keď v resocializačnom zariadení malo dochádzať k zneužívaniu chovankýň. Celú kauzu začal prípad Natálie, ktorú mali zneužiť v jej 14 rokoch. Richtera obviňovali, že zámerne kryl majiteľov zariadenia a až do posledného konca predlžoval odobranie akreditácie. Pochybnosti vyvolali aj jeho expresné získanie titulu doktora práv, či čudná dopravná nehoda pri Galante, pri ktorej mu v saku údajne našli niekoľko tisíc eur, kondómy a viagru.

Košická chobotnica

Richard Raši (46), vicepremiér pre investície

Otvoriť galériu
Ešte pred niekoľkými mesiacmi bol nádejnou omladinou Smeru. Avšak po šokujúcej prehre v jesenných voľbách do košickej župy sa zdalo, že v politickej kariére končí. Teraz sa Robert Fico (53) rozhodol a nechal si v predsedníctve strany odobriť to, aby sa stal Raši Pellegriniho náhradníkom na poste vicepremiéra pre investície. Viacerým odborníkom prekážalo, že Raši sa tejto oblasti nikdy nevenoval a je roky spájaný s expredsedom parlamentu Pavlom Paškom a tzv. košickou chobotnicou, ktorá sa mala priživovať na zákazkách v zdravotníctve. Paškovi zlomila politický krk práve kauza predraženého CT, porúčala sa aj ministerka Zuzana Zvolenská.

Napojenie na Vadalu?

Peter Gajdoš (58), minister obrany

Otvoriť galériu
Počas jeho pôsobenia sa pripravuje megatender za 1,2 miliardy eur na nákup obrnených transportérov, ktorý je od začiatku napádaný ako netransparentný. Veľké podozrenia vzbudzuje aj jeho šéf služobného úradu Ján Hoľko, ktorý je považovaný za sivú eminenciu rezortu a je blízkym človekom predsedu SNS Andreja Danka (43). Hoľko mal podľa zistení zavraždeného novinára Jána Kuciaka († 27) obchodné vzťahy s Antoninom Vadalom, podozrivým z kšeftovania s drogami s kalábrijskou mafiou nazývanou ’Ndrangheta. A bol to práve on, kto podľa Aktuality.sk zoznámil Vadalu so šéfom bezpečnostnej rady štátu na Úrade vlády premiéra Fica Viliamom Jasaňom (65), ktorý po vražde novinára svoj post opustil.

Hoľko prostredníctvom hovorkyne vylúčil akékoľvek priateľské vzťahy s Vadalom. Spoločnosť, v ktorej v minulosti Hoľko pôsobil bola podvedená a oklamaná firmou AV – REAL pri nákupe výpočtovej techniky. Hoľko tiež popiera, že by Jasaňa zoznámil s Vadalom. Žiadosť o rozhovor však odmietol.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Pesničková súťaž Eurovízia bude prebiehať 7. až 11. mája.
Obľúbená Eurovízia je za dverami: Švédsko chce byť pripravené na najhoršie, drsné opatrenia
Predavčaka sedí v obchode počas výpadku elektrickej energie v ekvádorskej metropole Quito v utorok 16. apríla 2024.
Foto
V Ekvádore majú už víkend: Sú bez elektriny, z krajiny hlásia problém za problémom
Na snímke tréner ŠK Slovan Bratislava Vladimír Weiss st. počas tlačovej konferencie.
Slovan má údajne záujem o slovinského zakončovateľa: O šikovného útočníka sa zaujíma aj Bazilej
Exsiskár Beňa priznáva odovzdanie 20 000 € Pčolinskému.
Aktualizované
V Afrike zadržali bývalého námestníka riaditeľa SIS: Odsúdený bol už aj v minulosti! Čo sa stalo tentokrát?
Švajčiarsky parlament zakázal používanie nacistických symbolov.
Tlak z Európy ich donútil konať: Švajčiarsko zakázalo používanie nacistických symbolov
Fedor Flašík
Foto
Podnikateľa Fedora Flašíka nečakane previezli do Prahy! Rodina poskytla stanovisko
(ilustračné foto)
Za pomoc Ukrajine mreže: Ruskí agenti zadržali štyroch ľudí, pozrite sa, čo mali urobiť
Všetky štyri deti sú Jennine biologické.
Foto
Jej dvaja synovia sa narodili iba 24 dní od seba: Ako je to možné? Toto dokáže napísať len život
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj a prezident Ruska Vladimir Putin.
Napätie sa dá krájať: Ukrajina zaútočila dronmi a raketami na ciele v Rusku a na Kryme
Predseda Snemovne reprezentantov Kongresu USA Mike Johnson.
Aktualizované
Republikáni navrhli nové zákony o pomoci pre Ukrajinu a Izrael: Na stole je niekoľko noviniek
Mamička na prechádzke začula čudný zvuk: Keď sa pozrela do kočíka, zbledla od hrôzy
Working, Equality, Wages, Women, Paying
Novinka v právnej zmene pohlavia: Švédsky parlament schválil návrh zákona, cesta bude jednoduchšia