Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.03.2018 11:47 | Šport | Futbal

Na Slovensku panuje kráľ Marek VII: Scudetto je mojím snom!

V ankete denníka Pravda a Slovenského futbalového zväzu (SFZ) o najlepšieho Futbalistu roka v SR stále láme rekordy.

Špílmacher Marek Hamšík obhájil štyri predchádzajúce víťazstvá. To sa ešte nikomu nepodarilo, rovnako ani to, že prestížnu anketu ovládol už siedmykrát po rokoch 2009, 2010, 2013, 2014, 2015 a 2016.

Na pondelňajšom slávnostnom vyhlásení 25. ročníka ankety v Senci ešte neapolský "Capitano" vyšperkoval oceneniami naplnenú kariéru ďalšou významnou trofejou, keď sa stal aj Futbalistom štvrťstoročia SR. A ako povedal médiám po prevzatí Ceny Jána Popluhára z rúk syna Futbalistu storočia SR, ešte sa vôbec nechystá skončiť: "Je to veľká česť za celú kariéru, čo som dokázal. Ale ešte nie je koniec. Hádam ešte niečo dokážem a nejakú tú trofej donesiem domov. A triumf v ankete Futbalista štvrťstoročia je tiež ohromná vec pre mňa. Je to úžasné."

V mužskej kategórii v ankete 30-ročnému účastníkovi MS 2010 v JAR i EURO 2016 vo Francúzsku len ťažko niekto môže konkurovať. Medzi ženami má už však sedem trofejí a šesť v sérii na konte kapitánka SR Dominika Škorvánková z Bayernu Mníchov. "Tak máme tu taký súboj trofejí," zasmial sa Hamšík a na otázku, či niekto dokáže jeho rekordy zlomiť odvetil: "Ťažko povedať. Ešte mám zopár rokov pred sebou. Vyhrať to sedemkrát je naozaj mnohokrát. Budem len rád, ak sa to niekomu podarí, lebo skutočne to nie je ľahké."

 

Hamšík v roku 2017 v národnom tíme prekročil magickú stovku štartov. Má ich na konte 103 s 21 strelenými gólmi. Národnými rekordérmi SR sú v počte štartov Miroslav Karhan - 107, resp. v počte gólov Róbert Vittek - 23. V klube zasa prekonal v počte gólov neapolskú i svetovú legendu Diega Armanda Maradonu z Argentíny.

"Určite mi utkvie v pamäti moment v minulom roku, ktorým bolo dobehnutie Diega Maradonu. Je to veľký míľnik pre mňa, ale aj pre celý Neapol. Dlhé roky sa to naozaj nikomu nepodarilo. Som rád, že sa to podarilo mne," povedal stredopoliar, ktorý v kariére ešte túži po významných métach: "Určite by som sa chcel ešte s reprezentáciou dostať na nejaký veľký šampionát. A mám aj ešte nejaké osobné méty, či už štarty alebo počet gólov v reprezentácii." Zabudnúť ale nemohol najmä na zisk majstrovského titulu v Serii, ktorý mu pri mnohoročnej dominancii Juventusu Turín stále uniká: "Scudetto je prvoradé. Scudetto je skrytý sen a ja dúfam iba v neho."

V elitnej desiatke sa tentoraz už razantne presadili mladí hráči, bývalí úspešní reprezentanti do 21 rokov. Poradie uzavrel Albert Rusnák, no na druhej, resp. tretej priečke sa objavili mená Milana Škriniara z Interu Miláno a Stanislava Lobotku zo Celty Vigo. Dvadsaťtriročný Škriniar, minulý rok laureát Ceny Petra Dubovského, podáva už dva roky v talianskej Serii A výborné výkony. Lobotka zasa robí dobré meno slovenskému futbalu v španielskej La Lige. Škriniar v pondelok prevzal Cenu fanúšikov. "Cena fanúšika je pre mňa veľká vec. Je to super, lebo sú to fanúšikovia, ktorí to sledujú," povedal na otázku TASR. Z minulého roka sa snaží zobrať si to lepšie:

"Do konca júna som bol hráč Sampdorie, za ktorú som podával stabilné výkony. Potom prišlo sklamanie na EURO v Poľsku, mali sme na to, aby sme išli ďalej. Potom prišlo druhé sklamanie s reprezentačným áčkom, keď sme nepostúpili na MS. Bohužiaľ, ale tak to vo futbale chodí. Budem spomínať na krajšie momenty, ako prestup do Interu Miláno a tamojšie výkony. Strelil som aj pár gólov."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Na snímke prezidentka SR Zuzana Čaputová
Občianska zbierka na muníciu pre Ukrajinu: Podporuje ju aj prezidentka! Aha, čo povedala
Takto si Kramár prišiel po svoju novopečenú dcérku.
Aké sú (ne)výhody otcovstva po 60-ke: Kto vie, či o tomto vedel čerstvý tato Maroš Kramár!
Veľké nešťastie: Postrelený muž v Rohožníku! Na miesto leteli záchranári
Hokejisti Spišskej Novej Vsi v piatom zápase semifinále play-off Tipos Extraligy hostili Košice.
Sp. Nová Ves - Nitra ONLINE: Sledujte prvý finálový zápas hokejovej extraligy
Andrej Babiš a Monika Babišová.
Foto
Andrej Babiš išiel s pravdou von: Rozvod po 30 rokoch! Emotívne slová o ich vzťahu
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Premiér Fico o výraznej zmene v doprave: Tieto miesta by mohli byť oslobodené od diaľničnej známky
(ilustračná fotografia).
Odborníci WHO sú v šoku: Desivé odhalenie o vtáčej chrípke! Ochorenie sa rozšírilo aj na...
Minister Tomáš ohlásil nové opatrenie
Erik Tomáš prehovoril o podpore KDH pri 13. dôchodkoch: Čo im mal slúbiť?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Ďalšia rana pod pás pre Rusov: Európska únia to nenechá len tak, pripravuje úder
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg a ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Aktualizované
Je rozhodnuté! NATO podá Ukrajine štedrú pomocnú ruku: Pozrite sa, čo dostanú
Prezidentka Zuzana Čaputová
Foto
Čaputová o obavách odborníkov: Akékoľvek snahy ovládať kultúru sú prejavom nekultúrnosti
Meghan Markle
Meghan sa prepočítala: ODPADNETE, čo spôsobil jej nový kšeft! Smejú sa aj odborníci