Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2018 09:50 | Tip od Vás | Slovensko

Protest v Humennom sa niesol v pokojnom duchu, zrazu sa stalo niečo nečakané: Podozrivý incident!

Podozrivý incident v Humennom! Pokojný priebeh zhromaždenia Postavme sa za slušné Slovensko narušil náhly výpadok verejného osvetlenia.

Stalo sa to okolo šiestej večer práve v tej časti mesta, kde sa stretlo asi 500 ľudí. Organizátor zhromaždenia hovorí o podozrivej zhode okolností. Radnica tvrdí, že ktosi osvetlenie odpojil úmyselne.

Fotogaléria
15
fotiek v galérii

Pokojné zhromaždenie na humenskom námestí narušil náhly výpadok verejného osvetlenia. Asi 500 účastníkov sa však nenechalo odradiť, odhodlane si svietili mobilmi. Niektorí tam i na sociálnych sieťach otvorene naznačujú podozrenie z úmyselného marenia zhromaždenia zo strany vedenia mesta. „Pre mňa osobne to nie je prekvapivé, že niekto sa snaží mariť zhormaždenia. Čakali sme aj tak trochu, že niečo sa bude diať. Veľa faktov nesedí v tom, že to urobil bežný občan. Ja osobne som si vyložil tvrdenie polície tak, že to mohol byť aj niekto, kto mal kľúče a vypol to svetlo, keďže skrinka bola zabezpečená špeciálnym kľúčom,“ hovorí jeden z organizátorov zhromaždenia Martin Ruščanský. 

„Chcem sa všetkým účastníkom poďakovať. V dave som videl pár ľudí, ktorí od dojatia pomaly so slzami v očiach tlieskali. Myšlienky mali určite v nádeji, že naša krajina, náš východ a naše mesto môže vyzerať inak. Desať rokov sústavných káuz, ohováraní, manipulácie, urážok a ponižovania už musí skončiť!“ pokračuje Ruščanský s tým, že v organizovaní zhromaždení chce pokračovať. Radnica k incidentu vo veľmi krátkom čase zverejnila stanovisko, v ktorom odmietajú technickú poruchu.

 

„Od začiatku roka sa už tretíkrát stalo, že niekto úmyselne odpojil verejné osvetlenie mechanickým poškodením rozvádzačov. Pracovníkom Technických služieb sa do 20 minút po nahlásení poruchy podarilo túto poruchu odstrániť,“ uviedol riaditeľ Technických služieb mesta Humenné Milan Kuruc s otázkou, či nešlo o zámer. „Podal som trestné oznámenie na políciu, aby tieto prípady vyšetrila. Môžem sa len domnievať, či páchateľ tejto sabotáže chcel poškodiť dobré meno Technických služieb
alebo chcel vrhnúť zlé svetlo na vedenie mesta Humenné. Nevylučujeme ani to, že takéto incidenty majú súvis s blížiacimi sa komunálnymi voľbami s cieľom dehonestovať prácu zamestnancov mesta," pokračuje Kuruc.

Polícia sa trestným oznámením zaoberá. „O 19.05 hod. došiel na obvodné oddelenie Humenné riaditeľ Technických služieb oznámiť, že o 18.30 hod. dostal oznámenie z mestskej polície Humenné, že počas zhromaždenia na Námestí slobody v Humennom, neznáma osoba nezisteným spôsobom otvorila skrinku verejného osvetlenia umiestnenú pri verejných WC, zabezpečenú špeciálnym kľúčom pracovníkov TS Humenné a vypla verejné osvetlenie - lampy na Námestí slobody v Humennom,“ vyjadril sa krajský policajný hovorca Daniel Džobanik. „Uvedeným činom nevzniklo žiadne poškodenie, ani škoda na majetku. Prípad realizuje OO PZ Humenné ako priestupok proti občianskemu
spolunažívaniu,“ dodal hovorca.

{{ question.text }} *
  • {{ displayedQuestions > 1 ? 'Stránka' : 'Otázka' }} {{ currentPage }}/{{ totalPages }}
{{ question.text }}
{{ answer.text }}
{{ displayPercent ? Number(answer.percent).toFixed(2) + '%' : answer.votes }}
Hlasovalo: {{ poll.votes }}
Vyhodnotenie
Úspešnosť
{{ succeeded.percent }}%
Počet správnych odpovedí
{{ succeeded.count }}/{{ questions.length }}
Ďakujeme za vyplnenie dotazníka.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: ee

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hokejisti Nitry oslavujú zisk majstrovského titulu.
Nitra sa zapísala do histórie: Pod Zoborom sa začali majstrovské oslavy!
Spevák Paľo Habera ohlásil turné.
Habera sa navliekol do legendárnych kraťasov: Ľudia šalejú! To musíte vidieť
Namiesto veľkolepej svadby musela Ashlee svoju lásku odprevadiť na druhý svet.
Muž († 42) požiadal priateľku o ruku a potom... Tragédia, ktorá jej doteraz nedá spávať
Strany môžu o zmene názvu kvôli spájaniu uvažovať len asi dva týždne kvôli lehotám ministerstva vnútra, kandidátky majú odovzdať do začiatku júla.
Zmena názorov v Národnej rade? Poslanci pokračovali v závere dňa v diskusii k návrhu novely zákona!
Male hand holding large, sharp, shiny kitchen knife. Isolated on dark background. Photo is taken with dslr camera indoors.
Pri útoku nožom na škole sa zranili traja ľudia: Hrozivé, kto za činom stojí
Alcoholism or Alcoholic concept : Close up young Asian guy feeling depressed drinking alcohol alone in pub or bar because life problem or stress.
Ako spoznáte ALKOHOLIKA? 7 znakov, ktoré si všimnete, aj keď v ruke nemá pohárik
(ilustračné foto).
Paríž sa pred olympiádou chystá na obrovské manévre: Takéto niečo sme ešte nemali!
Lawn crystals water green
Toto má byť aprílové počasie? SHMÚ vydáva výstrahu! Sneženie a nepríjemný mráz potrápia veľkú časť Slovenska
Mária Kolíková
Bezprecedentný zásah do súdnej moci? Exministerka reaguje na Ficovu výzvu kontroly rezortu spravodlivosti!
Pri izraelskom zásahu v nemocnici Šifá zahynul vysokopostavený vodca Hamasu.
Izrael nemieni ustúpiť: Vojenský útok na mesto Rafah plánujú naďalej
Gólman Spišiakov Marcel Melicherčík sa teší na sériu s Košicami.
Prečo v Nitre nechytal Melicherčík? Spišiaci i samotný brankár odpovedajú vyhýbavo
Minister pôdohospodárstva a rozvoja vidieka (MPRV) SR Richard Takáč (Smer-SD).
Uľahčenie práce či odbúravanie byrokratickej náročnosti: Minister poľnohospodárstva privítal novelu zákona