Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.03.2018 12:00 | Správy | Politika
Foto

Milan Kňažko v priamom prenose: Tvrdý útok na Fica! A nešetril ani ďalších

Vzbura v priamom prenose. Počas udeľovania televíznych cien v priamom prenose na RTVS vyvolal poriadny rozruch jeden z ocenených, herec, bývalý politik a tribún Nežnej revolúcie z roku 1989 Milan Kňažko (72).

Na plné ústa povedal, čo si myslí o súčasnej situácii na Slovensku po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27). Pridal sa tak k hercom, ktorí sa zapojili do celoštátnych protestov na Slovensku. Drsný odkaz venoval aj (ne)odchádzajúcemu premiérovi Robertovi Ficovi (53).

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Po brutálnej vražde vyšli do ulíc desaťtisíce ľudí. Žiadali vyšetriť vraždu novinára, ktorý rozmotával prepojenia mafie na politické špičky. Vďaka práci ďalších reportérov každý deň pribúdajú ďalšie vážne podozrenia týkajúce sa aktuálnej vlády. Aj preto organizátorom pochodov už nestačí, že demisiu avizoval dovtedy nedotknuteľný minister vnútra Robert Kaliňák (46) a svoje kreslo opustil aj premiér Fico, ktorý s úsmevom na tvári odovzdal kreslo svojmu podpredsedovi Petrovi Pellegrinimu (42). K protestujúcim sa pripojili aj najznámejší slovenskí herci. A aktuálny stav sa dotkol galavačera, kde Kňažko pri preberaní ocenenia povedal, aby ľudia v protestoch nepoľavovali. „Nedajte sa znechutiť. Ani unaviť, pretože to, čo robíte, ste na strane pravdy,“ odkázal organizátorom a demonštrantom.

Následne si dovolil poradiť Smeru, kto by mohol nahradiť odchádzajúcich ministrov. „Myslím, že ministrom financií by sa mal stať Bašternák, ministrom vnútra Kočner a predsedníčkou vlády by mala byť Trošková,“ odkázal na hlavných aktérov aktuálnych Ficových káuz. A k sexi hlavnej štátnej radkyni a jej dodnes Úradom vlády napriek viacerým žiadostiam nespresnenému pracovnému pomeru dodal: „Ja si myslím, že už niečo pochytila od premiéra, dúfam, že pán premiér nepochytil nič od nej,“ dodal za potlesku a smiechu celej sály. Trošková už u Fica nepracuje. „Považoval som za správne to povedať,“ povedal Kňažko k tomu, že možno niektorí jeho slová v priamom prenose považovali za nevhodné. Regionálny reporér TV JOJ Jozef Kubáni zas Ficovi pripomenul jeho slová europoslancom, že na východnom Slovensku mafia nie je, pretože na východe nič nie je. „Prišiel som dnes z východu, kde vraj nič nie je, tak tam aspoň ocenenie prinesiem,“ povedal. O reakciu na Kňažkove slová sme požiadali aj Úrad vlády. Do uzávierky sme odpoveď nedostali.

 

Kňažko: Nedajte sa znechutiť

„Sme svedkami toľkých nevhodných vecí okolo nás, že mi dovoľte, aby som poďakovanie začal tým, že sa poďakujem tým mladým ľuďom, že nám prinášajú nádej na zmenu. Ja som na to veľmi citlivý, pretože pred 29 rokmi som bol v Prahe a videl som krv na chodníkoch.

A teraz, keď tu ktosi spomína dlažobné kocky, tak ma to trochu znepokojuje. Pretože viem, že nikto z tých ľudí tu nezdvihne dlažobnú kocku. Že títo sú iní ako tí, čo si myslia, že by tie dlažobné kocky zdvihli. Takže držím vám palce, dievčatá a chlapci. Vydržte. Nedajte sa znechutiť. Ani unaviť, pretože to, čo robíte, ste na strane pravdy. Máte na to právo, dokonca je to vaša povinnosť k vašej budúcnosti.

A teraz sa dotknem aj tej druhej strany a navrhnem aj niekoľko mien do zásadnej rekonštrukcie vlády. Myslím si, že ministrom financií by sa mal stať Bašternák, ministrom vnútra Kočner a predsedníčkou vlády by mala byť Trošková. Ja si myslím, že už niečo pochytila od premiéra, dúfam, že pán premiér nepochytil nič od nej.“

 

REAKCIE KOLEGOV 

Richard Stanke (51)

- Bolo to namieste. Nevhodné by bolo, keby sme si udeľovali ceny a tvárili sa, že je všetko v poriadku.

Otvoriť galériu

 

Monika Hilmerová (43)

- Žijeme v krajine, kde máme slobodu slova, a tak má každý, a teda aj Milan Kňažko, právo vyjadriť svoj názor. Forma, akú si zvolí, je každého osobná vec.

Otvoriť galériu

 

Juraj Bača (29)

- Vždy sú tu umelci, ktorí majú právo ísť troška cez a rovnako aj pán Kňažko.

Otvoriť galériu
Juraj Bača
Zdroj: TV Markíza
 

 

Lujza Garajová Schrameková (34)

- Vážim si, že sú tu ľudia ako pán Kňažko, ktorí sa neboja hovoriť otvorene.

Otvoriť galériu
 

 

Dano Dangl (43)

- Mal na to absolútne právo a úplne sa s ním stotožňujem.

Otvoriť galériu
 

 

Juraj Kemka (42)

- Je to super. Bol jeden z mála, ktorý mal odvahu a niečo povedal.

Otvoriť galériu
 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!