Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
17.03.2018 08:22 | Správy | Domáce správy | Bratislava

Zrážka vlakov pri Pezinku oživila spomienky: Cestujúca napadla rušňovodiča

Zrážka osobného vlaku s rušňom, pri ktorej sa v piatok krátko po 18.30 hod pri Pezinku zranilo 18 ľudí, oživila spomienky na tragické aj kuriózne nehody na slovenských železničných tratiach.

Osobný vlak v piatok večer s 80 cestujúcimi smeroval z Malaciek do Leopoldova. Po zrážke vlaku s rušňom zasahovalo sedem sanitiek záchranárov. Nikto zo zranených cestujúcich nie je v ohrození života. Príčiny zrážky, jej okolnosti a následky sú predmetom vyšetrovania.

Osobný vlak sa pri zrážke s rušňom roztrhol. Na mieste nehody zasahovalo 40 hasičov.  Príkladne si počínal hasič, ktorý v čase svojho voľna išiel okolo miesta zrážky. Keď zbadal vlakové nešťastie, okamžite išiel pomáhať zraneným ľuďom. Kolegovia mu dali uniformu a zapojil sa do pomoci pri transporte zranených z vlaku.

Otvoriť galériu

Cestujúca napadla rušňovodiča

2000 - Neďaleko Lietavskej Lúčky (okres Žilina) sa rušňovodič stal terčom útoku rozzúrenej cestujúcej, ktorá chcela vystúpiť z vlaku na stanici, kde však osobný vlak nezastavoval. Keď to žena zistila, s hnevom sa vrútila do kabíny rušňovodiča. Po ostrej hádke vtedy 41-ročného rušňovodiča udrela do tváre. Na takmer 400-metrovom úseku sa vlak rútil bez kontroly. Mohlo dôjsť k nešťastiu! Rušňovodič počas jazdy zápasil so ženou, ktorá sa snažila dostať k ovládaciemu pultu. Po chvíli sa rušňovodičovi podarilo zatiahnuť rýchlobrzdu. Prudké zabrzdenie vlaku, našťastie, cestujúci prežili bez zranenia. Poraneniam sa nevyhol rušňovodič, ktorého s opuchom tváre ošetrili v žilinskej nemocnici.  

Nešťastia na železnici  

December 2017 - Na nákladnej železničnej stanici vo Zvolene sa zrazili pri posune nákladný vlak s osobným. Ľahko sa zranilo desať ľudí.

November 2016 - Na nechránenom železničnom priecestí pred zastávkou Zemianska Oľča sa zrazil osobný vlak s kamiónom. Z 20 cestujúcich sa zranilo sedem ľudí. Zranený bol aj šofér (41) kamióna z Maďarska, prevážal obilie.

 

September 2016 - Vlak sa na priecestí vo Veľkom Mederi (okres Dunajská Streda) zrazil s kamiónom. Vlaková súprava s 35 ľuďmi, sa okrem posledného vozňa pri nehode vykoľajila, Rušňovodič v nemocnici podľahol vážnym zraneniam. Pri zrážke sa zranilo 37 ľudí.

Október 2012 - Na trati Bratislava Vinohrady - Bratislava Hlavná stanica osobný vlak narazil zozadu do iného osobného vlaku. Zranilo sa 23 osôb.

Október 2010 - Na železničnej stanici v Žiline narazil posunujúci rušeň do súpravy rýchlika odchádzajúceho do Čadce a Krakowa. Na rýchliku sa vykoľajilo hnacie vozidlo a tri vozne. Ľahko sa zranila vlakvedúca a sprievodkyňa.

Apríl 2010 - Na železničnej stanici v Spišskej Novej Vsi sa zrazili dva vlaky. Nehoda si vyžiadala tri ľudské životy. Vo vagóne bolo desať ľudí zranených. V elektrickom rušni, ktorý narazil do osobného vlaku, boli štyria ľudia, z toho jeden bol inštruktor, ktorý zaúčal nového rušňovodiča. Zrážku prežil mladík, ktorý sa pripravoval na nové povolanie.

Apríl 2008 - Do stojaceho medzinárodného rýchlika, ktorý smeroval do Prahy, narazil na Hlavnej stanici v Bratislave zozadu rušeň s troma osobnými vozňami. Pri nehode sa ľahko zranilo 11 ľudí.

Jún 1995 - Príčinou čelnej zrážky vlakov medzi stanicami Bratislava-Rača a Svätý Jur bola nesprávne postavená vlaková cesta pre rýchlik zo stanice Svätý Jur a chyba rušňovodiča rýchlika, ktorý išiel rýchlo. Pri tejto zrážke sa zranilo 72 ľudí, poškodili a vykoľajili sa dva rušne a 13 železničných vozňov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: vd, TASR, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Opitý turista vystrájal na ceste, zachytilo ho auto: Zaujímavé, čo mu malo zachrániť život
Ruský prezident Vladimir Putin
Putin plánuje dôležitú návštevu: To, kam sa chystá, veľa napovie o budúcnosti Ruska
Český hokejový tréner Vladimír Růžička.
Foto
Bývalý tréner Slovana Bratislava má nové angažmán: Neuveríte, koho povedie Růžička!
Novi Sad, Serbia - May 5, 2015: McDonalds and McCafe Signs on Post to mark fast food restaurant. Illustartive editorial for McDonalds expansion in Eastern Europe.
Zaujíma vás, prečo kola z McDonaldu chutí inak? Nie je to náhoda! Tajomstvo odhalené
Na snímke podpredsedníčka Európskej komisie (EK) a komisárka pre hodnoty, transparentnosť a spravodlivosť Věra Jourová.
Príde Slovensko o eurofondy?! Jourová to povedala jasne: O STVR a zrušení špeciálnej prokuratúry si myslí, že…
Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
(ilustračná foto)
V parlamente sa debatovalo o premnožených medveďoch: Poslanec vyzval kolegov, aby pristúpili k tomuto kroku
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument