Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
16.03.2018 16:56 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Slováci sa opäť zomkli, plné námestie v Bratislave žiadalo predčasné voľby: Bugár je klamár, Fico do basy!

V piatok sa uskutočnili ďalšie protesty Postavme sa za slušné Slovensko. Podľa odhadu sa toho na bratislavskom Námestí SNP zúčastnilo 65-tisíc ľudí, spolu na celom Slovensku mohlo vyjsť do ulíc cez 100-tisíc ľudí.

Fotogaléria
22
fotiek v galérii

Od vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej († 27) ubehli viac ako tri týždne a po spoločenskom tlaku sa funkcií vzdali minister vnútra Robert Kaliňák a premiér Robert Fico. Rekonštrukcia vlády však podľa organizátorov protestov nestačí, volajú po predčasných voľbách a tiež dôkladnom vyšetrení dvojnásobnej vraždy.

ONLINE:
ONLINE:
ONLINE: Protest Za slušné Slovensko
18:57

Milí čitatelia, online prenos z bratislavského protestu Za slušné Slovensko končí. Ďakujeme za pozornosť. Všetko podstatné a články o protestoch z iných miest nájdete v spravodajstve na Čas.sk.

18:56

,,Ešte prídeme, ešte prídeme!" znie Námestím SNP.

18:56

Organizátori ukončujú protest. ,,Prosíme vás, aby ste nikam nepochodovali, ale pokojne sa rozišli. Nedajme priechod provokáciám, ktoré by mohli ohroziť našu snahu o slušné Slovensko. Ďakujeme vám.“

18:52

Plný námestím znie slovenská hymna. Ľudia mávajú svetlami z mobilnýh telefónov.

18:50

,,Hľadáme v radoch koalície 4 slušných poslancov, ktorí nezahlasujú za dôveru vláde pána Pellegriniho,“ vyzývajú organizátori. ,,Táto vláda nepredstavuje žiadnu zmenu.“

18:48

,,Chceme slušné Slovensko, chceme slušné Slovensko," nesie sa námestím a nasleduje: ,,Fico je mafia, Fico je mafia!"

18:42

,,Voľby, voľby, voľby!" skandujú ľudia na bratislavskom námestí. Postavil sa pred nich František Mikloško. ,,V roku 1989 stáli na tomto námestí vaši rodičia. Marec 2018 si všetci zapamätáme vďaka vám, ktorí ste prišli sem a bojovali za slobodný a lepší život. Buďte pokračovateľom nenásilného odporu," povedal. ,,To je ono!" odpovedá dav.

18:41

Približne 700 protestujúcich prišlo podľa odhadu organizátorov v piatok popoludní pred Dom kultúry v Považskej Bystrici vyjadriť nespokojnosť so súčasnou situáciou v štáte v rámci série celoslovenských zhromaždení Postavme sa za slušné Slovensko.

K davu sa okrem iných prihovorila spisovateľka Soňa Uríková, učiteľka Anna Jančová, organizátori prečítali podporný list žilinského hokejistu, Považskobystričana Rastislava Konečného.

18:39

Okolo 150 ľudí sa v piatok podvečer zišlo na Námestí SNP vo Zvolene, aby podporili zhromaždenie Postavme sa za slušné Slovensko. Ľudia prišli aj napriek tomu, že ešte počas dňa nebolo isté, či sa podujatie v pod Pustým hradom uskutoční.

Ako ešte pred samotným stretnutím povedala iniciátorka zhromaždenia Martina Paulíková, o zvolenskom proteste síce už niekoľko dní informovala facebooková stránka údajného ohlasovateľa, na nej sa ale zároveň začali objavovať informácie, že podujatie v meste nebude. Sama sa preto vo štvrtok popoludní chopila iniciatívy a zhromaždenie sa rozhodla na poslednú chvíľu, ale predsa len zvolať.

18:37

,,Do kedy, Bože, dovolíš, aby sa tomuto ľudu vysmievali bezcharakterní politici?“ pýta sa pred plným námestím evanjelický teológ Ondrej Prostredník. ,,Viacerí to spomínali... Ani mne ten úškrn premiéra Fica nejde z mysle. Ponížil pamiatku Jána a Martiny, ponížil všetkých nás, ktorým záleží na slušnom Slovensku.“

18:35

Matka zavraždenej Martiny Kušnírovej, Zlatica Kušnírová, na proteste v Košiciach.

18:34

Protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko na Námestí slobody v Piešťanoch.

18:33

Protestné zhromaždenie Za slušné Slovensko v Košiciach

18:32

Zhromaždenie Za slušné Slovensko v Trenčíne.

18:27

,,Na Námestí SNP je nás ešte viac, ako nás bolo minulý týždeň," hovorí organizátorka a nadšení dav tlieska a skanduje: ,,Dosť bolo Fica!" Podľa organizátorov podporujú protesty aj podnikatelia, ktorí na znak solidarity svoje obchody zavreli.

18:26

,,Slovensko má potenciál, arogancia zopár mocných nás nezastaví. Buďme slušní a odhodlaní, spoločnými silami to zvládneme," končí svoj prejav Gažovič a ľudia tlieskajú.

18:25

Protest Za slušné Slovensko sa koná aj v Prahe.

18:22

,,Videl som, ako si Robert Fico spravil z diplomacie cestovnú kanceláriu pre svoju asistentku. Toto sa volá arogancia moci,“ hovorí bývalý diplomat Ondrej Gažovič.

 

18:17

Celému Slovensku, ale najmä na pamiatku Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, spievajú Na kráľovej holi.

18:13

Prítomným hrá ľudová hudba Muzička.

18:09

Vystupuje herečka Zuzana Kronerová. Vyzýva poctivých pracovníkov v polícii, štátnej správe či politike. ,,Ak vás núti niekto kryť korupciu, vzoprite sa. Poďte s nami!" odkázala im herečka a dav skanduje. ,,Poďte s nami, poďte s nami!"

18:05

Hovorí Vilo Csino, režisér z Novej Cvernovky.

17:59

,,Vydržíme, vydržíme!" odpovedá dav, ktorý siaha až ďaleko za Námestie SNP.

17:58

,,Pomaly a neochotne robia to, čo žiadajú naše transparenty. Neprestávajme. Dlžíme to Jánovi, Martine, naším deťom a sami sebe.“

17:57

,,Do basy, do basy, do basy!" nesie sa Námestím SNP.

17:55
17:55

,,Pán Pellegrini, my si vás nevážime. Považujeme vás za figúrku, s ktorou bude hrať ďalej svoje hry Robert Fico."

17:53

Vystupuje Martin Mojžiš, novinár a vysokoškolský pedagóg. ,,Vaša vláda, pán Pellegrini, bude pohŕdaním životom a prácou Jána Kuciaka!"

17:51

,,Pán Bugár, pán Fico, nepotrebujeme vaše kozmetické riešenia,“ odkázal Juraj Kemka.

17:50

,,Pán Fico, včera ste sa nám pri demisii vysmievali do tváre. Bol to taký istý úškrn, ako keď ste počas volebnej noci pili coca colu. Dobehli ste nás, ako sa nás snažili dobehnúť komunisti, keď v 89-tom komunistu nahradili iným komunistom. Volal sa Adamec a ľudia ho vypískali, teraz sa ten Adamec volá Pellegrini, a tiež ho už raz vypískali."

17:46

Vystupuje herec Juraj Kemka: ,,Je vás tu toľko ako v 89-tom!"

17:43
17:42
17:40

Na pódiu vystupuje reper Tóno S. Vystúpil s piesňou a vyzýva: ,,Nech vás tí hore počujú, nech sa vás boja."

17:39

,,Slovensko nemôžu riadiť ľudia, ktorí boli pomocníkmi tejto vlády," hovoria organizátori. Dav skanduje: ,,Dosť bolo Smeru!"

17:38

,,Pán policajný prezident Gašpar, pán špeciálny prokurátor Kováčik, celé roky sa spreneverujete svojmu povolaniu, odstúpte," vyzýva.

17:35

,,Pán Bugár, pani Žitňanská, pán Pellegrini, žiadame vás, aby nový premiér nebol len sakom Roberta Fica,“ hovorí Zuzana Wienk.

17:31
17:30

,,My, herci SND, divadla Astorka a ostatných divadiel, plne podporujeme všetky požiadavky iniciatívy Za slušné Slovensko. Sme spolu s vami a musíme to dotiahnuť do víťazného konca,“ kričí Stanko, za ktorým stoja ďalší herci. Dav mu odpovedá: ,,Ďakujeme! Ďakujeme!“

17:27

,,Robert Fico, stačilo... Váš arogantný úsmev pri podávaní včerajšej akože demisie hovorí za všetko... Už toho bolo dosť. Jediná možnosť sú predčasné voľby,“ predniesol Stanke a dav buráca.

17:24

Účasť je hojná, bratislavské námestie sa zaplnilo.

17:24

Vystúpiť sa chystujú herec Richard Stanke a s ním ďalší herci zo Slovenského národného divadla a Divadla Astorka.

17:23
17:07

Ľudia štrngajú kľúčmi a pridáva sa skandovanie ,,Béla je klamár!" a ,,Dosť bolo Smeru!"

17:04

Dav pod pódiom skanduje ,,Predčasné voľby!" a ,,Fico do basy!"

17:00
16:59
16:59
16:58

Na Námestie SNP stále prúdia ľúdia s transparentami.

16:57

Zo zhromaždenia v Bratislave vám prinášame live stream.

16:51

Dnes večer na bratislavskom zhromaždení Za slušné Slovensko vystúpia viaceré osobnosti, napríklad herečka Zuzana Kronerová, lídri Nežnej revolúcie Filip Vagač a Ingrid Antalová, bývalý diplomat a lektor kritického myslenia Ondrej Gažovič, novinár a vysokoškolský učiteľ Martin Mojžiš, herec Richard Stanke, občianska aktivistka Zuzana Wienk, herec Juraj Kemka, František Mikloško, či teológ Ondrej Prostredník a ďalší.

16:50

Slováci by sa podľa nich nemali uspokojiť len so zmenami, ktoré sa v posledných týždňoch stali. ,,Páni Fico, Danko a špeciálne pán Bugár svojím konaním ponížili a oklamali celú občiansku verejnosť. Nová vláda, tak,ako si ju predstavujú oni, nie je reálnym naplnením požiadaviek desaťtisícok ľudí, ktorí vyšli do ulíc a postavili sa za slušné Slovensko. Snaha vládnej koalície udržať sa pri moci za každú cenu je jasným dôkazom toho, že chcú zamiesť pod koberec všetky korupčné kauzy. Aj tie, o ktorých písal zavraždený novinár Ján Kuciak," odkazujú.

16:50

,,Prosíme, rešpektujte pokyny organizátorov a polície a prineste si kľúče," vyzvali organizátori na Facebooku.

16:48

Milí čitatelia, vítame vás pri online prenose z protestu Za slušné Slovensko. Zhromaždenia sa začínajú o 17.00 hod. a budú sa konať v 59 mestách, ich zoznam nájdete TU.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Julija Navaľná, vdova po ruskom opozičnom politikovi Alexejovi Navaľnom, prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií 19. apríla 2024 v nemeckom Gmund am Tegernsee.
Obrovská pocta: Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií, slová do boja
Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!