Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
15.03.2018 11:51 | Správy | Domáce správy
FotoVideo

Sudca vyhovel návrhu prokurátora: Vadala putuje do väzby!

O osude zadržaného talianskeho podnikateľa Antonina Vadalu vo štvrtok rozhodoval Krajský súd v Košiciach.

Informuje o tom portál Aktuality.sk. Talian na súd prišiel dopoludnia s kapucňou na hlave a k ničomu sa nevyjadroval. Sudca napokon vyhovel návrhu prokurátora a zobral Vadalu do väzby.

Fotogaléria
11
fotiek v galérii

Zatykač na Antonina Vadalu vydali v Benátkach. Policajti muža zatkli v utorok skoro ráno v maximálnom utajení, podozrivý je z drogovej trestnej činnosti. Viac sa dočítate tu:

Uznesenie o väzbe pre 42-ročného Taliana padlo na súde na neverejnom zasadnutí. ,,Väzba začala plynúť momentom jeho zadržania dňa 13. marca a vykoná sa v Ústave na výkon väzby v Košiciach. Sudca nevyhovel návrhu obhajoby a nenahrádza dôvody väzby písomným sľubom dohľadom probačného a mediačného úradníka ani peňažnou zárukou. Proti tomuto rozhodnutiu môže vyžiadaná osoba, resp. jej právny zástupca podať sťažnosť do troch dní od vyhlásenia tohto rozhodnutia na Najvyšší súd," uviedla Pančurová. Bezprostredne po uznesení sťažnosť podaná nebola.

 

,,Bol som včera za klientom v cele predbežného zadržania, kde som sa ho pýtal, či sa chce vyjadrovať pre médiá ohľadne tejto záležitosti. Odpovedal mi, že nechce, a ani ma nesplnomocnil, aby som sa vyjadroval ja," uviedol právny zástupca zadržaného Jaroslav Hamza.

Hovorca košickej krajskej prokuratúry Milan Filičko v stredu TASR informoval, že Antonino Vadala je v Taliansku stíhaný za trestné činy nezákonného obchodovania s narkotikami a psychotropnými látkami a za účasť na trestnom zoskupení za účelom nezákonného obchodovania s drogami. ,,Podľa obvinenia sa od decembra 2013 do decembra 2015 spolčil s inými osobami za účelom nepretržitého páchania trestnej činnosti spočívajúcej v dovoze veľkého množstva kokaínu z Južnej Ameriky," uviedol.

Účelom predbežnej väzby je podľa jeho slov zabezpečiť prítomnosť zadržanej osoby na území Slovenskej republiky tak, aby nedošlo k zmareniu účelu konania o európskom zatýkacom rozkaze. Krajská prokuratúra Košice prostredníctvom slovenského národného zastúpenia Eurojust požiadala taliansku stranu o poskytnutie dodatočných informácií v zmysle zákona. ,,Ak súd návrhu prokuratúry vyhovie, tá bude mať 40 dní na to, aby mu doručila originál zatýkacieho rozkazu s príslušnými dokladmi, ktoré poskytne talianska prokuratúra," konštatoval Filičko.

Antonina Vadalu zadržala polícia v tejto súvislosti v utorok v skorých ranných hodinách v Michalovciach. Zadržaný bol už aj predtým, a to pár dní po vražde investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice. Približne po jednom dni ho vtedy polícia z cely predbežného zaistenia prepustila na slobodu. O tomto talianskom podnikateľovi, ktorý sa usadil na východe Slovenska, písal okrem iných pred svojou smrťou novinár Ján Kuciak.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, lum

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Juraj Loj bojoval s démonmi podobne ako Ján Kroner.
Foto
Juraja Loja práca takmer pripravila o rozum: Bojoval s démonmi ako Kroner! Kto mu pomohol v najťažších chvíľach?
Money, euros and hand of a businessman saying stop fraud, corruption and money laundering in the corporate industry. Finance, bribery and person rejecting a cash or financial payment trade deal
Ako bojovať s praním špinavých peňazí? Europarlament schválil balík zákonov
Paolo Liuzzo, bývalý priateľ princeznej Beatrice.
ŠOK! Expartner († 41) britskej princeznej sa predávkoval: Našli ho MŔTVEHO v hotelovej izbe
(ilustračné foto).
Po uzavretí vzdušného priestoru nastali komplikácie: Výrazné meškania letov!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Dohodlo si Rusko kšeft storočia?! Čína poskytla pomoc lodi, na ktorú USA uvalili sankcie
Na parlament v Aténach pochodovalo 13.000 nespokojných študentov.
Na propalestínskych protestoch to vrelo! V areáli univerzity zadržali vyše 90 ľudí
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Podnikateľ Fedor Flašík († 66): Kde a kedy mu dajú posledné zbohom?
Platí výstraha pred horúčavami. (ilustračné foto)
Vlna horúčav vzala už 30 životov: To je extrém, teplota má vybehnúť nad 50 stupňov!
(ilustračné foto)
Košičania, spozornite: V meste má vyrásť nová stavba za 60 miliónov!
(ilustračné foto)
Fatálne mrazy u našich susedov, pestovatelia smutne reagujú: Jedným slovom, KATASTROFA!
Foto
Stihne Juraj Kucka EURO? Hráč Slovana posiela jasný odkaz
Otrasný čin sa stal ráno v Dlhej nad Váhom. Len 27-ročný muž tam po hádke zavraždil svojho dedka.
Brutálny čin v Dlhej nad Váhom: Vnuk mal zavraždiť svojho dedka († 67)!