Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.03.2018 10:59 | Správy | Politika

Vláda začala rokovanie s meškaním: Prišiel aj Kaliňák, štátneho tajomníka Stromčeka odvolali

Vláda začala v stredu svoje rokovanie s polhodinovým meškaním. Prítomných je osem ministrov a premiér Robert Fico (Smer-SD). Ostatné rezorty zastupujú štátni tajomníci.

Za stranu Most-Híd, ktorá požaduje vypísanie predčasných volieb, prišiel minister životného prostredia László Sólymos a štátny tajomník ministerstva školstva Peter Krajniak. SNS má na rokovaní vlády ministra obrany Petra Gajdoša a ministerku pôdohospodárstva Gabrielu Matečnú (nominantka strany). Za Smer-SD sa zasadnutie zúčastňuje podpredseda vlády a minister vnútra Robert Kaliňák, ktorý v pondelok (12.3.) oznámil svoju rezignáciu.

Okrem toho prišiel minister financií Peter Kažimír, podpredseda vlády a v súčasnosti aj zastupujúci minister kultúry Peter Pellegrini, minister práce Ján Richter, tiež minister zdravotníctva Tomáš Drucker (nominant strany).

"Ideme na vládu, pokračujeme ďalej, vláda je zatiaľ funkčná," uviedla pri príchode ministerka pôdohospodárstva Gabriela Matečná (nominantka SNS). "Uvidíme, neviem na to odpovedať," uviedla na otázku, ako sa bude ministrom rokovať vo vyhrotenej politickej situácii.

 

Ministrovi zdravotníctva Druckerovi neprekáža "ministrovať" ani počas súčasnej politickej situácie. "Kým bude vláda funkčná, budem pracovať na agende, ktorú mam rozpracovanú," uviedol Drucker s tým, že má zmysel v tejto práci pokračovať do poslednej chvíle fungovania vlády.
"Nie je správne nič nerobiť," myslí si Drucker. Nechcel komentovať, či by v súčasnej situácii pomohla výmena premiéra Roberta Fica (Smer-SD). "Neberte to alibisticky, ale som nominant Smeru-SD a nie je jeho člen, mne neprináleží komentovať súčasnú politickú situáciu," dodal.

Stredajší program vlády je stručný. Dominuje mu návrh na odvolanie Viktora Stromčeka (Smer-SD) z funkcie štátneho tajomníka ministerstva dopravy a tiež z funkcie splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov.

Vláda odvolala Stromčeka z funkcie štátneho tajomníka aj splnomocnenca vlády

 

Viktor Stromček (Smer-SD) skončil vo funkcii štátneho tajomníka Ministerstva dopravy a výstavby (MDV) SR a tiež vo funkcii splnomocnenca vlády pre prípravu a realizáciu strategických parkov. Návrh na jeho odvolanie z týchto dvoch pozícií schválila na stredajšom zasadnutí vláda.

Otvoriť galériu
Návrh na odvolanie Stromčeka z postu štátneho tajomníka rezortu dopravy predložil na rokovanie kabinetu minister dopravy Árpád Érsek (Most-Híd). "Na základe písomného vzdania sa funkcie Viktorom Stromčekom som predložil vláde SR návrh na jeho odvolanie z funkcie štátneho tajomníka ministerstva dopravy," odôvodnil Érsek v materiáli.
Stromček sa už dlhšie spomína ako nový generálny manažér strany Smer-SD. Strana to zatiaľ oficiálne nepotvrdila, pre TASR to však v minulosti uviedli zdroje blízke Smeru-SD.

Funkciu generálneho manažéra Smeru-SD dlhé roky zastáva minister práce Ján Richter. Po vlaňajších krajských voľbách sa začalo hovoriť, že by sa tejto pozícii mal venovať človek na plný úväzok. Richter chce zostať ministrom, funkcia generálneho manažéra sa tak uvoľní. Menovať človeka na tento post je kompetenciou predsedu strany Roberta Fica.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Útok ruskej armády na mesto Dnipro.
Foto
Strašné následky po útoku ruskej armády: Medzi obeťami je aj dieťa! Zelenskyj sa vyjadril k nešťastiu
Podnikateľ bojuje s rakovinou lymfatických uzlín.
Chorého Fedora Flašíka previezli do cudziny: Zachránia ho na klinike prominentov?!
Alexej Navaľnyj († 47)
Zadržali podozrivých z útoku na ruského opozičníka: Bol blízkym spojencom Navaľného († 47)
(ilustračné foto)
Slováci, pozerajte na oblohu! Uvidíte tam niečo nezvyčajné
(ilustračné foto)
Zúrivý pes v Čechách napadol seniorku: Prišla o nohu, bojuje o život!
Bratislavské módne dni.
Foto
FOTOGALÉRIA z Bratislavských módnych dní: Nahodená Šimkovičová prišla s dcérou a aha, kto ukázal ZADOK!
Spišský hrad, Slovensko.
Komplikácie s obnovou Spišského hradu: Rekonštrukcia natrafila na ďalší problém
(ilustračné foto).
Letecké spoločnosti reagujú na vyostrený konflikt medzi Izraelom a Iránom: Čo sa mení?
(ilustračné foto)
Idem si po alebo pre vodu? Správna možnosť je len jedna! Vždy sa používa táto predložka
Bombardér B-1 Lancer (ilustračné foto).
Pád strategického bombardéra má tragickú dohru: Rusko informovalo o úmrtí, pátranie ďalej pokračuje
ilustračné foto
Irán pod zúrivou paľbou Izraela: Zasiahli výbuchy aj jadrové zariadenia?!
(ilustračné foto)
Pozor! Čierny kašeľ úraduje v tomto kraji: Čísla stúpajú, buďte opatrní