Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.03.2018 06:00 | Správy | Domáce správy

Farmári na východe Slovenska o Talianoch: Nino sa tu s Troškovou rád predvádzal!

Ako funguje taliansky biznis v okolí Trebišova? Antonina Vadalu (48), jeho dvoch bratov i bratranca a aj Carmineho Cinnanteho v Dvoriankach poznajú veľmi dobre.

Ich podnikanie s pozemkami a vôbec v agrosektore sprevádzali aj vyhrážky, dokonca bitky. Pre Nový Čas prehovoril jeden z prenajímateľov pôdy. Pod podmienkou zachovania anonymity prezradili ďalší zainteresovaní čo-to aj o vzťahu Antonina k bývalej pravej ruke Roberta Fica Márii Troškovej.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

 

Juraj Koscelanský (79) je síce na dôchodku, no má právnické vzdelanie a Talianmi sa obabrať nedal. „Cinnantemu som prenajal pôdu, takmer tri hektáre. Keďže neplatil, požiadal som o okamžité zrušenie nájomného vzťahu. Bolo nás viac, ktorí sme sa zhromaždili na jeho hospodárskom dvore, no ostatní vlastníci mu aj tak prenechali pôdu. Ja som však nepodpísal prechod z jednej firmy na inú a v skrátenom konaní požiadal súd o vydanie platobného rozkazu,“ vysvetlil Koscelanský.

Musel však využiť inú možnosť zrušenia všetkých platobných rozkazov a spravodlivosti sa dovolal až po súdnom pojednávaní. „To skončilo v môj prospech. Talian ma vyplatil a potešil sa, že odchádzam, lebo bude mať o jedného buriča menej,“ spomenul Koscelanský, ktorý neskôr pôdu prenajal práve Vadalovmu bratrancovi Pietrovi. „Bolo to asi v roku 2010, pričom podnikal v susedstve Cinnanteho. Vadala už riadne platil, zrejme po skúsenosti predchodcu. Napriek tomu ja Talianov za ich podnikanie u nás chváliť nebudem. Nie je za čo!“ dodal Koscelanský.

Otvoriť galériu

V Dvoriankach je tichým tajomstvom, že tu videli podnikať vlastne len Antonina Vadalu, hoci na papieri vystupovali aj jeho bratia Bruno a Sebastiano či bratranec Pietro. „O dvoch z nich sme počuli dodatočne z Talianska, že doma mali problémy. Antonino dokonca o Sebastianovi povedal, že ho radšej poslali na Slovensko, aby sa ho v Kalábrii zbavili...“ uviedol jeden z bývalých Vadalových zamestnancov. Priznal, že im dosť často meškali výplaty, ale dlhy šéf napokon vyrovnal.

Do Dvorianok na hospodársky dvor i do Trebišova zvykol Antonino, alebo Nino, ako ho tu každý volal, chodiť aj s Máriou Troškovou. „Predvádzal sa tu s ňou, každý čakal, kedy budú zásnuby a svadba. Určite to nebol vzťah medzi bratom a sestrou. Majka bola jeho frajerkou, no odrazu zmizla,“ uviedol ďalší zo zamestnancov. Dvaja Taliani z tohto klanu sa podľa neho na verejnosti netajili tým, že majú kontakty na polícii, prokuratúre i súdoch, čím si budovali povesť nedotknuteľnosti.

Niektorí ľudia majú skúsenosti aj s vyhrážkami a bitkami, ale z obavy o život radšej mlčia. Antonino Vadala v rozhovore pre TV JOJ odmieta spájanie s mafiou. „Keď už na Slovensku prešli 4 vlády, čo som tu, prečo až teraz je Antonino Vadala mafián. Predtým nevideli, že tu žijem, fungujem a robím?“ pýta sa. Rovnako hovorí, že s Troškovou boli ako brat a sestra, nie milenci.

Otvoriť galériu

Mama štátnej radkyne však jasne hovorila, že sa do seba zamilovali. „Slovenská polícia sa pritom na Vadalu pýtala aj talianskych antimafiánskych vyšetrovateľov. Tí podrobne v roku 2013 opísali väzby väčšiny mužov z gangu na mafiu. „Z úradných záznamov vyplýva, že Antonino Vadala počas svojich občasných návštev v Bova Marina sa stretával s pochybnými osobami a s najvyššími predstaviteľmi organizovaného zločinu, napojenými hlavne na mafiánske skupiny Vadala – Talia z Bova Marina a Libri – Zindato z Reggio Calabria,“ povedala protimafiánska agentúra.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, kz

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Americký občan Russell Bentley bol zabitý v Moskvou okupovanom východoukrajinskom meste Doneck.
Američania smútia! Ich občan bojoval na strane proruských separatistov: V Donecku ho zabili
Close up focus on female mixed race palm hand showing stop sign, serious african american woman protesting against bullying in society, sexual or racial discrimination, denying family abuse indoors.
Tento štát chce zrušiť zákon, ktorý bráni mrzačeniu žien: Akú to bude mať dohru?
Wind Power Generator
Holanďania si posvietia na veterné turbíny: Nastavia kamery, toto chcú zistiť
Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!