Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
09.03.2018 10:03 | Šport | Šport mix
Foto

Ministerstvo reaguje na medzinárodnú hanbu: Prečo Kuzminovej nezaplatili hotel?!

Žiadna zmena. Hoci slovenský šport sa na nedávnych ZOH 2018 zviditeľnil hlavne vďaka biatlonu, pozitívny ohlas v podobe prílevu financií to neprinieslo.

Fotogaléria
9
fotiek v galérii

Manžel a tréner trojnásobnej medailistky z Pjongčangu Anastasie Kuzminovej Daniel Kuzmin na meškajúce financie poukázal ešte priamo v Kórejskej republike a jeho slová následne potvrdil aj prezident Slovenského zväzu biatlonu Tomáš Fusko.

Po ukončení individuálnych disciplín sa ako prvý ozval Daniel Kuzmin a poukázal na chýbajúce financie, ktoré mali byť na účte pre TOP tím. „Bol by som rád, keby sa ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu trošku zobudilo. Reprezentujeme predsa celé Slovensko a nielen seba, no táto situácia sa opakuje každý rok. Hovorím to nielen v súvislosti s nami, ale aj v mene ďalších TOP slovenských športovcov, ktorí majú taktiež pozastavené peniaze,“ povedal pre Nový Čas Kuzmin a varoval, že na ďalšie preteky Svetového pohára tím jeho manželky vycestuje za vlastné peniaze. Krízovú situáciu potvrdil následne aj šéf zväzu, podľa ktorého síce dostal prostriedky, no z nich je podľa zákona len časť určená na reprezentáciu. Tej pritom vrcholí sezóna vo Svetovom pohári a na pokrytie nákladov to absolútne nestačí.

„Tým, že sme zimný šport, sme jednoznačne poškodení. Veď sezónu máme od novembra a potom hlavne prvé mesiace v roku. Musíme bežať svetové poháre, IBU poháre, organizovať domáce súťaže a to všetko sa deje hlavne v januári. Navyše pre TOP tím, kde je Anastasia Kuzminová či Paulína Fialková, sme neprijali nič a dokonca sme ani nevideli zmluvu. Pritom už v januári sme ju mali mať podpísanú a peniaze mali byť na účte,“ dodal Fusko.

 

Pozdrav z Talianska

Zároveň upozornil, že už počas ZOH museli platiť zálohy za letenky či ubytovanie a nemôžu si dovoliť hazardovať s dobrým menom, aby zostali dlžní za ubytovanie v Nemecku, Francúzsku či Taliansku. A práve z talianskeho Anterselve sa už jeden hotel ozval s upomienkou za nevyplatenú faktúru vo výške 2 000 € za pobyt Anastasie Kuzminovej a jej tímu na sústredení od 22. ja­nuára!

„Sme v patovej situácii, pretože aj keď z iných zdrojov sme vyčlenili peniaze napríklad na platenie Nastinho servisného tímu, nevieme uhradiť ďalšie náklady, ktoré vznikli v roku 2018 do olympiády i po nej, keď zabojuje o veľký glóbus v SP,“ posťažoval sa pre denník Šport Tomáš Fusko, ktorého doplnil Daniel Kuzmin: „Zväz nám dlhuje už okolo 5 000 eur za trajekty či vosky, čo platíme zo svojich vlastných peňazí. To je tým, že ich nemá od ministerstva.“

 

Stanovisko ministerstva:

„Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR v tejto chvíli nerozdelilo finančné prostriedky na TOP tím na žiadneho športovca, ale snažíme sa o čo najskoršie pokrytie týchto nákladov. Príspevky na prípravu športovcov podľa zoznamu športovcov zaradených do TOP tímu sú pripravené na predloženie na schválenie pani ministerke.“

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami
Health visitor at home
Zdravotná sestra popísala pozoruhodný jav tesne pred smrťou: Nikto nevie, prečo sa to deje
Princ William a jeho manželka Kate.
Foto
William a Kate zverejnili nečakanú FOTO: To musíte vidieť! Je na nej...
Marián si na obale svojho obloženého rožku všimol istú kuriozitu.
FotoVáš Tip
Marián si kúpil obložený rožok, po odbalení ho čakal šok: To myslia vážne?! Slovenský internet rozdelil na dva tábory
Politik z krajne pravicovej strany Alternatíva pre Nemecko (AfD) Björn Höcke.
Pravicový politik má vážny problém: Použil nacistický slogan?! Toto mu hrozí
Najjednoduchšia prevencia voči chorobám: Začnite od rúk! Nemocnice poskytnú užitočné rady
Vedci analyzovali mesačné kryštály z misie Apolla z roku 1972.
Je to tu! Vedci potvrdili, čo sa nachádza VO VNÚTRI mesiaca: Spadne vám sánka
ilustračné foto
Veľká zásielka pre Ukrajinu! Aha, čo im krajina odovzdala
Zuzana Čaputová počas návštevy Gymnázia Poštová a diskusie so študentkami a študentmi v Košiciach
Foto
Prezidentka úradovala v Košiciach: Takto znie Čaputovej postoj k východnému Slovensku
Dcéra mala s otcom vrúcny vzťah
Foto
Lauferova († 84) dcéra prelomila mlčanie: TAKTO to s otcom bolo naozaj! Posledné chvíle a rozlúčka