Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2018 15:25 | Správy | Domáce správy

Piatkové zhromaždenia sa môžu zvrhnúť: Prezident Gašpar zverejnil zaujímavú informáciu

Polícia zrealizuje v súvislosti s piatkovými (9.3.) zhromaždeniami s názvom Za slušné Slovensko mimoriadne bezpečnostné opatrenia, aby bol ich priebeh pokojný. Na štvrtkovej tlačovej konferencii to uviedol policajný prezident Tibor Gašpar.

Ten ľudí vyzval, aby priebeh podujatí bol pokojný bez incidentov. "Chcem ubezpečiť všetkých, polícia je tu preto, aby zabezpečila pokojný priebeh všetkých zhromaždení. Na druhej strane, absolútnu záruku nemôžem dať za správanie sa niektorých jednotlivcov," povedal Gašpar. Ako tvrdí, v týchto dňoch sa v spoločnosti vyvoláva množstvo emócií, a preto nevie, ako budú ľudia reagovať a s akým zámerom na zhromaždenia prídu.

Polícia podľa neho monitoruje a už sa aj zaoberá niektorými výzvami, ktoré sa objavili na internete a podnecujú ľudí k agresivite či násiliu počas podujatí. "Máme taktiež informácie, že sa chcú zapojiť fanúšikovia niektorých futbalových klubov, najmä tí ultra," uviedol policajný prezident. Ako podotkol, k bezpečnostným incidentom došlo aj na konci minulotýždňového smútočného pochodu v Bratislave a nevylučuje, že môže dôjsť k narušeniam pokojného zhromaždenia aj v piatok.

"Bol by som rád, aby sa tak nestalo. Vydali sme však pokyny policajtom, ktorí budú v uliciach, aby boli absolútne tolerantní. Tí, ktorí budú priamo pri zhromaždení, majú klasickou hliadkovou službou kontrolovať priebeh zhromaždení," spresnil Gašpar. Verejnosť zároveň vyzýva, aby sa v prípade zistení, že dochádza k narušeniu pokojného priebehu podujatí, obrátila priamo na prítomnú políciu či zavolala na linku 158.

 

Dopravu na miestach zhromaždení a v ich okolí budú regulovať dopravní policajti. Gašpar upozorňuje najmä na dopravné obmedzenia v Bratislave, a to zhruba od 16.30 h na Námestí SNP a v okolitých uliciach. Verejnosť tu musí počítať aj s obmedzením MHD. Vodičom, ktorí zvyknú parkovať svoje autá na týchto miestach centra Bratislavy, odporúča policajný prezident, aby si ich preparkovali a nedošlo tak k ich poškodeniu. Gašpar zároveň vyzval, aby účastníci zhromaždení nepoužívali drony.

V desiatkach slovenských miest, ale i svetových metropolách sa v piatok uskutočnia zhromaždenia s názvom Za slušné Slovensko. Najväčšie sa očakáva v Bratislave. Organizátori požadujú dôkladné a nezávislé vyšetrenie vraždy investigatívneho novinára Jána Kuciaka a jeho snúbenice Martiny Kušnírovej za spoluúčasti medzinárodných vyšetrovateľov, novú dôveryhodnú vládu, ktorej súčasťou nebudú ľudia, u ktorých existujú podozrenia z korupcie a prepojenia na organizovaný zločin.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Silné búrky v Afganistane a Pakistane si vyžiadali najmenej 137 obetí.
Foto
V krajine vládne PEKLO: Silné búrky majú obrovské množstvo obetí
(ilustračné foto)
Česko má nového milionára! TIETO čísla mu priniesli šťastie: Poriadne si prilepšil
Bývalá česká tenistka Andrea Sestini Hlaváčková nedávno porodila druhú dcéru.
Po pôrode krutá rana: Manžel bývalej českej tenistky má rakovinu!
S Reném tvoria nerozlučnú dvojicu.
Foto
Plačková sa po rokoch vrátila k najťažším dňom: Prezradila nové detaily o NEVERE manžela! Čo by dnes robila inak?
(ilustračné foto)
Krajinu zasiahlo silné zemetrasenie: Zrútili sa náhrobné kamene, hlásia aj zranených
Zuzana sa teší z prvého vnúčaťa.
Foto
Zuzana Vačková opäť zamilovaná: Ukázala NOVÉHO muža! Je to chlap ako HORA
Izraelskí vojaci riadia tank na hraniciach s pásmom Gazy.
Mučil Izrael zamestnancov OSN? Zarážajúce obvinenia: Toto sa malo diať
(ilustračné foto)
Požiar včelárskej dielne: Podpálil ju niekto úmyselne?! Strašné, aká veľká škoda vznikla
Ilustračné foto
Okrem mrazov na Slovensku očakávajte aj NEPRÍJEMNÝ jav! Kde udrie najviac?
V seriáli Výnimočná Nikol dostáva do kolien ľudí svojím humorom.
Foto
Pauhofová prehovorila o svojom NÁVRATE z materskej: Ako zvláda pracovný kolotoč!
Juraj nevynechal ani jeden zápas Montrealu v sezóne.
Foto
Hokejoví fanúšikovia sú vo vytržení: Slafkovský zarobil balík a potvrdil štart na MS! Kto ešte príde?
Si Ťin-pching, Joe Biden.
Čína a USA sú na nože! Posielajú si drsné odkazy, situácia sa zhoršuje: Čo je za tým?