Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
08.03.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Herečka Anna Šišková priznala ťažké depresie: Liečba u psychiatra!

Musela vyhľadať pomoc odborníkov! Herečka Anna Šišková (57) priznala, že jej život nebol vždy prechádzka ružovou záhradou.

Musela sa totiž popasovať s vážnou depresiou. Osud jej totiž postavil do cesty ťažké prekážky, ktoré ju dohnali až k psychiatrovi a užívaniu silných liekov. Zásadný podieľ na tom mali nielen vážne zdravotné problémy, ale aj nešťastie v láske, ktoré ju nesmierne ranilo. Herečka dospela až do takého štádia, že sa bála smrteľnej choroby.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Anna Šišková si prešla v živote zložitým obdobím, ktoré jej na dlhší čas nalomilo duševné zdravie. „Mala som problémy s chrbticou a strašne dlho sa mi to vlieklo a skončilo to tak, že som mala taký pocit menejcennosti, že nemôžem dobre chodiť, že som v bolestiach na javisku, neustále bolesti mi spôsobili depresiu, úzkosť a tak som išla k neurológovi,“ priznala herečka v relácii Silná zostava. Neznesiteľné bolesti ju dokonca dohnali až na operačný stôl. „Nemohla som chodiť, len som ležala, tak som bola z toho veľmi depresívna,“ povedala Novému Času uznávaná umelkyňa, ktorá vtedy musela rok užívať aj veľmi silné lieky na potlačenie úzkosti, ktorá ju prenasledovala dlhú dobu.

Zvádzala boj

 

Stavy úzkosti sa však objavili opäť, a to v období, keď jej skrachovalo manželstvo s režisérom Jurajom Nvotom. S tým tvorila pár dlhých osemnásť rokov a majú spolu dcéru Terezu. Manželia sa rozviedli po tom, čo sa herečka pred dvanástimi rokmi zaľúbila do kolegu Juraja Kemku. Až s veľkým odstupom času priznala, že krach manželstva ju hlboko poznačil na duši a zápasila s depresiou, ktorá jej strpčovala život. A to až do takej miery, že musela vyhľadať pomoc odborníkov, ktorí jej pomohli dostať sa z ťažkej životnej situácie. „Bojovala som s tým, keď som sa rozišla so svojím prvým mužom, a na to mi zomrela moja matka. Vtedy som mala hlboké úzkosti a musela som navštíviť lekára,“ priznala Novému Času Šišková, ktorá vtedy vyhľadala pomoc psychológa a neskôr aj psychiatra.

Otvoriť galériu
V kritickom období sa bála, že tieto ťažkosti prerastú aj do niečoho oveľa vážnejšieho. „Jedna moja kamarátka sa takto trápila a bolo evidentné, že má depresiu. Ja som ju stále posielala k doktorovi, ona nechcela a v priebehu roka dostala rakovinu a zomrela. To duševné zdravie je tak spojené s tým fyzickým, že som sa bála, že dostanem rakovinu,“ priznala.

Nie je to hanba

Podobné roky trápenia sú už podľa jej slov minulosťou, je však presvedčená, že úzkosti by sa nemali zanedbávať. „Poznám veľmi veľa ľudí, ktorí nimi trpia a majú problém sa s tým priznať, alebo ísť to liečiť. Stane sa to skoro každému aspoň raz za život. Stále sa za to hanbíme, ako keby to bolo niečo, že nás budú brať za bláznov, ale to nie je tak,“ apeluje touto cestou Šišková, pre ktorú je depresia, našťastie, už len trpkou spomienkou.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky
Donald Trump.
Trumpovi ide o veľa: Najvyšší súd rozhoduje o jeho osude! Verdikt môže mať ďalekosiahle dôsledky
Vodička nafúkala takmer 3 promile.
Kamošky sa stretli za mrežami: Policajti takú KURIOZITU už dlho nezažili
Pre doktora si kolegovia pripravili nádherné prekvapenie
Záchranári sa po 32 rokoch lúčili s kolegom Liborom: Obrovské PREKVAPENIE, nezmohol sa na slovo
Ilustračné foto
Taliansko sa búri: Ostro odsúdilo trest smrti pre iránskeho rappera!
Hanychová krátko po pôrode milionára opustila.
Spor medzi Hanychovou a Soukupom sa vyostruje: Keď TOTO urobíš, vytrhnem ti... Drsné VYHÁŽKY!
Pilot dal vyskúšať svojim deťom riadenie. (Ilustračné foto)
Smrteľný pád lietadla po príšernej chybe pilota: Nechal riadiť deti? Desivé POSLEDNÉ slová a detaily tragédie!
Ilustračné foto
Čína si predvolala na koberček nemeckú veľvyslankyňu: Pozrite sa, ako na to zareagovala
ilustračné foto
Rusko pení: Tvrdí, že zaútočí na Poľsko! Prezradilo, kedy by k tomu mohlo dôjsť