Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
07.03.2018 07:55 | Správy | Krimi | Vražda Kuciaka

Koalícia visí na vlásku, premiér ešte pritvrdil: Strach zo Sorosa!

Ani po kritike z vlastných radov si vysokopostavení smeráci nepripúšťajú, že po Slovensku šíria neoverené konšpiračné teórie.

Premiér Robert Fico (53) si zaumienil, že za vnútropolitickú krízu po smrti Jána Kuciaka († 27) a Martiny Kušnírovej († 27) nemôže udržiavanie ministra vnútra na svojom poste a hnev Slovákov, ale maďarský filantrop George Soros (87). Po tom, čo ho verejne spojil s prezidentom Andrejom Kiskom (55), Fico ešte pritvrdil napriek tomu, že ohrozuje zotrvanie vládnej zostavy.

 

„Situácia a nálada v spoločnosti je vybičovaná, hovorí sa v nej o všeličom. A tak, ako sa hovorí o tom, prečo niektorí z opozície používajú slová ako prevrat, majdan, tak si mnoho ľudí zo Slovenska dávalo aj otázku, ktorá sa týkala pána Sorosa. Preto aj otázku pána premiéra vnímam tak, že sa opýtal za týchto ľudí a pán prezident odpovedal,“ bránil Fica podpredseda Smeru Peter Pellegrini. Reagoval na premiérove slová, ktorými naznačoval, že Kiska sa spolčil so Sorosom, aby vyvolal štátny prevrat. „Pýtam sa, prečo 20. septembra 2017 v New Yorku na 5. Avenue išla hlava štátu na súkromnú pôdu k človeku, ktorý má pochybné meno. A ten pán sa volá Soros. Viem, o kom sa bavíme, ako sa tento človek správa. To, čo sa stalo po vražde, naznačuje, že je tu pokus o totálnu destabilizáciu,“ povedal Fico.

Pellegrini mu v utorok kryl chrbát a tvrdil, že Kiska ho na stretnutie so Sorosom nezavolal napriek tomu, že s ním bol v New Yorku. „Keby som bol býval ako člen oficiálnej delegácie na tom stretnutí, nemuseli sme dnes takéto otázky klásť, pretože by sme boli všetci informovaní,“ povedal Pellegrini, no sám sa vyhol odpovedi na to, či konšpiráciám o tom, že Kiska si v USA dohodol so Sorosom prevrat, verí. „To je môj obraz a ten si nechám pre seba,“ dodal.

Otvoriť galériu
Ficove slová o zahraničnom nepriateľovi už v pondelok odsúdil jeho koaličný partner Most. „Namiesto hľadania riešení na vzniknutú situáciu hľadal premiér vinníka v zahraničí. Premiér zvolil nebezpečnú cestu, z ktorej už nemusí byť návrat. Preto vyzývame premiéra Fica, aby svojimi slovami neznemožnil ďalšie rokovania o rekonštrukcii vlády,“ znie stanovisko Bugárovej strany. Napriek tomu Fico aj v utorok útočil na prezidenta namiesto toho, aby sa venoval prepojeniam talianskej mafie na ľudí na Úrade vlády. „Môžete ma obviňovať z konšpiračných teórií, je mi to jedno. Je neuveriteľné, s akou rýchlosťou sa opozícia a prezident pokúšajú o demontáž výsledku legitímnych parlamentných volieb,“ povedal premiér.

Kiska podľa neho neodpovedal na jeho otázku, prečo sa stretol v septembri s miliardárom Sorosom, „ktorý výrazne ovplyvnil dianie vo viacerých krajinách,“ bez predstaviteľov ministerstva zahraničných vecí. „Ak hovoria, že sa zaoberali postavením Rómov na Slovensku, blbosť na entú, tak prečo tam neboli predstavitelia štátu,“ dodal Fico.

Destabilizuje

Premiér pokračoval v konšpiráciách so Sorosom aj po tom, čo ho potopil vlastný minister zahraničia Miroslav Lajčák. „Sú to problémy domácej slovenskej politiky a hľadať ich príčiny za hranicami nám nepomôže,“ hovoril Lajčák. Hovorca prezidenta Roman Krpelan na Ficovu reakciu odpovedal, že premiér ignoruje, že sa mu rúca vláda. „Odpútavanie pozornosti konšpiračnými teóriami nezbavuje premiéra povinností riešiť hlbokú politickú krízu, alebo uvoľniť miesto niekomu, kto to dokáže,“ skonštatoval Krpelan a pridal, že premiér „každým krokom destabilizuje celú spoločnosť“. Na kartu so Sorosom už roky hrá maďarský premiér Viktor Orbán. Našich južných susedov nechal oblepiť bilbordami, kde varoval ľudí pred ich rodákom.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Lekári mu inak odporučili, aby nepracoval a odpočíval na vidieku.
Konktrovezný zákon Británie o migrácii: Podpíše sa pod také čosi kráľ?
Radoslav Ksiažek (vľavo), Štefan Kuffa a Filip Kuffa (vpravo).
Kauza Kuffovcov o útokoch na farmárov a podvodoch s pôdou: Súdny proces pokračuje
Ana chcela ujsť pred trápením a odísť zo sveta dôstojne.
Ana († 47) bojovala za eutanáziu a vyhrala: Únik z nekončiaceho PEKLA
Ranná zrážka električky s chodkyňou.
Foto
Vážna nehoda v Bratislave: Električka vrazila do chodkyne! Skončila v nemocnici
(ilustračné foto)
Magický ZÁBER, aký sa podarí raz za život: AHA, čo bolo vo vlne vedľa surfistky
Matka s 9-ročnou dcérou na kolobežke spôsobili nehodu.
Foto
Totálna nezodpovednosť matky: S dcérkou skončili v nemocnici! Zovrie vám krv v žilách, čo s ňou robila na ceste
Fedor Flašík * 14. 1. 1958 † 22. 4. 2024.
Foto
Flašík († 66) stvoril Fica aj Mečiara: Mal ešte veľa plánov! Čo prezradil Kollár?
Miroslav Šatan, prezident SZĽH.
Šatan potvrdil päť posíl z NHL, v hre ešte ďalšie mená: Kedy sa pripoja k tímu?
Súdny proces s exšéfom Najvyššieho súdu Štefanom Harabinom.
Súdna rada sa vyjadrila o možnom návrate Harabina: Takto sa k tomu postavili členovia
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Aktualizované
Živelná pohroma na Slovensku sa rozširuje: Mimoriadnu situáciu vyhlásili v ďalších okresoch
75. výročie Hudby Ministerstva vnútra SR v SND.
Foto
ODMENA za podporu prezidentského kandidáta? Majk Spirit šokuje: Mohol som si PEKNE privyrobiť!
Ramzan Kadyrov
Šokujúce odhalenia z elitnej kliniky v Moskve: Významný politik má byť nevyliečiteľne chorý