Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
30.03.2018 13:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Toto by ste si nikdy nemysleli! Veľké odhalenie o Marte Sladkej zo Susedov

Marta Sládečková (60) alias Marta Sladká je v Susedoch neprehliadnuteľná. Niežeby to bolo kedysi inak, no k jej hurónskemu smiechu pribudol aj šatník, za aký by sa nemusela hanbiť žiadna milionárka so zlým vkusom.

Až na to, že všetky tie extravagantné kúsky pochádzajú z obchodov, kde nikto so zdravým rozumom a s plnou peňaženkou nenakupuje...

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Čím horšie, tým lepšie. Asi takto vyzerá heslo, ktorým sa riadia tvorcovia Susedov, pokiaľ ide o šatník Marty Sladkej, čerstvej vdovy po ruskom oligarchovi. „Povedala by som, že práve Marta sa mi oblieka najľahšie zo všetkých. Urobiť karikatúru z takejto postavy, to je úplná polahoda,“ vysvetlila nám s úsmevom kostýmová výtvarníčka obliekajúca Susedov, Ľubica Jarjabková, ktorá si ešte pred štartom novej série predstavila, že boháčka Sladká by mala mať na sebe niečo biele v kombinácii so zlatou.„Aby z toho išla noblesa... Potom som uvidela jeden extravagantný domáci komplet, skoro až teplákový textil, vrch s netopierími rukávmi a hovorím si: Toto by nebolo zlé. Ale ešte niečo to potrebuje,“ spomína.

To „niečo“ nakoniec objavila vo forme šialených zlatých tenisiek na platforme. „Marta ich nosí skoro ku všetkému. Tento doplnok má navodiť dojem, že je ešte stále mladá, ale zase solventná. Všetko sa to trochu náhodne pospájalo a vznikol jej prvý outfit. A ten ma ďalej inšpiroval,“ rozpráva Ľ. Jarjabková. 

 

Super gýče

Ak by ste si mysleli, že Sladkej vecičky pochádzajú z módnych butikov, veľmi by ste sa mýlili. „Nakupujem na trhu, z prapodivných obchodov, kde by sa normálne človek nezastavil, lebo tam majú super gýče. Boli by ste prekvapení, koľko ich tu máme,“ prezrádza kostymérka. „Tu však o to ide, vrhnúť trochu kritický pohľad na zbohatlíkov. Na ľudí, ktorí nevedia, ako by dali svoje bohatstvo najavo. Takže čím väčšiu haluz som niekde uvidela, tým rýchlejšie som po nej chmatla. Tie veci sú skoro prvoplánové a úplne na mňa vyskakujú. Hlavné však je to, že pani Sládečková je vynikajúca herečka, skvelá komička a ona tie veci vie používať.“

Otvoriť galériu
Ako vlastne herečka zareagovala, keď prvýkrát uvidela, v čom bude pred kamerami? „Pišťala od radosti. Herci vždy uvítajú, keď ich inšpirujete takýmto spôsobom, usmieva sa kostymérka, a zároveň dodáva: „Do úplných vulgárností však nejdeme, napr. do veľkých výstrihov. Vždy sa snažím tie kostýmy robiť tak, aby aj daný herec mal do toho čo vložiť, lebo keď poviete kostýmom všetko, je to kontraproduktívne. Nejaké tajomstvo tam musí zostať.“

Kožuchy roztrhali

Samozrejme, podobne ako šaty, aj Martine výrazné „zlaté“ doplnky dokopy nič nestáli, keďže ide len o bižutériu. V seriáli sa však dva exkluzívne kúsky predsa len objavili. Boli to tie fajnové kožuchy v tretej časti, ktoré si Sladká prišla schovať k Lászlóovi. „Tie boli originály. Mali sme ich požičané zo Slovenskej televízie, bola to pravá líška a tuším bizam. Ale po tej dramatickej scéne, kde sa nimi herečky obhadzovali, sme ich museli dať do opravovne. Povolili na nich švy, predsa len, už majú svoje roky,“ dodáva so smiechom Ľ. Jarjabková.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Peter Derňár, Nový Čas víkend

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc