Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
01.03.2018 12:00 | Správy | Domáce správy

Rodina Ficovej radkyne Troškovej prežíva peklo, jej mama prehovorila: Majke sa vyhrážajú smrťou!

Boja sa o život. Matka Ficovej asistentky Troškovej Mária Trošková (53) sa utápa v slzách a v strachu nevychádza v tieto dni ani z domu.

Po tom, ako sa objavili prvé informácie o tom, že jej dcéra Mária Trošková (30) mala blízko k Vadalovi a Jasaňovi, nastal u Troškovcov doslova teror. Začali im chodiť výhražné esemesky, ktoré privolávajú pomstu a smrť asistentke. Trošková sa tak v stredu obrátila na políciu a podala trestné oznámenie. Podľa mamy má jej dcéra policajnú ochranu.

Matka Ficovej asistentky Mária Trošková (53) sa bojí o život svojej dcéry. „Moja dcéra musí byť pod policajnou ochranou, v  izolácii, ani mi nedovolia s ňou teraz komunikovať. Veľmi sa bojím o jej život,“ plače dvojnásobná matka, ktorej dcéra sa dostala do vysokej politiky pred pár rokmi a to rovno k  najmocnejšiemu mužovi – Robertovi Ficovi. Po tom ako sa v textoch investigatívneho reportéra Jána Kuciaka († 27), ktorého zavraždili, objavili informácie o prepojení jej dcéry na Vadalu a Jasaňa, jej prišli esmemesky, v  ktorých sa mladej asistentke vyhrážajú zabitím. „Ty špinavá mafiánska k**va. Pôjdeš dole aj ty,“ cituje s plačom text jednej z nich zúfalá matka, ktorý takýto hrozný útok ešte nezažila. „Bojím sa o jej život, ale bojím sa aj o svoj. Nevychádzam z bytu a nikomu neotváram. Mária je izolovaná, ale my nie a s manželom podnikáme kroky na zaistenie aj našej bezpečnosti. To nie je normálne, čo sa deje,“ hovorí s plačom.

Otvoriť galériu

V stredu podala trestné oznámenie na polícii a  momentálne ani nechodí von. Potvrdil to aj Úrad vlády. „Po tom, čo sa v médiách objavilo spájanie mena Márie Troškovej s touto tragédiou, sa objavili viaceré prípady vyhrážania sa jej fyzickou likvidáciou. Preto jej bola pridelená policajná ochrana tak, ako aj viacerým novinárom zainteresovaným v tomto prípade,“ uviedli z Úradu vlády.

 

Výhražné správy chodia na telefón aj na profil matky na sociálnej sieti. „Bojím sa, že jej ublížia nejakí psychopati, že ju zrazia autom. Obchod so šperkami ako byt máme non stop napojený na kamery,“ dodáva utrápená žena. Podľa jej slov je vážne chorá a má takú ťažkú  diagnózu, že nevie predpokladať , ako dlho bude žiť. Vadalu pani Trošková pozná iba povrchne, dva roky mal s jej dcérou vzťah, ale po tom, ako sa Vadala oženil s Taliankou, prerušila akékoľvek styky. „Boli do seba zaľúbení, chceli sa zobrať. Rozišli sa náhle a odkedy si našiel Talianku, už s ním ani nekomunikovala,“ hovorí mama Mária. Dodáva, že u Jasaňa jej dcéra pracovala po tom, ako našla inzerát na miesto asistentky uňho, tak ako mnoho iných mladých ľudí, ktorí hľadajú prácu cez inzeráty na internete.

Otvoriť galériu

Pochybuje, že je za Kuciakovou vraždou ‘Ndrangheta, nezabíjajú podľa nej ženy a neútočia na ľudí v domoch. Vadala je podľa nej „brepta, ktorý všade bol a všetko kúpi,“ ale skutočnosť je iná. Informácie o tom, že by s ním jej dcéra alebo ona mala nejaké obchody súvisiace s podozrivými talianskymi firmami napojenými na mafiu, odmieta. Nemyslí si, že ho zabila talianska mafia a nemyslí si, že to bolo kvôli tomuto článku. Sú podľa nej za tým určite väčšie ryby ako tie, čo opísal Kuciak v poslednej reportáži.

Pamiatku Jána Kuciaka († 27) a jeho snúbenice si môžete uctiť TU.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Jana Rojková

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Situácia s jedlom v Pásme Gazy je hrozivá (ilustračné foto).
Izraelský útok v Rafahu je na spadnutie: Z mesta utekajú ľudia, sú ich stovky tisíc!
Slovenský brankár Marcel Melicherčík.
Foto
Po konci finále vyplávala pravda na povrch: Prečo Spišiakom chýbala brankárska jednotka?
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
Roman Malatinec (Hlas-SD)
Malatinec k novele o medveďoch: Ľudia na Slovensku na tento zákon čakajú
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Na snímke minister financií SR Ladislav Kamenický (Smer-SD) počas 3. chôdze NRSR k Programovému vyhláseniu vlády (PVV)
Rezort financií má farmárom poskytnúť návratnú finančnú výpomoc: Musia splniť podmienky