Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
28.02.2018 10:57 | Prominenti | Domáci Prominenti

Andy Kraus má už televízie plné zuby, prišiel s ráznym rozhodnutím: Sú Susedia ohrození?!

Chce to zabaliť! Andy Kraus (50) patrí medzi scenáristickú špičku, no v najlepšom sa rozhodol so svojím remeslom seknúť.

Koniec v televíznej brandži, kde má na konte desiatky úspešných projektov, je tak na spadnutie. Susedia, ktorí trhajú rekordy sledovanosti, majú byť poslednou bodkou za jeho dlhoročnou kariérou. Andy má už dobre premyslené, čomu sa chce venovať, keď za sebou v Markíze nadobro zatvorí dvere. Náhradný plán pritom nemá s tým, čo robí dnes, absolútne nič spoločné.

 

Seriál Susedia, ktorý od januára pravidelne „pripútava“ k obrazovkám viac než pol milióna divákov, má byť symbolickou Krausovou rozlúčkou s jeho pestrou scenáristickou kariérou. „Zatiaľ sme sa s Markízou dohodli na desiatich častiach a uvidíme, či to zafunguje, alebo nie a ako veľmi,“ povedal o staronovom projekte pre magazín Sparkling. Podľa jeho slov to vyzerá na nezadržateľne sa blížiaci koniec. „Celkový počet nových epizód zatiaľ nekomunikujeme. Zatiaľ ich bolo odvysielaných deväť,“ vyjadrila sa PR manažérka Markízy Ľudmila Raceková.

Keď sa Susedia vysielali v rokoch 2006 až 2007, mohli sa diváci potešiť až z 51 dielov. Či ich bude toľko aj tentoraz, je zatiaľ stále otázne. Susedia však majú byť Krausovým ukončením púte televíznym svetom a začiatkom celkom inej dráhy. „Mám v pláne týmto symbolicky uzavrieť svoju televíznu kariéru a otvoriť si malú kaviareň. Bude to niečo iné, ako sú ľudia zvyknutí, ale viac neprezradím,“ dodal pre spomínaný časopis Kraus, ktorý tak bude namiesto písania a listovania scenárov zarábať na káve. Kedy presedlá od písania a rozosmievania divákov nadobro za kaviarenský stolík, je zatiaľ vo hviezdach.

Otvoriť galériu

Plánoval to dlhšie

Isté je, že úvahy o konci kariéry v Krausovi dozrievali už niekoľko mesiacov. Ešte pred vlaňajšou oslavou svojej päťdesiatky Andy avizoval, že si chce dať po pätnástich rokoch pauzu. „Už sa nepúšťam do ďalších projektov. Jeden posledný, televízny, chystám a potom už ‚šmytec‘!“ povedal Novému Času v apríli minulého roka, keď ešte nikto netušil, že už pripravuje nových Susedov.

Rozhodnutie dať si pracovný pohov prišlo v období, keď Krausovi stroskotalo šestnásťročné manželstvo a chcel sa viac venovať deťom. No hoci relaxoval na Slovensku aj v zahraničí a okrúhle jubileum oslávil v Amerike, odhodlanie oddychovať mu dlho nevydržalo. Nový Čas scenáristu ohľadne jeho podnikateľských plánov oslovil, do uzávierky sa však nevyjadril.

Susedia trhajú rekordy

Slovenský sitkom Susedia najprv vysielal v rokoch 2006 až 2007 a stal sa najsledovanejším slovenským seriálom, vyrobeným po roku 1989. Rovnakú pozíciu má seriál z pera autorskej dvojice Andyho Krausa a Petra Marcina aj po jedenásťročnej odmlke. Keď sa 1. 1. 2018 vrátil na obrazovku, sledovalo ho viac ako milión divákov a odvtedy stále kraľuje v priečkach programovej ponuky slovenských staníc.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Magdaléna Magdová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Najnebezpečnejší ostrov na Zemi? Cudzincov tam čaká SMRŤ! Desivé, čo sa o ňom hovorí
Michal Šimečka a Robert Fico
Progresívne Slovensko kritizuje Fica: Premiér hovorí a koná ako geopolitický analfabet
42-ročná kameramanka Halyna Hutchinsová a americký herec Alec Baldwin.
Foto
Padol rozsudok v prípade zastrelenia kameramanky († 42): ZLÁ správa pre Aleca Baldwina!
(ilustračné foto)
Úplný zákaz fajčenia? Krajina plánuje zaviesť prelomovú vec! Pozrite sa, o čo ide
Obyvatelia Karlovej Vsi budú mať k dispozícii participatívny rozpočet
Nenormálne, čo sa deje v hlavnom meste! Výzva pre obyvateľov
ilustračné foto
Vážne varovanie Iránu: Odpoveď bude tvrdá, rozsiahla a BOLESTIVÁ! To sa Izraelu páčiť nebude
Ilustračné foto
Muž trpel neznesiteľnými bolesťami penisu: Okamžitá OPERÁCIA! Neuveríte, čo sa mu stalo
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov
V Bratislave sa zrazili električky.
Bratislavčania, toto vás nepoteší! Dopravné obmedzenia sa predĺžia: Pripravte sa
Ilustračné foto
Kolaps celého ekosystému? Odborníci sú v pozore! Koralové útesy môže postihnúť najhoršia katastrofa v histórii
Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...
(Ilustračná foto)
Zlé správy: Znovu to stúpa! Tento okres má problém, dajte si pozor