Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
24.02.2018 12:15 | Šport | ZOH Pjongcang 2018
Video

Famózna Ledecká opäť pred novinármi perlila: Mama sem priletela trochu sfetovaná!

Dvojnásobná olympijská víťazka Ester Ledecká sa teší domov na české jedlo.

Po pondelkovom návrate z kórejského Pchjongčchangu sa chystá privítanie olympionikov na pražskom Staromestskom námestí, kde pozdravia fanúšikov dvadsať rokov po slávnom triumfe hokejistov v Nagane.

"To je fajn. Dúfam, že tam bude so mnou veľa fanúšikov a že si užijeme," povedala Ledecká. Napodobní hromadné oslavy futbalistov či hokejistov po úspešných akciách. "To nie je len kvôli mne, medailistov je viac," uviedla dvadsaťdvaročná lyžiarka a snowboardistka.

Z Ledeckej sa vďaka hrám v Pchjongčchangu stala hviezda presahujúca české hranice, a to predovšetkým vďaka triumfu v lyžiarskom super-G, na ktorý nadviazala výhrou v paralelnom obrovskom slalome na snowboarde. Ako hviezda sa však necíti. "Ako hovorím, pre mňa tá najväčšia párty skončila v čase, keď som prešla cieľovou páskou," povedala.

 

Podobne ako po super-G dnes ďakovala realizačnému tímu a zvlášť vyzdvihla matku Zuzanu, ktorá má strach z lietania, ale do Kórey priletela. "Prišla sem trochu sfetovaná a ja ju teraz celú dobu naspäť budem držať za ruku," povedala Ledecká a s úsmevom smerom k mamičke doplnila: "Snáď ju to lietanie naučíme." Okrem súčasného tímu poďakovala aj jej prvým snowboardovým trénerom.

V Česku sa pred pokračovaním Svetového pohára, v ktorom môže tretíkrát v rade vyhrať celkové hodnotenie paralelných disciplín, tešila na jedlo. "A dám si konečne iné než to kórejské. Je to dosť podobné. Ale teraz sa teším, že si dám Milku."

Na Kóreu a olympiádu bude spomínať rada. "Do konca svojho života. Sú tu skvelí ľudia. Trate boli perfektne pripravené. Bola som vo všetkých troch lyžiarskych areáloch, takže som mala šancu jazdiť na všetkých zjazdovkách. A bolo to úžasné. Sú tu skvelé zjazdovky a veľmi rada som si na nich zajazdila. "

Fanúšikovia aj členovia českého tímu po jej víťaznej jazde znovu obracali bundy z bielej strany na zlatú na oslavu triumfu, Ledecká ale ďalej chodila v bielej. "Pretože to je znamenie Evy Samkovej a ja jej ho chcem nechať, takže si bundu nechám bielu," spomenula snowboardcrossárku, ktorá si ako prvá otočila bundu po víťazstve v Soči.

Na tlačovej konferencii sedela Ledecká znovu v lyžiarskych okuliaroch. "Jednoducho si budú musieť zvyknúť," povedala smerom k novinárom. "To nie je tak, že by som sa nejako hanbila, ale po celom dni som predsa len dosť strhaná. A každý nemusí vedieť, kam sa pozerám. Väčšinou dosť zazerám na všetky možné veci, to je o mne dosť známe. Ja som trochu taký Mimoň, tak aby to neprišlo niekomu neslušné," vysvetľovala.

Sama sa na novinárku aj zahrala. Keď prišla do tlačového strediska, už na otázky zodpovedali obe nemecké medailistky. "Sadla som si na bobek a čakala som, až budem môcť ísť. Nejaký novinár mi ponúkol, nech si sadnem vedľa neho. Tak som si sadla do radu vedľa novinárov, a keď už som tam bola, tak už som sa spýtala," uviedla Ledecká.

Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: © Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Ondrej Rusnák (35)
Foto
Hokejový expert o Slafkovskom a MS: Na ľade si dobre rozumie s... Sledujte, čo povedal!
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!
Ruský prezident Vladimir Putin.
Problémy v živote Putinovej exmanželky? Úrady zasiahli proti jej partnerovi! S týmto sa môžu rozlúčiť
Poľský prezident Andrzej Duda sa stretol s Donaldom Trumpom.
Foto
Súkromné stretnutie Trumpa a Dudu: Spoločná večera! O čom išlo?
Volodymyr Zelenskyj.
Slová, ktoré chcel Zelenskyj počuť: Ukrajina má dôvod na radosť! EÚ by im mala poskytnúť urgentnú pomoc
Ilustračné foto
Foto
Úrady vydali najvyššie varovanie: Tisíce ľudí evakuujú! Krajine hrozí NIČIVÝ jav
(ilustračné foto).
Izrael sa chystal zaútočiť na Irán: V tom sa stalo niečo nečakané! Krajina náhle otočila