Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip

Mama Zuzana zostala ako obarená: Dcérku Rebecu (1) jej v nemocnici spútali!

Z hororového zážitku sa doteraz nedokážu spamätať. Mamička Zuzana (37) tvrdí, že jej dcérku, len trinásťmesačnú Rebecu, mali na detskom oddelení v trnavskej nemocnici spacifikovať neuveriteľným spôsobom.

Podľa slov šokovanej mamy mali dievčatku pri podaní injekcie zviazať ručičku s nožičkou. Mamičku najskôr poslali za dvere. Keď už plač milovanej dcérky nedokázala zvládnuť, zaklopala a vošla do vyšetrovne. Na pohľad, ktorý sa jej naskytol, nikdy nezabudne, na nemocnicu podala sťažnosť.

 

Malá Rebeca mala problémy s dýchacími cestami. Keď sa jej stav zhoršoval, museli malú princeznú hospitalizovať, mamičke však dovolili v nemocnici zostať s milovanou dcérkou. „Najskôr ju inhalovali, keď sa však jej stav zhoršoval, rozhodli sa jej pichnúť injekciu - kortikoidy. Išli sme do vyšetrovne. Tam mi však sestričky povedali, že bude lepšie, keď zostanem za dverami, lebo vraj deti sú pri rodičoch príliš citlivé,“ opisuje mamička.

Keď však jej dievčatko vzlykalo až tak, že matke trhalo srdce, rozhodla sa konať. „Zaklopala som a sestričke som povedala, že chcem ísť dovnútra. Sestrička mi povedala, že nie, lebo malá sa bude trepať. Ja som jej na to povedala, že v žiadnom prípade už čakať nebudem, a tak som tam vošla,“ opisuje trasúcim sa hlasom Zuzana. „Hneď som išla za malinkou, bola strašne mokrá, úplne spotená, plakala. V prvom momente som si nevšimla, že je priviazaná. No keď som sa pozrela bližšie, videla som, že ju uviazali tak, že mala zviazanú ručičku s nožičkou. Bol to hrozný pohľad. Hneď som sa spýtala, čo to má znamenať. A ona sa mi smiala do tváre: „Museli sme ju spacifikovať, lebo sme ju nezvládli,“ tvrdí mamička.

Otvoriť galériu

Vystrašenej Zuzane sa v tom momente ani nedostávalo slov, pretože bola v totálnom šoku. Na druhý deň však išla za primárom so sťažnosťou, pretože malinká mala na nožičkách modriny v podobe ľudských prstov. „Ja ani nechcem veriť tomu, že by ju udreli, a ani nechcem nikoho obviňovať, dokonca si nechcem radšej ani predstaviť, čo tam s ňou robili, ale išla som za primárom. Ten mi na modrinu povedal, že to môže mať otlačené od stola. Ja som mu na to povedala, že som ešte otlačok od stola v podobe ľudských prstov nevidela,“ dodáva zhrozená mama, ktorá na nemocnicu podala sťažnosť .

Trnavská nemocnica sa k prípadu vyjadrila len veľmi stroho. „Ihneď, ako sme sa o sťažnosti dozvedeli, vedenie Fakultnej nemocnice Trnava zriadilo komisiu na prešetrenie poskytnutia zdravotnej starostlivosti na klinike. K sťažnosti sa vyjadríme po ukončení prešetrovania,“ povedala hovorkyňa Katarína Tittelová. Prípadom sa zaoberá aj Úrad pre dohľad nad zdravotnou starostlivosťou. „Úradu bol v tejto veci doručený podnet, na základe ktorého začne vykonávať dohľad u poskytovateľa zdravotnej starostlivosti,“ uviedla hovorkyňa Andrea Pivarčiová.

Je to krajné riešenie

Pediater Juraj Klička

Vždy je najlepšie, keď je dieťa s matkou pri podávaní injekcie či odbere krvi. Úplne v krajných prípadoch sa dieťa zväzuje, ale to už hovoríme o ťažkých prípadoch.

Viac k téme:
Súvisiace články:
Autor: Zuzana Šišovská, Novy Cas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Spojenými arabskými emirátmi sa prehnali silné búrky.
Foto
Zúfalá situácia v Dubaji: Z masívnych záplav sa stále spamätávajú! Čo si letisko nachystalo pre cestujúcich?
Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Ilustračné foto
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!