Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2018 06:23 | Šport | Hokej
Foto

Najhoršie vystúpenie Slovákov na olympijskom turnaji: Domov odchádzame s debaklom!

Slovenskí hokejisti nepostúpili do štvrťfinále na ZOH v Pjongčangu. V utorňajšom kvalifikačnom zápase prehrali s USA 1:5 a s turnajom sa rozlúčili v rovnakej fáze ako pred štyrmi rokmi v Soči.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Slovákom nevyšiel vstup do druhej tretiny, keď po chybách v obrane a vylúčeniach inkasovali v rozmedzí 26 sekúnd dva góly z hokejok Ryana Donata a Jamesa Wisniewského. V 34. minúte pridal tretí gól zámorských hráčov Marc Arcobello a i keď o štyri minúty neskôr využil presilovku Peter Čerešňák, Američania si v záverečnom dejstve už výsledok bez väčších problémov postrážili. V 50. a 57. minúte ho ešte prikrášlili Garrett Roe a opäť Donato, ktorý dal v dvoch zápasoch Slovákom štyri góly.

Američania tak nastúpia vo štvrťfinále proti Čechom v stredu 21. februára o 4.10 SEČ.

USA - Slovensko 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Góly: 22. Donato (Gilroy, Terry), 23. Wisniewski (Terry), 34. Arcobello (Terry, Blum), 50. Roe (Little, O'Neill), 57. Donato (Wisniewski) - 37. Čerešňák (Graňák, Nagy). Rozhodovali: Rantala, Salonen - Suominen (všetci Fín.), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Čajkovský 5+DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

USA: Zapolski – Sanguinetti, Gunderson, Gilroy, Welch, Blum, Billins, Wisniewski – O'Neill, Roe, Little - Bourque, Greenway, Gionta – Terry, Arcobello, Donato – Butler, McCarthy, Stoa - Slater.

 

Slovensko: Laco - Baranka, Ďaloga, Čerešňák, Graňák, Čajkovský, Starosta, Mikuš - Lamper, Marcinko, Cingel - Bakoš, Bubela, Haščák - Hovorka, Surový, Nagy - Sukeľ, Krištof, Ölvecký - Kudrna.

Priebeh zápasu

Úvodná časť prvej tretiny patrila USA, kým jej záver sa niesol v znamení aktivity Slovákov. Ani jeden z tímov sa však vedenia neujal. Zámorskí hokejisti predvádzali od prvého buly aktívne napádanie a väčšiu príležitosť mali už po 39 sekundách, keď Little takmer dorazil puk za Laca. Od 4. minúty si zahrali aj v početnej výhode, no Slováci sa ubránili. V ďalšom priebehu sa bojovalo najmä v strednom pásme a pri mantineloch, oba tímy boli disciplinované a nepúšťali súpera do šancí. V 11. minúte Laco výborne zmenšil uhol Giontovi a zneškodnil jeho tutovku. V 13. sa dostal do útočného pásma Nagy, vypálil spomedzi kruhov a spoza obrancu, Zapolski vyrazil jeho pokus len tak-tak vrchnou časťou hokejky. Chvíľu na to predviedol sólo z vlastného pásma Ďaloga, ale ani na dvakrát neprekonal Zapolského. Slováci si vypracovali ďalšie šance v presilovke, no skóre sa nezmenilo.

Zámorským hokejistom vyšiel vynikajúco úvod druhého dejstva, ktorý rozhodol o osude zápasu. Laco zneškodnil nájazd Terryho, no vypadla mu hokejka a Donato z následnej dorážky otvoril skóre - 1:0. Vzápätí dostal Čajkovský 5+DKZ za zbytočný zásah do hlavy a krku a Nagy 2 min za nedovolené bránenie brankára, USA dvojnásobnú presilovku využilo za 18 sekúnd. Strelou z pravého kruhu rozvlnil sieť Wisniewski - 2:0. Slováci dohrávané oslabenie o jedného hráča už ubránili a v ďalších minútach si aj oni vypracovali šance. Ďalogov ďalší únik, Bakošova dorážka, či Starostova delovka Zapolského nezaskočili. V 34. minúte bolo už 3:0. Slovenská obrana nechala medzi kruhmi dostatok priestoru Arcobellovi, ktorý si nakorčuľoval na prihrávku spoza bránky od Terryho a z prvej namieril presne. Iskierku nádeje na postup vykresal zverencom trénera Craiga Ramsayho v 37. minúte obranca Čerešňák, ktorý využil presilovku tvrdou strelou od modrej - 3:1.

Slováci mali krátko po zmene strán k dispozícii ďalšiu presilovku, ale naložili s ňou veľmi zle. Ušiel im O'Neill, ktorému síce Laco zmaril nájazd, no zároveň ho fauloval Starosta. Američania si strážili dvojgólový náskok a súpera si bez väčších problémov držali "od tela". Ramsayovi zverenci mali problémy s prechodom cez dobre pokryté stredné pásmo, chýbala im presnosť i kreativita. V 50. minúte prišiel navyše štvrtý gól z hokejky Roea, ktorý bol pred Lacom úplne voľný - 4:1. Na slovenských hráčov "padla deka" a vytratilo sa nasadenie. Nepomohla ani ďalšia presilovka. Zámorskí hokejisti už žiadnu drámu nepripustili, v závere hrali s chuťou a pridali aj piaty gól. Svoj štvrtý presný zásah na turnaji a zároveň štvrtý do siete Laca zaznamenal Donato.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

(ilustračné foto)
Rusko spôsobilo na Ukrajine teror: Diali sa tam strašné veci! Hlásia množstvo obetí
Ilustračné foto
Viaceré komplikácie v doprave v Bratislave: Tu sa zrazili 3 autá! Kde všade sa zdržíte?
Duchoňova dcéra má z filmu strach.
Foto
Dcéra Duchoňa († 35) má obavy z filmu o otcovi: Už sa stretla s režisérom! Čo jej naháňa strach?
(ilustračné foto)
Jedna z najväčších krádeží zlata v dejinách krajiny: Prípad sa pohol! Nečakaný úspech
Ilustračné foto
Dokedy nás bude trápiť mrazivé počasie? Slováci, pripravte sa: To vôbec nevyzerá dobre!
(ilustračné foto)
Chystáte sa do Amsterdamu? Dobre čítajte: Zavádzajú nové opatrenia
Foto
Slovenský hokejista v USA: Vodičák má vo vrecku, pozvánku do repre...
(ilustračná foto)
Smutné správy: Zomrel významný dopravný dizajnér († 93)! Pozrite sa, čo navrhol
Expla si podali Junior a Marcel.
Foto
Expla si zobrali do parády Junior a Marcel: Chceš byť moderátor Fun rádia? Natri mu chrbátik!
Ilustračné foto
Preskočilo jej? Žena prišla do banky s mŕtvolou! Odpadnete, keď zistíte, čo tam robila
(ilustračné foto)
Desivé varovanie z USA: Maskuje Čína tajné vojenské operácie?! Neuveríte, čo tvrdí šéf NASA
Spiš: Okrem Spišského hradu návštevníci vyhľadávajú Slovenský raj, ktorý ponúka aj atraktívne jazdy na koňoch.
Váš Tip
Na Spišskom hrade čaká turistov tento rok viacero noviniek: Uvidíte doteraz skryté zákutia a zažijete aj TOTO!