Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
20.02.2018 06:23 | Šport | Hokej
Foto

Najhoršie vystúpenie Slovákov na olympijskom turnaji: Domov odchádzame s debaklom!

Slovenskí hokejisti nepostúpili do štvrťfinále na ZOH v Pjongčangu. V utorňajšom kvalifikačnom zápase prehrali s USA 1:5 a s turnajom sa rozlúčili v rovnakej fáze ako pred štyrmi rokmi v Soči.

Fotogaléria
12
fotiek v galérii

Slovákom nevyšiel vstup do druhej tretiny, keď po chybách v obrane a vylúčeniach inkasovali v rozmedzí 26 sekúnd dva góly z hokejok Ryana Donata a Jamesa Wisniewského. V 34. minúte pridal tretí gól zámorských hráčov Marc Arcobello a i keď o štyri minúty neskôr využil presilovku Peter Čerešňák, Američania si v záverečnom dejstve už výsledok bez väčších problémov postrážili. V 50. a 57. minúte ho ešte prikrášlili Garrett Roe a opäť Donato, ktorý dal v dvoch zápasoch Slovákom štyri góly.

Američania tak nastúpia vo štvrťfinále proti Čechom v stredu 21. februára o 4.10 SEČ.

USA - Slovensko 5:1 (0:0, 3:1, 2:0)

Góly: 22. Donato (Gilroy, Terry), 23. Wisniewski (Terry), 34. Arcobello (Terry, Blum), 50. Roe (Little, O'Neill), 57. Donato (Wisniewski) - 37. Čerešňák (Graňák, Nagy). Rozhodovali: Rantala, Salonen - Suominen (všetci Fín.), Pihlblad (Švéd.), vylúčení: 4:4 na 2 min, navyše: Čajkovský 5+DKZ za úder do hlavy a krku, presilovky: 2:1, oslabenia: 0:0.

USA: Zapolski – Sanguinetti, Gunderson, Gilroy, Welch, Blum, Billins, Wisniewski – O'Neill, Roe, Little - Bourque, Greenway, Gionta – Terry, Arcobello, Donato – Butler, McCarthy, Stoa - Slater.

 

Slovensko: Laco - Baranka, Ďaloga, Čerešňák, Graňák, Čajkovský, Starosta, Mikuš - Lamper, Marcinko, Cingel - Bakoš, Bubela, Haščák - Hovorka, Surový, Nagy - Sukeľ, Krištof, Ölvecký - Kudrna.

Priebeh zápasu

Úvodná časť prvej tretiny patrila USA, kým jej záver sa niesol v znamení aktivity Slovákov. Ani jeden z tímov sa však vedenia neujal. Zámorskí hokejisti predvádzali od prvého buly aktívne napádanie a väčšiu príležitosť mali už po 39 sekundách, keď Little takmer dorazil puk za Laca. Od 4. minúty si zahrali aj v početnej výhode, no Slováci sa ubránili. V ďalšom priebehu sa bojovalo najmä v strednom pásme a pri mantineloch, oba tímy boli disciplinované a nepúšťali súpera do šancí. V 11. minúte Laco výborne zmenšil uhol Giontovi a zneškodnil jeho tutovku. V 13. sa dostal do útočného pásma Nagy, vypálil spomedzi kruhov a spoza obrancu, Zapolski vyrazil jeho pokus len tak-tak vrchnou časťou hokejky. Chvíľu na to predviedol sólo z vlastného pásma Ďaloga, ale ani na dvakrát neprekonal Zapolského. Slováci si vypracovali ďalšie šance v presilovke, no skóre sa nezmenilo.

Zámorským hokejistom vyšiel vynikajúco úvod druhého dejstva, ktorý rozhodol o osude zápasu. Laco zneškodnil nájazd Terryho, no vypadla mu hokejka a Donato z následnej dorážky otvoril skóre - 1:0. Vzápätí dostal Čajkovský 5+DKZ za zbytočný zásah do hlavy a krku a Nagy 2 min za nedovolené bránenie brankára, USA dvojnásobnú presilovku využilo za 18 sekúnd. Strelou z pravého kruhu rozvlnil sieť Wisniewski - 2:0. Slováci dohrávané oslabenie o jedného hráča už ubránili a v ďalších minútach si aj oni vypracovali šance. Ďalogov ďalší únik, Bakošova dorážka, či Starostova delovka Zapolského nezaskočili. V 34. minúte bolo už 3:0. Slovenská obrana nechala medzi kruhmi dostatok priestoru Arcobellovi, ktorý si nakorčuľoval na prihrávku spoza bránky od Terryho a z prvej namieril presne. Iskierku nádeje na postup vykresal zverencom trénera Craiga Ramsayho v 37. minúte obranca Čerešňák, ktorý využil presilovku tvrdou strelou od modrej - 3:1.

Slováci mali krátko po zmene strán k dispozícii ďalšiu presilovku, ale naložili s ňou veľmi zle. Ušiel im O'Neill, ktorému síce Laco zmaril nájazd, no zároveň ho fauloval Starosta. Američania si strážili dvojgólový náskok a súpera si bez väčších problémov držali "od tela". Ramsayovi zverenci mali problémy s prechodom cez dobre pokryté stredné pásmo, chýbala im presnosť i kreativita. V 50. minúte prišiel navyše štvrtý gól z hokejky Roea, ktorý bol pred Lacom úplne voľný - 4:1. Na slovenských hráčov "padla deka" a vytratilo sa nasadenie. Nepomohla ani ďalšia presilovka. Zámorskí hokejisti už žiadnu drámu nepripustili, v závere hrali s chuťou a pridali aj piaty gól. Svoj štvrtý presný zásah na turnaji a zároveň štvrtý do siete Laca zaznamenal Donato.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Fero zosmiešnil vo videu Evu Mázikovú.
Váš Tip
Fero Joke si vzal vo videu na paškál Evu Mázikovú: Verejný odkaz komikovi!
Zmeny odchodov do dôchodku sa týkajú ľudí narodených od roku 1967.
Foto
Veľký prehľad: Ako sa bude meniť vek odchodu do penzie? Týka sa to aj týchto ročníkov
V Bratislave sa zrazili električky.
Bratislavčania, toto vás nepoteší! Dopravné obmedzenia sa predĺžia: Pripravte sa
Ilustračné foto
Kolaps celého ekosystému? Odborníci sú v pozore! Koralové útesy môže postihnúť najhoršia katastrofa v histórii
Len 16-ročný mladík šoféroval cudzie vozidlo bez vodičského oprávnenia a pod vplyvom alkoholu.
Foto
16-ročný tínedžer s dvomi promile spôsobil nehodu: Tam to neskončilo! Pokúsil sa o...
(Ilustračná foto)
Zlé správy: Znovu to stúpa! Tento okres má problém, dajte si pozor
Influencerka zomrela po páde z vyhliadkovej plošiny.
Smrť kvôli FOTKE! Známa influencerka († 39) zomrela po páde z vyhliadky: Všetko je na VIDEU
Historickú budovu v Kodani zachvátil požiar
Dánsko plače nad ikonou Kodane: Budova sa mení na popol a nik to nemôže zastaviť
Záplavy v Rusku.
Katastrofa v Rusku, 21 miest je ohrozených: Okamžitá evakuácia!
Ženu s nelegálnym tovarom v dodávke zadržali colníci dvakrát.
Foto
Žena sa po prvom prešľape nepoučila: Colníci ju opäť načapali! Neuveriteľné, čo všetko prevážala
Tibor odfotil kačičky užívajúce si "jazero" na sídlisku, ktoré vytvorili výdatné dažde.
FotoVáš Tip
Silné dažde zaplavili bratislavský Ružinov, Tibor zachytil poriadnu kuriozitu: Jeho FOTO baví slovenský internet!
Triangle AdvanteX TC101 bola diskvalifikovaná.
Foto
Prezúvanie pneumatík je v plnom prúde: Exkluzívny rebríček vám pomôže vybrať tie najlepšie