Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
19.02.2018 06:00 | Šport | Hokej

Nahnevaný tréner Ramsay nešetril kritikou: Za problémy si môžeme sami!

Výborný úvod, zbabraný záver. Hokejisti Slovenska vo svojom prvom zápase na ZOH 2018 senzačne zdolali Rusko 3:2 a aj po prehre s USA mali priamy postup do štvrťfinále vo vlastných rukách.

Lenže rozhodujúci duel so Slovincami nezvládli, prehrali 2:3 po samostatných nájazdoch a v základnej skupine skončili poslední. V zajtrajšom osemfinále ich čakajú USA.

Naši hokejisti sa ešte aj včera ťažko spamätávali z prehry so Slovincami. Nepodarilo sa im tak oplatiť tomuto súperovi prehru 1:3 zo Soči 2014. „Naozaj nás to štve! Pre mňa to je veľké sklamanie, keďže skupinu sme mali výborne rozohranú. Stačilo nám v sobotu zvíťaziť, boli by sme priamo vo štvrťfinále a potom už len vyhrať jeden zápas a boli by sme v hre o medaily... To je však len keby, realita je celkom iná. Nezvládli sme to a musíme zabojovať v osemfinále, čo nás mrzí a stále som to nestrávil. Musíme však rozmýšľať nad tým, ako to napraviť,“ povedal obranca a asistent kapitána Dominik Graňák.

Odveta za skupinu

 

Včerajšie výsledky v ostatných skupinách rozhodli o tom, že Slováci sa v zajtrajšej bitke o štvrťfinále stretnú s USA. Paradoxne teda s tímom, ktorý mali už aj v základnej skupine a ktorému v piatok podľahli tesne 1:2. Treba však priznať, že herne mal vtedy jednoznačne prevahu zámorský tím. „Uvidíme až po odvete, či bola výhoda, že sme sa už stretli a spoznali ich štýl, na ktorý sa môžeme pripraviť,“ hovorí Graňák. Oporou Slovenska sú na ZOH podobne ako v celej sezóne brankári, no slabinou málo efektívny útok. „Braňo Konrád i Jano Laco chytajú výborne, doteraz neurobili chybičku. Nízka je však naša produktivita, vpredu musíme byť odvážnejší a viac hrať s pukom. Verím, že v osemfinále to dokážeme. USA predstavujú hrateľného súpera, hoci v prvom vzájomnom zápase boli lepší. Z turnaja i celej olympiády som nadšený a bol by som šťastný, keby sme postúpili,“ priznal Dominik Graňák.

To, že USA môžu v druhom vzájomnom zápase Slovensku sadnúť, si myslí aj útočník Martin Bakoš. Ten hrá v Pjongčangu v dobrej forme. „Po prehre so Slovincami nebolo nikomu z nás do reči, postup sme mali vo vlastných rukách. Teraz však máme druhú úžasnú šancu. Chceme prejsť cez Ameriku a verím, že to dokážeme. Budeme na to pripravení,“ ubezpečil Bakoš.

Nahnevaný Ramsay

Kritikou na vlastný tím nešetril po prehre so Slovinskom tréner Craig Ramsay. Hneval sa hlavne na príliš veľa hráčov na trestnej lavici, čo súper tvrdo trestal. „Slovinci výborne bránili stredné pásmo a ťažko sa nám cez nich presadzovalo. Mrzí ma, že sme prehrali, no musíme si priznať, že sa nemôžeme nechať tak často vylučovať. Mali by sme byť disciplinovanejší, lebo nie je možné ubrániť všetky oslabenia. Je tu ešte priestor na to, aby sme vylepšili hru v presilovkách i oslabeniach,“ povedal kanadský kouč Slovenska, ktorý včera doprial svojim zverencom voľno.

Hokejisti Česka si výhrou 4:1 nad Švajčiarskom zaistili triumf v základnej A-skupine a  aj priamy postup do štvrťfinále olympijského turnaja. A v ňom sa stretnú s úspešnejším z dvojice Slovensko - USA.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Nový Čas

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!