Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
14.02.2018 13:05 | Správy | Politika

Bolestivé narodeniny exministra Galka: Lekári mu oznámili zdrvujúcu správu!

Prežíva obrovské trápenie! Podpredseda SaS a exminister obrany Ľubomír Galko práve dnes oslavuje 50 rokov.

Radosť z okrúhleho jubilea mu však prekazila náhla správa o zákernej chorobe. Krátko po novom roku mu diagnostikovali rakovinu hrubého čreva, s ktorou sa poslanec statočne vysporiadáva. Novému Času prezradil, ako sa strašnú zvesť dozvedel aj kto mu v ťažkej situácii pomáha.

 

Okolo Galka je v posledných dňoch veľký rozruch. Politická dvojka u liberálov dnes čelí mimoriadnej schôdzi v parlamente ohľadom údajného zneužívania Vojenského obranného spravodajstva. Mnohí však netušili, že v súkromí prežíva oveľa väčší boj. Nedávno mu lekári objavili rakovinu hrubého čreva. „Áno, začiatkom tohto roka mi diagnostikovali nádor (tumor) na hrubom čreve vo veľkosti 3x4 cm. Podstúpil som operáciu, kde mi nádor odstránili a histológia ukázala, že nádor bol zhubný. Potvrdili mi diagnózu kolarektálny karcinóm,“ zdôveril sa so smútkom v hlase Galko.

O to šokujúcejšie je zistenie, že so zákernou chorobou bojuje práve v čase, keď oslavuje okrúhle 50 narodeniny a uplynulý víkend sa tešil zo svadby svojej dcéry Lucie. „Je to ešte veľmi čerstvé a som pripravený vyrozprávať verejnosti celý môj príbeh. Abý iní mohli žiť. Len to musím v sebe ešte celé spracovať,“ dodáva Galko.

Otvoriť galériu

So smutnou správou sa museli vyrovnať aj politikovi najbližší. „V tejto chvíli poviem len to, že posledné týždne boli zaručene pre našu rodinu, pre mňa aj moje dve dcéry a manželku doteraz najťažšie v našom živote. Znášali to všetky tri neuveriteľne statočne, denne ma podporovali a popritom si ešte plnili komplet svoje pracovné aj štúdijné povinnosti,“ rozpráva Galko. V boji s chorobou však ešte nemá všetko vyhraté.

Sám musí podstupovať ďalšie vyšetrenia. „Čo bude ďalej, uvidíme, čaká ma opakované hĺbkové endoskopické vyšetrenie vrátane návštevy onkológie a aj genetické vyšetrenie. Predpovede lekárov sú v súčasnosti optimistické a ja som pripravený zabojovať,“ zakončil odhodlane Galko.

Otvoriť galériu

 

Čelí mimoriadnej schôdzi v parlamente

Galko je v parlamente predseda Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činnosti NBÚ. O jeho zotrvaní na tomto poste sa má diskutovať na mimoriadnej schôdzi v parlamente už dnes. Koalícia opätovne vytiahla kauzu odpočúvania novinárov a  verejnosti z čias jeho ministrovania v rezorte obrany spred siedmich rokov. Jeho podriadení totiž mali podľa obžaloby žiadať súd o odpočúvanie ľudí na základe vykonštruovaných dôvodov, aby zistili názory na SaS.

Galko obvinený nie je a tvrdí, že polícia preukázala, že o tom ako minister nevedel. Fico tvrdí, že SaS je riziko pre demokraciu. „Kľúčové je, že odposluchy boli vykonané so súhlasom súdu,“ bráni sa Galko. Opozícia tvrdí, že ak Galka odvolajú z  čela Osobitného kontrolného výboru NR SR na kontrolu činností NBÚ, svojich postov sa na protest vzdajú aj ostatní predsedovia a podpredsedovia z opozície

 

Najrozšírenejšia u slovenských mužov

Miloš Bubán, gastroenterológ

Rakovine hrubého čreva, alebo tiež kolarektálnemu karcinómu patrí prvenstvo spomedzi onkologických ochorení u slovenských mužov. Preventívne kolonoskopické vyšetrenie hradí poisťovňa každému, kto dovŕšil 50 rokov. Varovaním pred onkologickým ochorením môžu byť rôzne nezvyčajné javy, napríklad opakované striedanie riedkej stolice a zápchy, krv na stolici, tlak v konečníku a podobne. Ochorenie je pritom v počiatočnom štádiu pomerne jednoducho a hlavne úspešne liečiteľné.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Novy Cas, Martin Čeliga

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


photo depicting clinical tests sobriety state driver by a policeman
Opitá vodička sa nezdráhala sadnúť za volant: Z toho, čo spravila spolujazdkyňa, vám padne sánka
Woman lying in bed suffering from insomnia
TENTO nápoj pred spaním nepite! Môže vám spôsobiť problémy: Nie je to káva ani čaj
Prezidentka SR Zuzana Čaputová naposledy úraduje z Košíc od utorka do piatka 26. apríla 2024.
Foto
Prezidentka má na východe skutočne nabitý program: Aha, aké miesta sa jej podarilo navštíviť
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg
Šéf NATO oznámil novinku: Nemecko a Francúzsko plánujú podpísať závažný dokument
Ilustračné foto
Jeden z najväčších výrobcov sladkostí čelí škandálu: Ako to je s pridávaním cukru naozaj?!
Developing programmer Development Website design and coding technologies working in software company office
V rodovej rovnosti máme ešte stále resty: V tomto Slovensko zaostáva za priemerom
Policajti pomohli mužovi v núdzi.
Váš Tip
Mužovi z Trnavy išlo o život, nikto nevedel, kde ho hľadať: Pomoc v hodine dvanástej!
(ilustračné foto).
Europol rozbil veľký gang, ktorý kradol vzácne knihy: Pozrite sa, ako to mali vymyslené
Ilustračné foto
Doktor prezradil, aké to naozaj je, keď človek zomiera: Slová vojnového veterána či malého dievčatka vám stisnú srdce
David bol naštvaný na celý svet. Chcel zomrieť a zanechať čo najviac bolesti...
Trpel strelec z Prahy David († 24) duševnou poruchou? Čo vyšetrovatelia prezradili o motíve činu
Slovenský windsurfista Robert Kubín.
Fantastická správa pre Slovensko: V tomto športe budeme mať na OH zastúpenie po 16 rokoch!
Verí, že do poroty v Let’s Dance v nedeľu zasadne.
Foto
Do porotcovského kresla Let´s Dance mieri spevácka legenda: Neuveríte, o koho ide!