Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
13.02.2018 17:20 | Správy | Politika

Ficove slová o opozičnej SaS sa dočkali reakcie: Tvrdá odveta Smer-u!

Politická strana Smer-SD je ideovo vyprázdnená, preferenčne klesá, a preto vnáša do spoločnosti len a len konflikt. Na utorkovej tlačovej konferencii to vyhlásili predstavitelia opozičnej SaS v reakcii na tvrdenie premiéra Roberta Fica (Smer-SD), že liberáli sú rizikom pre demokraciu.

Predseda vlády to povedal na margo údajného zneužívania Vojenského obranného spravodajstva (VOS) v prospech SaS bývalým ministrom obrany Ľubomírom Galkom. "Je to nechutná snaha o prekrytie ich káuz. Je ľahšie zaútočiť, ako vysvetľovať. Je zarážajúce, že takéto informácie prináša človek bývajúci v byte daňového podvodníka, človek, ktorý silovo obsadil všetky významné pozície v tomto štáte. Je to nechutné," povedala podpredsedníčka SaS Jana Kiššová.

Predsedníčka poslaneckého klubu SaS Natália Blahová tvrdí, že strana Smer-SD nemá energiu priniesť žiadne zlepšenie života ľudí. "Útoky na SaS sú dobrý signál. Smer-SD vidí, že ich čas vládnutia sa blíži ku koncu, občania im už neveria vôbec nič. Smeru-SD preferencie klesajú, SaS stúpajú. To je jediný dôvod výstupu Roberta Fica, prečo vytiahol roky starý a dávno vyriešený prípad," myslí si.

Blahová zdôraznila, že vyšetrovatelia aj prokuratúra už skonštatovali, že Galko je nevinný. "SaS má program, priority a hodnoty založené na demokratických princípoch. Obvinenia premiéra Fica preto odmietame. Na rozdiel od Smeru-SD sme pripravení viesť túto krajinu k demokratickým hodnotám," odkázala.

 

Podpredsedníčka NR SR Lucia Ďuris Nicholsonová (SaS) je presvedčená, že ak je SaS pre niekoho rizikom, je to práve Fico, minister vnútra Robert Kaliňák (Smer-SD) a ich ľudia. "Smer-SD ide dole a ukazuje sa, že momentálne ich najvážnejším súperom a strašiakom je práve SaS. Dnešná tlačová beseda bola len jasným dôkazom, ako veľmi Smer-SD klesá," podotkla.

Galko odmietol, ako sa snažia niektorí novinári a koaliční politici, robiť zo sudcov nesvojprávnych panákov. "Sudcovia si každú žiadosť o nasadenie informačno-technických prostriedkov (ITP) preveria," zdôraznil. Zároveň zopakoval, že vyšetrovanie preukázalo, že on ako osoba nedal jediný pokyn či rozkaz na nasadenie odposluchov a že spravodajcovia konali autonómne. "Moje meno bolo očistené, v roku 2015 sa pre mňa táto kauza skončila. Ale v stredu (14.2.) v parlamente zodpoviem akékoľvek otázky," dodal.

Poslanci NR SR sa budú v stredu zaoberať údajným zneužívaním Vojenského obranného spravodajstva (VOS) v prospech SaS Ľubomírom Galkom v čase, keď bol ministrom obrany. Bod navrhol zaradiť do programu poslanec Peter Šuca zo Smeru-SD v mene koalície.

 

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


(ilustačné foto)
Trnavčanka venčila psov v parku, pozrela do húštiny a tam... Na VÝJAV do smrti nezabudne!
Ak nemôže otec, robí Sebastianovi navigátorku kamarátka Karin.
FotoVáš Tip
Z 11-ročného Sebastiana vyrastá hviezda rely: Toto sú najväčšie úspechy malého pretekára za volantom!
(ilustračné foto).
Nočný požiar vystrašil ľudí vo Výbornej pod Tatrami: Čo sa stalo na dvore domu?!
Foto
Legenda futbalového Slovana vymenil loptu za prácu v kuchyni: Radšej budem čistiť zemiaky ako...
Vlkolínec
Obyvatelia Vlkolínca už sú ZÚFALÍ: Sme ako opice v zoo, bodaj by sa na nás zabudlo!
Bojový dron
Poplach v Rusku: Smolenská oblasť pod paľbou! Na TOTO sa nepriatelia mali zamerať
Izraelský premiér Benjamin Netanjahu.
Izrael ďakuje USA: Silný odkaz pre všetkých našich nepriateľov!
Foto
Dobitý Mikle sa pomaly hlási do práce. Hokejista Žabka ešte nie je obvinený: Prečo sa vyšetrovanie vlečie?
Postojíte si v kolónach (ilustračné foto).
Bratislavčania, pripravte si nervy: Na cestách sa zdržíte
Manželia svoje ratolesti nadovšetko milovali. Žiaľ, po krutej rane osudu zostal Vlado na deti sám.
Foto
Po tragickej smrti Evy († 34) ostal Vlado sám s troma deťmi: Prišli o mamu, stratia aj bývanie?
Americký prezident a prezidentský kandidát Joe Biden.
Biden tvrdí, že Rusom sa na Ukrajine darí: Okamžite začal konať!
(ilustračné foto)
Pláž v Chorvátsku s nebezpečným TAJOMSTVOM: Dovolenkári o tom netušia, domáci ZÚRIA!