Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.02.2018 18:50 | Šport | ZOH Pjongcang 2018

Reprezentačná trénerka otvorene: Verím, že aj mladšie dievčatá ukážu, čo vedia!

Pre Anastasiu Kuzminovú to za striebrom na ZOH 2018 v Pjongčangu bola skutočná stíhacia jazda.

Kým v predchádzajúcich olympijských súťažiach v tejto disciplíne hájila vedúcu priečku po šprinte, v pondelok začala prenasledovať súperky z trinásteho miesta. Na druhé sa prebojovala, hoci mala horšiu východiskovú pozíciu z dvoch slovenských biatlonistiek na štarte.

Jedenásta zo šprintu Paulína Fialková si pripísala až osem streleckých chýb a s takouto bilanciou nemohla pomýšľať na udržanie či dokonca zlepšenie umiestnenia. Reprezentačná trénerka Anna Murínová po Fialkovej 38. priečke verí, že ďalšie vystúpenia v Pjongčangu nebudú zo slovenského pohľadu iba o 33-ročnej Kuzminovej: "Bolo to ťažké predovšetkým na strelnici, ale myslím si, že Nasťa podala naozaj pekný výkon. Medaila je krásna, druhé miesto je úplne super. Medaila sa očakávala, je dobré, že 'padla' už v druhých pretekoch, určite sa teraz bude ľahšie dýchať. Tešíme sa a veríme, že aj mladšie dievčatá ukážu, že vedia zabojovať."

Kuzminovej bežecká fazóna bola opäť bezkonkurenčná, no s mankom zo šprintu a štyrmi trestnými okruhmi to na Lauru Dahlmeierovú nestačilo. "Cítila som sa silná, Laura je však veľmi dobrá na trati i na strelnici. Snažila som sa urobiť maximum, čo bolo v mojich silách. Vedela som, že lyže mi idú veľmi dobre, ale streľba bola v pondelok rozhodujúca," povedala Kuzminová. Trénerka Murínová súhlasila s jej tvrdením: "V pondelok to nebolo o trati, ale o šťastí na strelnici, opäť to na nej bola lotéria."

 

Na lotériu doplatila Fialková na všetkých štyroch položkách - rovnomerne dvoma nesklopenými terčmi na každej z nich. Na stíhacie preteky nastúpila s doznievajúcimi zdravotnými ťažkosťami. Spoločne s Kuzminovou, ktorej stíhacie tempo muselo byť maximálne od štartu až po cieľovú pásku, budú mať zrejme v utorok voľnejší deň. Už v stredu sú totiž na programe vytrvalostné preteky na pätnásť kilometrov: "Nasti určite zvýšili sily aj do ďalších pretekov. Myslím si, že s Paulínou sme na tom boli zdravotne podobne ako v šprinte, aj keď určite o niečo lepšie. Niekto bude mať v utorok voľno, kto nesúťažil, bude trénovať. Dúfame, že sa zmení počasie, lebo, žiaľ, je to skôr o šťastí a nie o tom, čo sme trénovali štyri roky."

Mladšia z dvojice slovenských reprezentantiek v stíhačke sa, pochopiteľne, tešila zo strieborného úspechu skúsenejšej kolegyne. Ani jej vlastné nevydarené predstavenie príliš nepokazilo náladu: "Nedokázala som s tým spraviť nič lepšie. Nebudem dlho smutná, v pondelok sa mohlo stať každému, že zastrieľa takto. Asi mi nebolo naklonené šťastie. Nevedela som správne reagovať, možno som to mala nechať tak a ísť na náhodu, nelámať si hlavu, ako a koľko 'cvakať'. Musím si najskôr oddýchnuť, lebo tieto dva dni boli náročné, najmä pre chorobu. Budem sa snažiť skoncentrovať na vytrvalostné preteky, dúfam, že tam to už nebude také veterné."

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Ministerka kultúry Martina Šimkovičová.
Šimkovičová o detailoch STVR: Čo deklaruje nový názov a takto vznikne rada!
Zuzana Vačková ukázala svojho chlapa.
Foto
TRAPAS ako hrom: Vačkovej nového chlapa si ľudia mýlila s jej OTCOM! Naozaj sa podobajú?
Predseda vlády SR Robert Fico si pripomenul 79. výročie oslobodenia Bratislavy kladením venca na Slavíne
Pri zmene RTVS skončí aj šéf Machaj: Premiér tvrdí, že návrh schválil i prakticky bez pripomienok
Na snímke českí policajti náhodne kontrolujú osobné motorové vozidlá na česko-slovenskej hranici.
Rozbili česko-ukrajinský gang! Narobil obrovské škody: Neuveriteľné zárobky
V okrese Veľký Krtíš vyhlásil v piatok 1. septembra 2023 okresný úrad mimoriadnu situáciu pre nárast neregulárnej migrácie.
Samosprávam preplatia výdavky za cudzincov: Pôjde o sumu takmer 100-tisíc eur
Business people shaking hands in the office. Photo of one cheerful businessman and one happy businesswoman handshaking across the table.
Obzeráte sa po novej práci? Na tomto mieste v Bratislave to môžete skúsiť!
Lykožrút trápi oblasť už dlhší čas.
Mimoriadna situácia na Horehroní: Nevyzerá to priaznivo! Znepokojivé správy o lykožrútoch
Demonštranti pochodujú k prezidentskému palácu počas protestu proti úsporným opatreniam vlády pod vedením prezidenta Javiera Mileiho.
Krajina je na nohách: Masové demonštrácie proti vláde! Čo sa to tam deje?
Do lavíc zasadnú aj obvinení poslanci či spolupracovník ŠTB.
Fond na podporu kultúry národnostných menšín: Príspevok by sa mal zvýšiť
Predseda vlády SR Robert Fico (Smer-SD).
Vláda sa bude venovať členstvu Slovenska v EÚ: Premiér objasnil, o čo ide
(ilustračné foto)
Mierite na hokejové MS do Ostravy? Dobre čítajte! Organizátori majú dôležité informácie
Na snímke ekonomický expert za Kresťanskodemokratické hnutie Jozef Hajko.
KDH o RTVS: Zmeny znamenajú násilné ovládnutie média úzkou skupinou ľudí