Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
12.02.2018 07:22 | Šport | Šport mix
Foto

Klaudia Medlová po prvej diciplíne na olympiáde: Slová plné sklamania a hnevu

Slovenská snoubordistka Klaudia Medlová (24) sa na zimných olympijských hrách v Pjongčangu viac tešila na disciplínu slopestyle.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Teraz jej však zostáva tešiť sa na Big Air, keďže radosť z pondelňajšej súťaže jej zobrali poveternostné podmienky.

Všetko sa však pre slovenskú reprezentantku nezačalo najhoršie, úvod prvej jazdy ocenil aj komentátor v Snežnom parku Phoenix. "Klaudia, vyzeralo to tak dobre..." Lenže, nasledoval pád, ktorý Medlová zopakovala aj v druhej jazde a pri svojej olympijskej premiére obsadila 24. priečku.

"Nemám dobré dojmy, pretože sa to nedá za takýchto podmienok. Niekomu fúkne, niekomu nie, nie je to vôbec fér. Na tréningu a po jeho skončení bolo fajn a vôbec nefúkalo, ale vydržalo to iba pár jázd a potom sa to znova zmenilo. Nebolo to o nič lepšie ako v sobotu, ráno sme čakali hodinu a pol, či sa to vôbec uskutoční."

 

Podľa Medlovej by bola väčšina pretekárok za preloženie, ktoré však pre striktný program nebolo možné. Snoubordistky nemali na slopestyle k dispozícii náhradný deň pre prípad nepriaznivého počasia, a pokiaľ by sa nesúťažilo v pondelok, táto disciplína by sa nekonala vôbec:

"Všetko bolo presne naplánované pre televízie. Pritom práve toto je disciplína, kde sme mali mať pár dní na preloženie." Jazdy bez pádov boli ojedinelé, niektoré súperky sa na rozdiel od Slovenky rozhodli úplne eliminovať riziko. Napríklad Kanaďanka Spencer O'Brienová dokonca vo svojej druhej jazde zabrzdila tesne pred jedným z väčších skokov a napokon ho obišla:

"Išla som naplno, aj keď som cítila, že nemám rýchlosť, pustila som sa do toho." Slopestylové trate sú jedinečné a poznávacím znakom tej olympijskej boli krátke rozstupy medzi jednotlivými prekážkami. Každý prvok tak bolo potrebné perfektne ustáť a plynule pokračovať na ďalší skok.

"Táto trať bola najnáročnejšia, také veľké zábradlia nie sú nikde. Keď len málinko fúklo, nebola šanca doletieť do dopadu, a už sa nedal ukázať lepší trik," vysvetlila Medlová.

Za vhodných okolností sa dá slopestyle prejsť nespočetným množstvom spôsobom, ktoré ponúkajú tri platformy s rôznymi zábradliami a tri väčšie skoky. Slobodu a kreativitu však obmedzoval vietor, odvážnejšie skoky sa mohli skončiť aj zranením. Medlová si odtrpí poudieraný chrbát, no do vystúpení v Big Air má dostatok času na zotavenie. Kvalifikácia je naplánovaná na pondelok 19. februára, finále na piatok 23. februára:

"Musím sa sústrediť na Big Air, už nemám na výber, slopestyle sa skončil. Uvidím, ako sa budem cítiť, a aké budú podmienky. Tiež by sme mali mať tri dni tréningu, pritom na Big Air nám netreba až toľko, keďže je to o jednom skoku. Práveže na takúto trať nám treba viac ako tri dni a navyše ani to neboli celé tri dni. Stihli sme dvanásť jázd? Treba sa zžiť s traťou, je ťažké sústrediť sa na každú prekážku zhora dole."

Slovensko má za sebou jedinú súťaž v Snežnom parku Phoenix, keďže druhá Medlovej disciplína bude v Alpensii. Medzi fanúšikmi bolo aj viacero slovenských vlajok, reprezentantku prišiel povzbudiť i prezident SR Andrej Kiska: "Stretli sme sa, povedal mi, že nevadí, boli zlé podmienky. Na Big Air už nezostane, lebo odchádza. Som veľmi rada, že prišiel."

Snoubording

slopestyle - ženy - finále: 1. Jamie Andersonová (USA) 83,00 (83,00/34,56), 2. Laurie Blouinová (Kan.) 76,33 (49,16/76,33), 3. Enni Rukajärviová (Fín.) 75,38 (45,85/75,38), 4. Silje Norendalová (Nór.) 73,91, 5. Jessika Jensonová (USA) 72,26, 6. Hailey Langlandová (USA) 71,80, 7. Sina Candrianová (Švaj.) 66,35, 8. Sofia Fjodorovová (OŠR) 65,73, 9. Juka Fudžimoriová (Jap.) 63,73, 10. Elena Koenzová (Švaj.) 59, ..., 24. Klaudia MEDLOVÁ (SR) 34,00 (26,16/34,00).

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk



Archaeology: a thin layer stripping.One of the stages of excavation
Budeme prepisovať učebnice? Veľký objav vedcov: Zaujímavé, čo zistili o Platónovi
Foto
Ďalšia trpká rana pre Attilu Végha: Spoluprácu s ním ukončil už tretí sponzor!
Spajsky na párty zaspievali a zatancovali hosťom svoju pieseň Stop.
Foto
Divoká oslava 50-ky Victorie Beckham: Žúr so Spice Girls! FOTO, čo prinútila manžela spraviť
Hannah nemohla uveriť tomu, že na svet privedie 4 detičky.
Foto
Bruneta porodila 4 deti, dychberúce zistenie pred zákrokom: To snáď nie je možné!
Generálny tajomník NATO Jens Stoltenberg.
Šéf NATO bez okolkov: Žijeme v najnebezpečnejšom svete! Vojaci Aliancie vysielajú správu
Tlaková níž Daniel vlani v septembri v nevídanej intenzite zasiahla Grécko.
Gréci sa stále spamätávajú po ničivých povodniach: Všetko spočítali, koľko ich bude stáť obnova?
(ilustračná foto)
Francúzsko čaká ťažká skúška: V leteckej doprave štrajkujú, musia sa pripraviť na komplikácie
Fínsky prezident Alexander Stubb.
Fínsky prezident na plné ústa: Po vstupe do NATO stojíme na frontovej línii, tvrdí
Jozef má najmilších podnájomníkov.
Váš Tip
Roztomilejších podnájomníkov nemá nikto: Jozef ich objavil rovno pred domom, pozrite sa aj vy!
Tanečné páry sú už na nedeľu večer pripravené. Na snímke Vilém Šír a Tina.
Foto
Tina odchádza z Let’s Dance: Je za tým TOTO?! Speváčka bojovala s vážnym problémom
(ilustračná foto)
Aktualizované
Čo keby boli voľby do Európskeho parlamentu teraz? Prieskum ukazuje: Takto by mohli dopadnúť
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Švédska aktivistka Greta Thunbergová bude vysvetľovať: Pozrite sa, čo má mať za ušami