Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
18.02.2018 09:00 | Prominenti | Domáci Prominenti

Dano Dangl o budúcnosti: Plány na odchod! Je za všetkým Adela?

Nad budúcnosťou zábavno-vedomostnej šou RTVS Milujem Slovensko visí otáznik. Po tom, čo sa objavili informácie, že z nej odchádza Adela Vinczeová, priznal rovnaké úmysly aj jej dlhoročný parťák Dano Dangl.

Domnienky o ich definitívnom odchode navyše umocňuje aj ich nová spoločná šou Dvaja na jedného, ktorá štartuje práve dnes na Markíze.

Fotogaléria
5
fotiek v galérii

Pred pár dňami ste oslávili narodeniny. Cítite na sebe s pribúdajúcim vekom nejaké výrazné zmeny?

Nejako extra to neprežívam. A viem, že to znie divne, no nik­dy presne neviem, koľko mám rokov. Nikdy mi na tom totiž nezáležalo. Dokonca sa mi párkrát stalo, že som na svoje narodeniny zabudol. Priznám sa, že tentoraz som zatiaľ ešte nedostal ani žiadny darček, ale niečo má prísť, len neviem čo.

 

Koncom minulého roka vám manželka Beáta (41) porodila tretie dieťa – dcérku Siennu (1,5). Užívate si po štyridsiatke otcovstvo viac?

Keď sa nám narodili prvé dve deti, boli sme relatívne mladí. A predsa len, človek v mladom veku si nevie úplne vychutnávať malé dieťa. Myslím si, že teraz, keď som starší, darí sa mi to oveľa viac.

Asistovali ste manželke aj pri pôrode?

Bol som pri pôrode, ale nie po celý čas, ako býva zvykom. Manželka si to ani neželala. A ja mám tiež radšej tie rytierske filmy, kde kráľ čaká s veľkými očakávaniami pred dverami, čo sa udeje. Čakal som teda po celú dobu v nemocnici, a keď malá uzrela svetlo sveta, v prvej minúte som bol pri nej.

Prejdime teraz k vašej práci, v novom roku sa udiali zmeny aj vo vašom pracovnom diári. Spolu s Adelou Vinczeovou (37) ste vytvorili novú markizácku šou Dvaja na jedného.

S Adelou sme už dlhodobo premýšľali, že by sme chceli vytvoriť niečo samostatne a spoločnými silami tak, aby to bavilo nás aj divákov. Vzniklo z toho Dvaja na jedného, kde musí hosť prejsť našimi pomyselnými bránami – prekážkami alebo hrami. Niektoré z nich sú za prítomnosti skrytej kamery, iné sa odohrávajú priamo na pódiu, s ďalšími nám pomáha náš kolega Šoko Tabaček alebo iní hereckí kolegovia. Na konci nám to musí hosť vrátiť a oplatiť. V prvej časti hostíme našu tenistku Dominiku Cibulkovú.

Otvoriť galériu

Medzi vami a Adelou funguje pracovná chémia. Čím to je, že si tak rozumiete?

Mám rád ten jej suchý, často „odfajčovací“ štýl humoru a rád sa s ňou doťahujem. Pritom každý sme z iného cesta. Adela je skôr na hovorené slovo a ja si zase často aj rád zahrám alebo sa prevtelím do nejakej roly. Mám rád jej humor. Asi rovnako ako ona môj.

Rozumiete si natoľko, že vás v minulosti istý čas spolu spájali ako milencov...

Bolo to veľmi vtipné. Nejaký český novinár a fotograf nás odfotil v Prahe v reštaurácii a hneď nás dali dokopy, že sa stretávame. Takže áno, boli aj takéto veci, ale dobre sme sa na tom pobavili. S Adelou nás spojilo veľa pracovných projektov, stále sme sa v televíznom svete nejako stretávali.

Okrem iného ste boli spolu s Adelou šesť rokov tvárami obľúbenej vedomostnej šou RTVS Milujem Slovensko. Je pravda, že odtiaľ odchádzate?

Ja by som to takto radikálne nepovedal... Ešte o tom nie je rozhodnuté. Ale je pravda, že do dnešného dňa som ešte nedostal ponuku na ďalšiu sériu. Ak mám byť úprimný, ja som si už tri roky dozadu hovoril, že stačilo. Keď robíte niečo dlhšiu dobu, po čase začnete mať pocit, že už nedokážete dať tomu projektu nič viac. Už vtedy som rozmýšľal, že sa na to vykašlem a pôjdem robiť niečo iné. No dnes to ešte nie je uzavreté, neriešili sme to a vždy sa tým zaoberáme niekedy v apríli až máji daného roka, keď sa rozhoduje o ďalšej sérii. Nateraz účasť v Milujem Slovensko pre nás vôbec nie je témou dňa, keďže to ešte vôbec nie je uzavreté, a teda ani rozhodnuté.

V minulosti chodila ponuka na pokračovanie v akom čase? Vedeli by ste to už teraz, na začiatku februára?

Nie, informáciu o pokračovaní sme zvykli dostávať niekedy koncom mája alebo v júni.

Otvoriť galériu

Ak nové vedenie RTVS rozhodne, že Milujem Slovensko pokračuje, pokračujete aj vy?

Ako hovorím, už pred troma rokmi som mal pochybnosti a svoj egoistický pocit, či to vôbec ešte má zmysel. Potom sa ale ukázalo, že som nemal pravdu. Hoci sledovanosť bola výborná, nasledovali štvrtá, piata, šiesta séria. A odvtedy si kladiem otázku, či máme ešte niečo nové do relácie priniesť a vložiť. Túto otázku si budem znova klásť niekedy v máji, keď ma opäť oslovia.

Vyzerá to totiž tak, že aj s novou šou Dvaja na jedného ste prišli preto, že už nerátate s tou starou Milujem Slovensko.

Je to zaujímavá novinárska téma, ale nič viac. Keby Adela odišla z Chart Show, tiež by sa asi niečo našlo, však?

Tak ale predsa už máte s Adelou novú šou na Markíze. Tie isté dve tváre v rôznych zábavných reláciách v dvoch konkurenčných televíziách. To by asi nešlo, že?

Nevidím dôvod na to, aby sa naraz súčasne nemohli vysielať Milujem Slovensko aj Dvaja na jedného. Sú to dve absolútne odlišné relácie, ktoré si navzájom nevybíjajú zuby. Ale vidím aj dôvod, prečo by som nechcel zotrvať pri obidvoch súčasne. A tým je dôvod, že môjho ksichtu je už všade veľa a nerád by som „vytŕčal z každej rici“.

S Adelou a Martinom Nikodýmom ste túto tému už otvorili?

Bavili sme sa spolu, samozrejme, ale bez záverov!

Pred pár dňami RTVS vyhlásila, že možno nebudú peniaze na dofinancovanie nových dielov. Informovali vás o tom vopred?

Nie, ale pokiaľ viem, je veľká snaha Milujem Slovensko zachovať. Keďže parlament televízii znížil rozpočet, RTVS logicky hľadá cesty, ktoré programy obetovať a ktoré si ponechať. Uvidíme, ako to dopadne.

Viete si teda predstaviť, že v zábavno-vedomostnej šou i naďalej zotrváte na čele kapitána družstva?

Viem si predstaviť hocičo. Za ten čas, čo pôsobím v televízii, som sa naučil, že nik­dy nedám radikálne vyhlásenie, lebo vždy sa to môže otočiť.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: NOVÝ ČAS Nedeľa, Alexandra Kováčová

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Rozkošné zvieratká sa skoro prebrali zo zimného spánku.
Váš Tip
Sysle na Muránskej planine majú užitočných kamarátov: Aha, čím si vystlali brlohy!
Piatková nehoda sa stala v Jasenskej doline vo Veľkej Fatre.
Prvý Turbus tohtoročnej turistickej sezóny vyštartuje už cez víkend: Kde sa na ňom budete môcť odviezť?
Woman stretching in bed after wake up. Beautiful girl enjoying morning light.
Ustielate si ráno posteľ? Robíte obrovskú chybu! Odborníci prezradili NECHUTNÉ tajomstvo
Ilustračné foto
Muž s výbušninami na iránskom konzuláte: Polícia odhalila nové detaily! Strašné, čo zistili
Tunel Sitina
Nezabudnite na víkendové dopravné obmedzenia: Polícia pripomína, kde sa s nimi stretnete