Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
06.02.2018 12:50 | Prominenti | Zahraniční prominenti
Video

Svetová premiéra filmu Tlmočník v deň 80. narodenín Jiřího Menzla: Festival Berlinale pripravil preňho aj ďalšie prekvapenie!

Svetová premiéra filmu Martina Šulíka Tlmočník na festivale Berlinale sa uskutoční v deň 80. narodenín Jiřího Menzela - 23. februára 2018. Herec, ktorý vo filme stvárnil hlavnú úlohu, sa však na nej vzhľadom na vážne zdravotné problémy nezúčastní.

Fotogaléria
6
fotiek v galérii

Film bude uvedený v hlavnom programe v sekcii Berlinale Special, ktorá predstavuje mimoriadne kinematografické počiny či pocty svetovým filmárskym osobnostiam. Slávnostné uvedenie filmu Tlmočník je naplánované na piatok 23. februára 2018, teda v deň, kedy Jiří Menzel, oslávi svoje 80. narodeniny.

Medzinárodný filmový festival Berlinale zároveň oznámil, že ocení mimoriadny prínos Jiřího Menzela svetovému filmu cenou Berlinale Camera. Toto ocenenie festival udeľuje od roku 1986 a jeho laureátmi sa v minulosti stali veľké osobnosti svetového filmu – herec a režisér Clint Eastwood, režiséri Sydney Pollack, Richard Linklater, Claude Chabrol, herci Jodie Fosterová, Isabella Rosselliniová, Daniel Day-Lewis, Geoffrey Rush, Gina Lollobrigida a mnohí ďalší.

Tlmočník je road movie o dvoch svojráznych mužoch, ktorých zvedie dohromady absurdná situácia, vďaka ktorej a možno i navzdory ktorej sa vydajú hľadať pravdu o vlastnej minulosti. Na ich spoločnej púti nechýbajú bizarné stretnutia, humorné situácie, ale aj poznanie minulosti a súčasnosti, ktoré nebude vždy príjemné. Po boku Jiřího Menzela v titulnej úlohe asketického tlmočníka Aliho si úlohu rakúskeho učiteľa, bonvivána so slabosťou pre ženy a alkohol, zahral popredný rakúsky herec Peter Simonischek, držiteľ ocenenia Felix pre najlepšieho európskeho herca roku 2016 v komédii Toni Erdmann - nominovaný na Oscara za najlepší zahraničný film. Okrem ústrednej hereckej dvojice sa vo filme Tlmočník predstaví Zuzana Mauréry, Attila Mokos, či známa internetová komička Evelyn alias Eva Kramerová a Anna Rakovská.

 

Do slovenských kín film Tlmočník vstúpi vo štvrtok 1. marca 2018. Nový slovensko-česko-rakúsky film vznikol v produkcii spoločností Titanic Martina Šulíka, IN Film Rudolfa Biermanna a COOP99 Filmproduktion Bruna Wagnera.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: tivi.sk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk




Ilustračné foto
Ukrajina zverejnila počet nezvestných: To číslo trhá srdce! Smutné slová Kyjeva
Zarážajúci moment zo Španielska: Fanúšik požiadal hráča o dres, ten si vypýtal peniaze!
Americká vlajka a čínska vlajka (ilustračná fotografia).
Veľký krok medzi USA a Čínou: Stalo sa to po vyše roku! Ako dopadol rozhovor ministrov?
Speváčka a vášnivá astrologička Marcela Laiferová
Úprimná rada astrologičky Marcely Laiferovej: Chcete byť ŠŤASTNÍ? Viem, ako na to
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj.
Zelenskyj pristúpil k razantnému kroku: Vyvolal vlnu rozhorčenia! Čaká Ukrajinu ďalšia mobilizácia?
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Aktualizované
Je rozhodnuté: Mazáka odvolali z funkcie predsedu Súdnej rady SR
Národná rada Slovenskej republiky.
Poslanci zvolili nového člena Súdnej rady SR: Stal sa ním tento muž
Siamské dvojičky Daisy a Violet Hiltonové.
Krutý osud siamských dvojičiek: Violet žila s mŕtvou sestrou niekoľko dní! Matka ich predala a... Trpké detaily ich života
Osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov zasahovali na zámku.
FotoVáš Tip
Poplach v centre Zvolena: Na zámku zasahovalo osemdesiat hasičov a dobrovoľníkov!
Janko dal zbohom svojej legendárnej ofine.
Foto
Vypadnutie Jána Tribulu z Let’s Dance: Redaktor prišiel o ofinu aj o všetky nervy!
Predseda Súdnej rady SR Ján Mazák
Súdna rada rokuje o odvolaní Mazáka: Ten zo zasadnutia odišiel, čo je za tým?
Ruský prezident Vladimir Putin.
Putin hovorí o katastrofálnych následkoch: Stretol sa s prezidentom Iránu a... Takto to dopadlo!