Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
05.02.2018 07:17 | Šport | Hokej
Video

Golden Knights vyhrali vo Washingtone, Plekanec prekonal hranicu 600 bodov

Hokejisti Vegas Golden Knights zvíťazili v nedeľnom zápase zámorskej NHL na ľade Washingtonu Capitals 4:3 a upevnili si vedúce postavenie v tabuľke Západnej konferencie.

Hostia síce trikrát prehrávali, ale vždy dokázali vyrovnať a napokon Alex Tuch v 55. minúte strhol víťazstvo na ich stranu jeho desiatym gólom v sezóne.

V súboji divíznych lídrov sa ako prvý strelecky presadil domáci Chandler Stephenson, Rytieri však do konca prvej tretiny dokázali vyrovnať. Podobný scenár sa zopakoval ešte dvakrát, za hostí dvakrát vyrovnal Reilly Smith. Napokon nováčik profiligy získal všetky body na ľade, odkiaľ sa nenosia ľahko. Brankár hostí Marc-Andre Fleury zaknihoval 20 zákrokov, s jeho už 390. víťazstvom prekonal Čecha Dominika Hašeka a posunul sa v historických tabuľkách brankárov na 13. miesto v počte výhier.

"Je skvelé pre naše sebavedomie a naberanie skúseností, že dokážeme takéto zápasy vyhrávať. Prehrávali sme raz, druhýkrát aj tretíkrát a vždy sme sa dokázali dostať späť. Bol som presvedčený, že s takýmto výkonom môžeme uspieť," citoval oficiálny web ligy Fleuryho.

 

V kanadskom derby si Montreal doma poradil s Ottawou 4:1. Domáci český útočník Tomáš Plekanec skončil duel s bilanciou 1+1 a stal sa štrnástym Čechom v NHL, ktorý prekonal hranicu 600 bodov. Do duelu išiel s 599 bodmi na konte a ten 600. si zapísal pri góle Artturiho Lehkonena na 3:1. Fínsky útočník gólovo mlčal 24 zápasov, ale rivalovi strelil dva. Plekanec napokon v 57. minúte spečatil skóre, keď využil chybnú rozohrávku súpera.

"Nie som chlapík, ktorý by exceloval v štatistikách. Ale nebudem klamať, táto méta ma teší," povedal 35-ročný útočník, ktorý má aktuálne na konte 231 gólov a 370 asistencií.

V treťom zápase nedele vyhralo San Jose na ľade Caroliny 3:1. Gólom a asistenciou sa na tom podieľal Brent Burns. Brankár hostí Aaron Dell zastavil 29 striel a zaknihoval prvé víťazstvo za posledné dva týždne.

Výsledky:

WASHINGTON CAPITALS - VEGAS GOLDEN KNIGHTS 3:4 (1:1, 1:1, 1:2)
Góly: 8. Stephenson (Beagle, Niskanen), 29. Niskanen (Kuznecov, Orlov), 41. Bäckström (Djoos, Burakovsky) – 17. Carpenter (Bellemare, Schmidt), 39. Smith (Tuch, Audy-Marchessault), 50. Smith (Audy-Marchessault, W. Karlsson), 55. Tuch (Carpenter, Bellemare). Brankári: Grubauer - Fleury, strely na bránku: 23:31, 18.506 divákov.

CAROLINA HURRICANES - SAN JOSE SHARKS 1:3 (1:2, 0:1, 0:0)
Góly: 18. Aho (J. Staal) – 5. Meier (Donskoi, Burns), 20. Tierney (M. Karlsson, Bödker), 23. Burns (J. Ward, J. Ryan) . Brankári: C. Ward - Dell, strely na bránku: 30:26, 11.614 divákov.

MONTREAL CANADIENS - OTTAWA SENATORS 4:1 (0:0, 3:1, 1:0)
Góly: 27. Petry (Pacioretty, Galchenyuk), 28. Lehkonen (Šerbak, Mete), 39. Lehkonen (Plekanec, Gallagher), 57. Plekanec – 23. Hoffman. Brankári: Price - Condon, strely na bránku: 35:26, 21.302 divákov.

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: TASR, juk

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk

Foto
Fantastická správa pre slovenskú reprezentáciu: Záujem o MS v Česku potvrdil ďalší NHL hráč!
Žilinčania si vybojovali postup do najvyššej súťaže.
Foto
Žilinčania to konečne dokázali: Po piatich rokoch sa vrátia do najvyššej súťaže
Harry dostal poriadny náklad: Kedysi niečo znamenal, teraz... Uf, toto tak ľahko nepredýcha
Na snímke bývalý americký prezident Donald Trump.
AktualizovanéFoto
Donald Trump stojí pred súdom: Pred budovou sa zapálil muž! Hrozné, kto hasil plamene
Hands typing on desktop pc computer keyboard
Bieloruskí hackeri útočili na výrobňu hnojív: Dôvod vás zarazí, o čo im išlo?
Klimatická aktivistka Greta Thunbergová počas klimatického štrajku za ochranu klímy pod heslom Piatky za budúcnosť v Štokholme 19. apríla 2024.
Foto
Greta Thunbergová opäť zmobilizovala Švédov: Vyšli do ulíc, chcú len jediné
(ilustračné foto)
Gabriel ZNÁSILNIL tínedžerku pred tisíckami ľudí: Pozná svoj trest! Jej hrozné spomienky zabolia aj vás
2023. Postupne si Depp nechal narásť dlhšie vlasy.
Foto
Johnny Depp sa zmenil na nepoznanie: Schudol, ostrihal sa a OMLADOL!
Ilustračné foto
Expert prezradil, čo sa deje s vaším telom PRED SMRŤOU! Aj keď už človek nereaguje, stále môže... Tomu nebudete veriť!
Maďarský premiér Viktor Orbán.
Orbán sa búcha do pŕs: Keby nebolo národnej vlády, Maďarsko by už bolo po krk vo vojne, tvrdí
Potopené vozidlá na zaplavenej hlavnej ceste v Dubaji 17. apríla 2024.
Foto
Smutné správy z Dubaja: Hlásia ďalšie obete! Desivé detaily ich posledných chvíľ
Dominika Cibulková s mamou Katarínou.
Cibulkovej mama Katarína si rada zájde do dcérinho šatníka: TOTO si požičiava najviac!