Vaše tipy Máte tip na článok, zaujímavé fotografie alebo video? Pošlite nám ich! Poslať tip
04.02.2018 12:00 | Správy | Domáce správy | Bratislava
Foto

Ficovych úradníkov stráži slovenský Columbo: Čo všetko má pod palcom detektív Ladislav Kuffa?

Prestížna zákazka. Šesť budov Úradu vlády SR vrátane Hotela Bôrik či rusovského kaštieľa stráži od začiatku mesiaca Detektívna informačná služba.

Tá patrí skúsenému kriminalistovi Ladislavovi Kuffovi (68) zo Žiliny. Svojím výzorom pripomína legendárneho filmového detektíva Columba, ktorého stvárnil herec Peter Falk († 83). Slovenský Columbo zinkasuje za necelý rok za stráženie úradníkov premiéra Roberta Fica (53) 225-tisíc eur.

Úrad vlády hľadal prostredníctvom ponukového konania firmu, ktorá mu postráži šesť budov. „Okrem kaštieľa v Rusovciach a účelového zariadenia Bôrik slúžia priestory ako kancelárie zamestnancov Úradu vlády,“ povedala Ficova hovorkyňa Beatrice Szabóová. V domoch na Námestí slobody, na Štefánikovej ulici či v Miestodržiteľskom paláci na Hlavnom námestí pracujú ľudia, ktorí sa nedostali do hlavného sídla vlády - Arcibiskupského paláca. Ten zas stráži Úrad pre ochranu ústavných činiteľov. Súčasťou zákazky sú aj viacúčelové zariadenie Hotel Bôrik, kde býva napríklad podpredseda vlády Peter Pellegrini a schátraný kaštieľ v Rusovciach.

Fotogaléria
7
fotiek v galérii

Súkromné očko

Hodinová sadzba za stráženie je podľa zverejnenej zmluvy 6,96 €. Kuffa má objekty strážiť do začiatku novembra a celkovo zinkasuje 225 500 eur. Jeho firma má široký záber. Okrem strážnej služby sleduje ako súkromné očko modelky, naháňa vrahov a dáva echo podozrievavým manželským párom. Podľa finstat.sk presiahli jeho tržby vlani sumu 4,3 mil. eur. Pre Úrad vlády doposiaľ nepracoval. „Je to po prvý raz, čo sme do toho išli a vyhrali sme,“ povedal pre Nový Čas Kuffa. Priznal, že chrániť Ficových úradníkov a zariadenia vlády je lukratívna zákazka. „Je to imidžové, ako sa hovorí,“ uviedol Kuffa, ktorý sa rád štylizuje do osoby detektíva Columba s rovnomenného amerického seriálu. Ten sa stal životnou rolou pre herca Petra Falka († 83), ktorý zomrel v roku 2011.

Preverili si ho

 

Aby sa Kuffova firma mohla o tender uchádzať, museli on aj jeho zamestnanci prejsť bezpečnostnou previerkou. „Musíte mať previerku od Národného bezpečnostného úradu, ktorá sa dáva na sedem rokov. Našu firmu preverovali aj Slovenská informačná služba a polícia, či sme nespolupracovali s podsvetím a podobne. Preverujú sa aj rodinní príslušníci. Naši zamestnanci musia predložiť odpis z registra trestov. Môžeme sa oboznamovať s tajnými vecami,“ povedal Kuffa, ktorý 25 rokov viedol žilinskú kriminálku a neskôr sa na radu syna Ladislava († 32) stal súkromným očkom. Syn tragicky zahynul v Brazílii po uštipnutí komárom. Jeho manželka sa odvtedy začala držať v ústraní a aj to je ďalší znak, ktorý spája Kuffu s legendárnym detektívom. Columbovu manželku totiž počas celých 69 dielov nikto nikdy nevidel.

 

Ladislav Kuffa

- 25 rokov pracoval na polícii, viedol žilinskú kriminálku 

- v roku si 1997 založil Detektívnu informačnú službu 

- okrem strážnej služby sa zameriava na detektívne služby ako sledovanie neverných partnerov či školenia strážnikov 

- externe zamestnáva 600 ľudí

Viac k téme:
Diskusia /
Súvisiace články:
Autor: Richard Nemec

Vami zadané údaje do kontaktného formulára sú spracúvané spoločnosťou FPD Media, a.s., so sídlom Prievozská 14, 821 09 Bratislava, IČO: 47 237 601, zapísaná v Obchodnom registri Okresného súdu Bratislava I, v odd. Sa, vložka č. 6882/B na účely spätného kontaktovania. Prečítajte si viac informácií k ochrane osobných údajov viac informácií k ochrane osobných údajov.

Odporúčame z TIVI.sk


Ilustračné foto
Slováci sa zapojili do zbierky pre Ukrajinu: Silný odkaz vojakov priamo z línie!
Ilustračné foto
Dočkáme sa poklesu cien benzínu? Analytik reaguje: Takto to bude vyzerať najbližšie týždne!
Aktualizované
Iránsky konzulát obkľúčila polícia: Zadržali muža, ktorý tam mal vstúpiť s výbušninami!
(ilustračná foto)
Dostane Ukrajina potrebnú pomoc? G7 okrem vojnového konfliktu riešila aj ďalšie problémy
Ministerka zdravotníctva Zuzana Dolinková uviedla, že Zolgensmu budú poisťovne hradiť v plnej miere
Rezort zdravotníctva hľadá nového riaditeľa nemocnice: Vyhlásili aj výberové konanie na tento post!
passenger ferry on the Mediterranean Sea
Vážna nehoda v milovanej turistickej destinácii: 30 ľudí je ranených!
Lela Ceterová chce vraj už skoncovať s plastikami.
VYTOČENÁ Lela Vémola: Deň na ho*no a ešte ma zastavia policajti! Sťažuje sa, že za TOTO dostala pokutu
20th June 2020: Rear view of two male Police Scotland officers on duty in Edinburgh, during a Black Lives Matter demonstration in St Andrew Square, during the Coronavirus pandemic. One officer is wearing protective rubber gloves. Both officers are wearing high visibility jackets with their police uniforms, with the police logo on the back. They are standing looking down the street, keeping surveillance of the crowds. They have handheld radios attached to their jackets to communicate with colleagues.
Manžel expremiérky sa zmieta v problémoch: Polícia ho obvinila zo sprenevery
Ruský minister zahraničných vecí Sergej Lavrov
Lavrov si servítku pred ústa neberie: Jasné oznámenie od Ruska! KOMU ho adresovali?
Že mu nebolo hanby spraviť niečo také (ilustračné foto)
Polícia zastavila dvoch mužov: Ani vo sne by im nenapadlo, čo u nich objavia!
 Herečka Jiřina Bohdalová.
Herečka Bohdalová v 92 rokoch sekla so závislosťou: Nezlákal ju ani exprezident!
(ilustračné foto).
Zlé správy! Ceny benzínov opäť narástli, stúpla aj nafta: O koľko?